Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kisállathordozó kistestű kutyáknak vagy macskáknak? Csak is a Ferplast Atlas 5!

kedvence.hu
2021.03.03 16:43
Kisállathordozó kistestű kutyáknak vagy macskáknak? Csak is a Ferplast Atlas 5!

Indulnál valahova, de vinned kell magaddal a kedvencedet is? Mondjuk várja az állatorvos vagy épp a kozmetikus? Esetleg egy hosszabb útra mentek és nem szeretnéd, ha a kocsiban szabadon kóborolna? Válassz neki egy jó minőségű kisállathordozót, mint amilyen a Ferplast Atlas 5!


Milyen a jó hordozó?

Legszívesebben mindenhova magaddal vinnéd kedvencedet? Legyen szó nyaralásról vagy épp csak fél óráról, de nem szívesen válsz meg tőle? A legjobb, ha egy, a számára kényelmes hordozót választasz neki, mint amilyen a Ferplast Atlas 5.

Hiszen akár autóútra mész, akár repülővel vagy éppen vonattal, egyik esetben sem lehet szabadon kedvenced. Míg az utóbbiakra fel sem engednek valamilyen kisállathordozó nélkül, addig az autóban mindez a saját felelősségérzetedre van bízva. Bár ezt te döntöd el, hogy hogyan kényelmes nektek az utazás, mi mégis óva intünk attól, hogy szabadon hagyd kedvencedet.

Hogy miért? Azt is elmondjuk.

A legrövidebb magyarázat, hogy rendkívül balesetveszélyes lehet egy szabadon lévő állat az utastérben. Mivel kiszámíthatatlan maga a közlekedés is, így egy állat számára nagyon ijesztő lehet, ha úgy alakul, hogy valami hirtelen mozdulatra kerül sor. Ilyenkor megijednek és jellemzően pánikreakcióként a gazdira ugranak. Ez nagyon kellemetlen, és egy rossz mozdulattal komoly károkat okozhatunk mindenki számára. Éppen ezért, hogy elkerüljük az ehhez hasonló szituációkat, mindenképp érdemes beszerezni egy kisállathordozót, amiben biztonságban tudhatjuk a kedvencünket.

ferplast atlas5

Mért pont a Ferplast Atlas 5?

Hogy miért javasoljuk pont ezt a márkát és ezt a típust? Mert ez az egyik legjobb, ami a piacon elérhető. Mivel a Ferplast majd fél évszázados múltra tekint vissza, így nem csoda, hogy a termékeiket a professzionális jelzővel illetik a legtöbbet. A Ferplast Atlas 5 anyagát tekintve egy nagyon strapabíró kis hordozó, hiszen jó minőségű műanyagból készül. Kettészedhető, mivel egy különleges kapocs tartja össze, hogy nehogy baleset történjen szállítás közben.

Ez a típus akár nyulak szállítására is alkalmas, de ugyanúgy tehetünk bele csincsillát vagy épp macskát is. Ha igazán kistestű kutyáról van szó, akár még az is szóba jöhet. A bejáratként funkcionáló ajtó rendkívül jó minőségű fémből készül, így könnyen nyitható és csukható. A teteje lehet zárt és rácsozott egyaránt, de ez maximálisan személyre szabott, hogy kinek mi a kényelmes.

A tetején egy ergonomikus fogantyú kapott helyet, de ha mindez nem lenne elég, akkor akár vállra akasztva is hordhatjuk.

Az autóban való szállítás is roppant egyszerű, mivel nem foglal nagy helyet ez a típus. Kis méretének hála könnyedén rögzíthető a biztonsági övvel, de nagyon fontos, hogy lehetőleg olyan helyre tegyük, ahonnan nem tud leesni, de ha esetleg napsütés van, akkor nem is tűzi a hordozót.

Amikor éppen nem használjuk, akár szét is lehet szedni és egymásba forgatni a két oldalát, hogy kisebb helyet foglaljon. Mégis, sok macska mászik bele a hétköznapokban, ami annak köszönhető, hogy több oldalról védett, így ösztönösen jól érzik benne magukat. Az első időszakban lehet, hogy nem megy zökkenőmentesen a hozzászoktatás, de egy kis macskamenta minden problémát megold.

Ha még nincs kisállathordozód, nézz körül nálunk, és ismerd meg a Ferplast Atlas 5 termékeket, ha pedig elakadnál, keress minket bátran!

Ezeket olvastad már?

Utazás cicával, avagy milyen a tökéletes macska hordozó?
08
Ápr

A cicák többsége nem rajong az utazásért. Ez nem meglepő, hiszen szemben a kutyával, ő nem csak és kizárólag az emberhez, hanem a helyhez (is) kötődik.

Amikor a kutya biztonsági öv jobb, mint a szállítóbox
04
Aug

Végre eljött az év legjobban várt időszaka, és itt a lehetőség arra, hogy utazzunk. Igen ám, de hogy érdemes nekikezdeni a csomagolásnak és az utazásra való felkészülésnek, ha a négylábú házi kedvencünk is velünk szeretne jönni? Nézzük, hogyan szállíthatjuk biztonságosan a kutyánkat az autóban, avagy mire jó a kutya biztonsági öv!

Kutya az autóban, avagy mikor jó a Ferplast Atlas Car 100?
20
Máj

Napok kérdése, hogy beköszöntsön az igazi nyár, ami minden ember számára a szabadságot jelenti. Természetesen bőven akadnak, akiknek ilyenkor indul be igazán az élet, de akinek kutyája van, az tudja, hogy itt az ideje a kirándulásoknak. Te is Ferplast Atlas Car 100-zal szállítod a kedvenced a kocsiban? 

Miért nagyon fontos manapság a kutyaszállító box?
07
Márc

A jelen helyzetben talán egyre több gazdi fejében fordul meg a kérdés, hogy mit is tehetne kedvencéért, hogy maximális biztonságban tudhassa. Az biztos, hogy senki nem szeretne elválni négylábú társától, így találni kell egy megoldást, hogy bármikor, bárhova magunkkal vihessük. Erre nyújtanak jó megoldást a különböző kutyaszállító boxok, amikben nyugodtan szállíthatjuk kedvencünket autóval, vonattal, de akár repülővel is.