Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Űrtartalom
Szín
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
  • tacskó
  • perzsa macska
  • szakálas agáma
  • hullámos papagáj stb.
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Madár etetők és itatók

Madár etetésének és hidratálásának fontos eszközei

Tovább
 

Madár etetésének és itatásának biztosítása érdekében


Ahogy a rendszeres, kiegyensúlyozott étkezés és a rengeteg víz létfontosságú szerepet játszik az életében, fontos szerepet játszik a kedvtelésből tartott madár életében is. A vadmadár rokonaikkal ellentétben, akiknek vadászniuk vagy táplálékot kell keresniük, és a ragadozóktól mentes vízforrást kell keresniük, a ketrecben tartott kedvtelésből tartott madarak attól függenek, hogy madáreledelekkel töltött madáretetőket, valamint itatót vagy ketrecet látnak el velük. A rendelkezésre álló számos gravitációs madáretető mellett vannak olyan gravitációs itatók is, amelyek hatékonyan adagolják a tiszta vizet a kedvtelésből tartott madaraknak és más ketrecben tartott háziállatoknak.

A Ferplast univerzális önitatói vízszintes illetve függőleges rácsozású madárkalitkákhoz is egyaránt használhatóak. Nagyobb itató tégelye van, amely lehetővé teszi, hogy a madár könnyen tudjon inni, e mellett erős műanyagból készült, így nagy kopásállósággal rendelkezik.

A legújabb madártálakkal és etetőkkel minden igényhez, ideértve a kültéri téli madár etetőket, valamint a ketreceikbe beilleszthető önetetőket és önitatókat. Az összes tollas barátod számára a megfelelő megoldást megtalálod ebben a kategóriában. Természetesen a vadon élő és háziasított madaraknak is kiváló minőségű élelmiszerek széles választékát kínáljuk, így segíthet nekik táplálkozásuk és egészségük megőrzésében - függetlenül attól, hogy hol laknak.

Meddig lehet a papagáj víz nélkül?

Ha van házi kedvenc papagájod, akkor sok csicsergés vár rád. De a tollas barátod megkapja a megfelelő adag vizet? Meddig mehet el a papagáj víz nélkül? A papagájoknak napközben többször kell vizet inni. Míg a papagáj méretétől és életkorától, valamint az időjárástól függ, egy papagáj általában hosszabb ideig mehet el étkezés nélkül, mint víz nélkül. Körülbelül 3 napig élhet víz nélkül, mielőtt a kiszáradásnak engedne.

A papagáj teste 75% -ban vízből áll. Ezért a rendszeres vízfelvétel rendkívül fontos a közérzete és a túlélése szempontjából. A kedvtelésből tartott papagájok esetében, akik nem tudnak vízforrásokat keresni, a tulajdonosok felelőssége az ivóvíz folyamatos rendelkezésre bocsátása.

Ideális esetben egy rendszeresen feltöltött vizes edényt mindenkor a papagáj ketrecébe kell tenni. Az emberekhez hasonlóan a papagájoknak is elegendő vízre van szükségük ahhoz, hogy testük jól működjön. A madarak általában testtömegük 5% -ának megfelelő vizet isznak. Az ivott víz mennyisége az időjárástól függően kissé változhat. A madaraknak is vízre van szükség a megfelelő hidratálás fenntartásához. A test ideális víztartalma nagyon fontos az egészséges emésztőrendszer számára. Szükség van arra is, hogy a szervezetben keletkező méreganyagok és hulladékok ürítés útján kiürülhessenek.

Ezenkívül a víz segít a tápanyagok eloszlásában a testben. A megfelelő hidratálás a testhőmérséklet optimális szabályozásában is segít. Ezen kívül a papagájoknak, csakúgy, mint más madaraknak, vízre van szükségük testük és csőrük megtisztításához. Vízre is szükségük van néha az étkezési pelletek elfogyasztásához, hogy megpuhítsák őket, mielőtt megehetnék őket. Ha egy papagáj nem kap elegendő ivóvizet, akkor nagyon gyorsan kiszáradhat. Hamarosan hatással lehet emésztési és egyéb fontos testi funkcióira. Megfelelő hidratálás hiányában a vér térfogata csökkenhet.

A következő hatással van a vese és a máj. Ha hagyjuk, hogy a kiszáradás folytatódjon, a papagáj végül meghal. Természetesen soha nem szabad erre jutni. Kisállat-tulajdonosként a tiszta ivóvíz biztosítása a papagájnak az alapvető felelősség.

