Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kutyaház méretezése, avagy mekkora házat vegyél a kutyusnak?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.02.20 08:10
Kutyaház méretezése, avagy mekkora házat vegyél a kutyusnak?

Kíváncsi vagy, hogy mire kell odafigyelned a kutyaház méretezése kapcsán? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis ezt a témát fogjuk kifejteni, hogy ezzel is segítsünk. Elmondjuk, hogy miért fontos a megfelelő méretű kutyaház, sőt még egy képletet is mutatunk neked a számoláshoz.

zöld csík

Ha úgy döntesz, hogy kutyagazdi leszel, akkor sok felelősségteljes dolgod lesz. Mivel a kutyaház méretezése nagyon változatos, ezért az egyik legfontosabb feladatod annak eldöntése, hogy mekkora házat kell venni a kis kedvencednek.

Ennek óriási jelentősége van, hiszen akárcsak nekünk, embereknek, a kutyáknak is fontos, hogy hol hajtják álomra a fejüket. Ha túl kicsi a házuk, akkor előfordulhat, hogy bele se mennek. Ha pedig túl nagy, akkor félő, hogy hidegebb időben nem tudják befűteni a testhőjükkel.

Miért fontos a kutyaház méretezése?

A kutyák nem szeretik, ha túl nagy helyen kell aludniuk. Számukra az az ideális, ha a kutyaházba lépve van elég helyük arra, hogy megforduljanak és úgy feküdjenek le, hogy a fejük az ajtónál van. Ha ezt a manővert meg tudják csinálni anélkül, hogy elakadnának közben vagy az ajtóval háttal kelljen lefeküdniük, akkor a házuk megfelelő méretű.

Többek között azért sem tanácsos a szükségesnél nagyobb házat venni az ebnek, mert esélyes, hogy nem tudja befűteni a saját testhőjével. Erre pedig nagy szükség van, mert fűtőberendezéseket a legtöbb kutya nem visel el a házában. Tehát csak egy módon oldható meg, hogy ne fázzon: ha maga fűti fel a ház belsejét.

Milyen méretű kutyaházak közül tudsz választani?

Mivel a kutyák mérete attól függően változik, hogy milyen fajtájúak, ezért nálunk többféle méretű házat is találsz. Egy kisebb testű kutyus számára például elég lehet a Ferplast Kenny mini kutyaház, aminek mérete 66 x 40 x 40 cm. Ennél van egy nagyobb változat is, ami 70 x 100,6 x 70,5 cm és egy ennél is nagyobb, ami pedig 80 x 111,6 cm x 80 cm.

A kínálatunkban megtalálod a 89 x 60 x 60 cm-es méretű kutyaházat is, ami közepes, illetve nagytestű kutyák számára is ideális lehet. Ugyanakkor van 78 x 50 x 50 cm-es változat is, ami inkább közepes méretű ebeknek való.

Az általunk megadott adatokban az első szám a szélességet, a második a hosszúságot, a harmadik pedig a magasságot jelenti. Ha megnézed a termékoldalt, akkor ott olyan képet is találsz, amiken a kutyaház méretezése is jól látható.

Ferplast Kenny kutya házak

Milyen képlettel számolj?

Először is a kutyus marmagasságát kell kiszámolnod, ez alapján tudod ugyanis meghatározni a kutyaház ideális méretét. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy megméred a kutyádat, amikor négykézláb áll. A nyaka aljától a talajig képzelj el egy vonalat, és ezt mérőszalaggal mérd le.

Ha megvan ez az adat, akkor már csak egy fontos dolgot kell tudnod. A kutyaház maximális magasságának 20%-kal nagyobbnak kell lennie a kutyád marmagasságánál. Ez azt jelenti, hogy ha például a kutyád marmagassága 50 cm, akkor 50 x 1,2, azaz 60 cm-es magassággal rendelkező ház való neki. Ha csak 30 cm, akkor 35 x 1,2, azaz 42 cm magasságú házat kell választanod.

Láthatod, hogy a kutyaház méretezése nagyon sokféle lehet, hiszen a kutyák is eltérő testfelépítéssel rendelkeznek. Szerencsére van egy képlet, amivel nagyon egyszerűen ki tudod számolni, hogy a te ebednek mekkora házra van szüksége. Nálunk megtalálod azokat a változatokat, amikben kényelmesen elfér, ugyanakkor be is tudja fűteni magának. A kutyaházak mellett pedig egyéb felszereléseket, tápokat és más termékeket is találsz.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Az ideális kutyaház méret meghatározása egyszerűen
23
Jan

Leendő kutyagazdiként az egyik legfontosabb feladatod az ideális kutyaház méret meghatározása. Ahhoz ugyanis, hogy a kis négylábú kedvenced otthonosan érezze magát nálad, nagyon fontos, hogy megfelelő alvóhelyet biztosíts számára.

6 ok, amiért a kutyád megérdemel egy kis kutyaparfümöt!
27
Jan

Kezd egy kicsit büdös lenni a kis kutyád? Keresed a módját, hogy felfrissítsd őt anélkül, hogy durva vegyszereket vagy mindig samponos fürdetést kelljen használni? Ha igen, akkor a kutya parfümök tökéletes megoldást jelenthetnek az Neked! Az Oropharma két természetes, organikus parfümöt kínál, amelyeket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki. Ezek a kutyaparfümök nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos előnnyel is járnak a kutyus egészségére és jólétére nézve.

A bolhás kutya hatékony kezelése
16
Aug

Egy bolhás kutya sok problémát okoz, hiszen amellett, hogy szegény kutyánk állandóan vakarózik, a bolhák az életterünkbe is bekerülnek. Ez pedig se a szeretett háziállatunknak, se pedig nekünk nem tesz jót. 

Amikor csirkementes kutyatápra van szükség
05
Dec

Ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyád allergiás a csirkehúsra, akkor bizony csirkementes kutyatápra lesz szükség. Az allergiára, ételérzékenységre utaló jeleket, tüneteket sosem szabad félvállról venni, mert ezek azt jelzik, hogy nem megfelelő a kedvenced étrendje.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Kenny 3 műanyag ajtó kutyaházhoz
Ferplast Kenny 3 műanyag ajtó kutyaházhoz
4 999 Ft
5 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
58 990 Ft
68 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 58 990 Ft/db