Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Bolha- és kullancsirtás felsőfokon? Csakis a Foresto nyakörvekkel!

kutya
macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.06.03 20:12
Bolha- és kullancsirtás felsőfokon? Csakis a Foresto nyakörvekkel!

Napról napra közeleg a jó idő és ezzel együtt a nagy kirándulások időszaka is. Bármilyen bosszantó is, a fűben való hancúrozással bizony együtt jár a különböző élősködők megjelenése is. Hogy ezt hatékonyan megelőzd, válassz kedvenced számára olyan bolha- és kullancsirtó szert, ami nem zavarja a mindennapokban, és megfelelően hosszú ideig hatékony is marad. Ismerd meg a Foresto nyakörveket!


 

Kullancs- és bolhairtás általában

A különféle élősködők elleni védekezésnek ma már nagyon sok módját ismerjük. Ezek között akadnak hatékonyabb és kevésbé hatékony módszerek is. Mi azt javasoljuk, hogy a használatuk előtt tájékozódj, hogy vajon a te kedvenced számára mi lehet az ideális.

  • Nem tűri a nyakörvet? 
  • Nem eszik meg akármit?
  • Rosszul viseli, ha a bundájára kensz ezt-azt?

Ezek mind nagyon fontos szempontok annak érdekében, hogy olyat válassz kedvencednek, amivel biztosan megbékél.

A legnépszerűbb bolhairtó szerek közé tartoznak a szájon át adható variációk. Továbbá vannak még a különböző porok és spray-k, valamint természetesen a jól bevált bolhairtó nyakörv. Ez utóbbiból a Foresto az egyik legjobb választás, most pedig azt is megtudhatod, hogy miért.

foresto

Foresto nyakörvek

A Foresto nyakörv népszerűsége a megjelenése óta töretlen, hiszen nem kell semmilyen bolhairtó szert megetetni a kutyával, azaz nem belsőleg hat. Ugyanígy természetesen a szőrére sem kell szórni a különböző porokból vagy spray-ből.

Hatásfokát tekintve jóval túlmutat a fent felsoroltakon, hiszen ez általában hat hónapig tartja távol az élősködőket. Ez nagyjából kétszerese az orálisan alkalmazható szerek átlag 12 hétig tartó hatásának, és jelentősen többszöröse a különböző bolhairtó spray-k és porok hatóidejének, mivel azok használatát havonta ismételni kell.

Nagy előnye a Foresto nyakörveknek, hogy remekül bírják a vizet, azaz nem veszítenek semmit a hatásukból akkor sem, ha a kutya nagy vízimádó és rendszeresen pancsol. Mondhatjuk úgy is, hogy ez az ideális megoldás nyárra, de akkor is jó, ha tavasztól kora őszig használjuk, és a hűvösebb idő beköszöntével cseréljük egy másikra.

Bár az elején szokatlan lehet a kutya számára egy állandó nyakörv viselése, főleg abban az esetben, ha különben nem hord a hétköznapokban, de ahogy minden mást, ezt is gyorsan meg lehet szokni. A többségnek nem okoz problémát a folyamatos hordás, így biztosan a te kutyád is hamar alkalmazkodik.

Ha felelős kutyatartóként a Foresto nyakörvet használod, akkor rengeteget tehetsz azért, hogy a kullancsok már azelőtt messze elkerüljék a kedvencedet, hogy azok új táplálék után néznének. Ha pedig már megtörtént a baj, azaz a kedvenced begyűjtött valami élősködőt, akkor sincs semmi veszve, hiszen a Foresto nyakörvek szinte azonnal elpusztítják a már megtelepedett élőlényeket is. Ezzel nagymértékben elkerülheted a kutyák számára oly veszélyes betegségeket, és arról nem is beszélve, hogy a bolhák az emberek számára is rendkívül kellemetlen perceket képesek okozni.

Védd meg a kedvenced és a családod egészségét a Foresto nyakörvekkel, azaz csökkentsd a különböző élősködők behurcolásának a veszélyét. Ha pedig még nem találtad meg a számotokra ideális darabot, akkor ne habozz, nézz körül kínálatunkban, vagy ha bizonytalan vagy, keress minket elérhetőségeinken, hogy hatékony segítséget nyújthassunk.

Ezeket olvastad már?

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?
15
Máj

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Kullancsok és bolhák ellen, avagy válaszd a Fypryst szereket kutyádnak!
06
Jan

Bár így január táján nem a kullancsok jelentenek elsődleges fenyegetést a kutyákra nézve, ettől függetlenül sosem feledkezhetünk meg az élősködőkkel szembeni védekezésről. Ez nem csak az állatok érdekében nagyon fontos feladatunk, hanem a saját életünkre is nagy hatással lehet, ha fertőzött egyed kerül kedvenceink közelébe és ezáltal a mi életterünkbe. Hogy ezt elkerülhesd, érdemes egész évben alkalmazni a Fypryst kutyáknak szánt szereit.

Kullancsok: veszélyes és nem szívesen látott vendégek
17
Ápr

A "kullancs szezon". A kullancsok aktív időszaka évről-évre hosszabb, részben a klímaváltozásnak köszönhetően.

Mit adjunk macskáknak kullancs ellen?
16
Máj

Azt talán nem is kell magyaráznunk, hogy miért szükséges, hogy a kullancsok okozta fertőzésekkel szemben megvédjük a házi kedvencünket, de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt.

-17%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Trixie műanyag kullancs eltávolító csipesz
Trixie műanyag kullancs eltávolító csipesz
Trixie műanyag kullancs eltávolító csipesz
Trixie műanyag kullancs eltávolító csipesz
990 Ft
1 199 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 990 Ft/db