 

Hogyan lehet biztosítani, hogy a papagáj mindig megfelelő tiszta vizet kapjon


Vízzel töltött edényt mindig tartson háziállata ketrecében. Míg a legtöbb tulajdonos ezt teszi, a probléma gyakran nem az, hogy egyáltalán nem jut vízhez, hanem az, hogy nem jut elég tiszta vízhez. A szennyezett víz több kárt okozhat a papagájnak. Amikor vizet tesz egy vizes edénybe, a papagáj nemcsak a vizet issza. Fürdik benne és megtisztítja a csőrét is. Ételdarabokat is tesz a vízbe. Lehet, hogy ebben a vízben is kakil.

Ha ezt a vízet nem cseréli, akkor a baktériumok nagyon gyorsan szaporodnak. Tehát annak ellenére, hogy egy papagáj csak kis mennyiségű vizet iszik, hatékonyan sok baktériumot emészt fel. Ettől a papagáj nagyon megbetegedhet. Ezért háziállat-tulajdonosként az Ön felelőssége, hogy a víz mindig tiszta legyen. Természetesen, ha látható szennyeződések vannak a vízben, azonnal meg kell változtatni.

Ne feledje azonban, hogy néha, még akkor is, ha nincs látható szennyeződés a vízben, mégis baktériumokkal fertőzött lehet. Ezért jó gyakorlat naponta legalább kétszer cserélni a vizet, vagy amint látja, hogy a víz piszkos lett. Ideális esetben reggel egyszer cserélheti a vizet, mielőtt elindulna munkába, ha napközben senki nincs otthon. Este visszanézhet, és még egyszer cserélheti a vizet.

Emellett a víztartály tisztán tartása is nagyon fontos. Rendszeresen mossa meg a vizes edényt vagy a kulacsot forró szappanos vízzel, hogy megszabaduljon a baktériumoktól vagy maradványoktól. Általában naponta meg kell mosni annak biztosítása érdekében, hogy semmilyen csúnya baktérium ne kerüljön a kedvence házába. Azt is hagyhatja, hogy a papagáj egyedül vagy akár magával együtt zuhanyozzon. Ez nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a papagáj jól hidratált, és ez a legtöbb papagáj számára nagyon örvendetes mentális inger.

Melyik vizet szabad papagájnak adni inni?


Általánosságban elmondható, hogy a víz, amelyet iszol, teljesen jó a papagájához. Tehát, ha szűrt vizet iszik, ugyanezt kell megadnia kedvenceinek is. Hasonlóképpen, ha kezelt csapvizet iszik, akkoraz is rendben van, ha ugyanazt a vizet adja a papagájának is.

Ez a szabály csak akkor változik, ha messze lakik az országban, és kútvizet iszik. Ilyen esetekben a kút vize nem mindig alkalmas papagájok számára. A kútvíz általában sok túlzott ásványi anyagot tartalmaz, és általában kemény víz, amely nem biztos, hogy megfelel a papagájok finom rendszerének. Továbbá, ha a víz vasat tartalmaz, ez további problémákhoz vezethet.

Soha ne adjon vizet, amelyet táplálékkiegészítőkkel dúsítanak kedvence papagájának. Egyszerűen fogalmazva, a papagájának nincs szüksége rá. A napi tápanyagadagot a benne lévő magkeverékből kell beszerezni. A vízben lévő vitamintúlsúly ösztönözheti a baktériumok szaporodását a vízben, ami fertőzött vízhez vezethet. Ez a víz eléggé megbetegítheti kedvencét.

Víz fürdéshez és párásodáshoz


Az iváshoz szükséges víz mellett a madaraknak is szükségük van vízre, hogy megtisztítsák magukat. Ezért a ketrec belsejében lévő sekély edényben vizet kell biztosítani, hogy a papagáj fürdőzhessen és megtisztíthassa a tollát. A tollak sok port bocsátanak ki, amelyet meg kell tisztítani, hogy a toll egészséges és fényes maradjon. A kedvtelésből tartott papagájokat már kiskoruktól arra kell ösztönözni, hogy tisztítsák meg magukat, madárfürdővel ellátva őket.

Ezenkívül nagyon jó módszer a testük megtisztításában, ha párásítjuk őket. A papagájok többsége szívesen párásítaná szobahőmérsékletű vízzel. Ez különösen igaz, ha meleg az idő.

Nincs más hátra, mint kiválasztanod a megfelelő etető- és itató edényeket kedcvenc madaradnak! Használd a szűrőket a gyorsabbb keresés érdekében!

Tovább