Jutalomfalatot szeretnél a cicádnak? Örülnél neki, ha ennek hatására hatékonyabban végezné el a kijelölt feladatokat? Az is fontos, hogy amit eszik, az adalékmentes és egészséges legyen a számára? Amennyiben igen, akkor mutatunk néhány tippet, amikkel igazán íncsiklandó és finom jutalomfalatokkal lepheted meg a kedvencedet. Tarts velünk és készíts macskának való jutalomfalatot házilag!
Kis ragadozók
Mivel a macskák alapvető természetüknél fogva ragadozók, így érthető, hogy kifejezetten preferálják a hústartalmú ételeket. Éppen ezért, ha otthon jutalomfalat készítésére adod a fejed, akkor nagyon fontos, hogy minden esetben tartalmazzon valamilyen mértékű húst. Ez lehet tonhal, lazac vagy csirke, marha, sertés, bármi, a lényeg, hogy hús legyen. Arról nem is beszélve, hogy az is egy fontos szempont, hogy mekkora mennyiségű hozzávalóból, milyen áron, mennyi jutalomfalat jön létre.
Akár száraz, akár nedves macskaeledelen gondolkodunk, nagyon fontos, hogy csakis minőségi alapanyagokból készüljön. Ha az összetevők listáját nézzük, akkor azon az összetevők a mennyiségi sorrendben szerepelnek, azaz ami legelöl van, abból tartalmazza a legtöbbet. A legjobb, ha az első helyen a nyersfehérje szerepel, majd a nyerszsír és a nyersrostok. Persze nagyon lényeges, hogy ha igazán megbízható forrásból származó eledelt szeretnénk a cicáknak, akkor lehetőség szerint otthon készítsük azt.
Néhány egyszerű, de nagyszerű macska jutalomfalat recept
Az egyik legnagyobb kedvenc a tonhalas jutalomfalat, amihez nincs szükség bonyolult összetevőkre, elég egy kis tonhalkonzerv, egy tojás, egy kis liszt, egy kis víz és egy minimális petrezselyem. Az összes hozzávalót egybe kell borítani, majd addig keverni, gyúrni, míg egynemű masszává össze nem áll az egész. Ezt egy lisztezett felületen egy centi vastagságúra kell nyújtani, majd közel egy-két centis darabokat szaggatni belőle. A kiszaggatott darabokat sütőpapírra kell pakolni, majd 15-30 percig kell sütni, sütőteljesítménytől függően.

Készíthetünk akár csirkés-spenótos macska jutalomfalatot is, ami szerencsére hasonlóan egyszerű, mint az előző. Ehhez érdemes csirkecombfilét használni, mivel az egy kicsit szaftosabb, így jobban összefogja a száraz hozzávalókat, mint a csirkemell. Kell még hozzá egy kis friss spenót, némi zabpehely, egy tojás és egy kis macskamenta, valamint természetesen liszt sűrítőanyagnak. A csirkét meg kell párolni egy picit, majd ha kihűlt, akkor a többi hozzávalóval (a liszt kivételével) együtt egy turmixgépbe tenni, ahol addig kell turmixolni, míg egynemű masszát nem kapunk belőle. Ha kész, akkor a ragacsos masszához adjuk hozzá a lisztet, amit addig kell gyúrni, amíg már egyáltalán nem lesz ragadós. Egy centi vastagságúra való nyújtás után ki kell szaggatni, majd az előző recepthez hasonlóan sütni és hagyni kihűlni.
Mindkét otthon készített macska jutalomfalat nagyobb mennyiség lesz, így érdemes egy csatos üvegbe eltenni őket. Ez nemcsak a minőségromlást akadályozza meg, de jól is mutat, nem tűnik tipikus macska jutalomfalatnak.
Ha mégsem pepecselnél otthon a készítéssel, akkor érdemes körülnézni kínálatunkban, ahol rengetegféle nedves macskaeledelt és jutalomfalatot találsz. Ha pedig elakadnál, akkor se ess kétségbe, keress minket elérhetőségeinken, és garantáltan segítünk abban, hogy megtaláld a megfelelő macska jutalomfalatot.