Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mit érdemes tudnod a Sera Aquatan készítményről?

akvarisztika
rák
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.09.05 18:30
Mit érdemes tudnod a Sera Aquatan készítményről?

A Sera Aquatan az egyik legfontosabb vízkezelő szer, aminek a használatára szükség van ahhoz, hogy az akváriumod élővilága egyensúlyban maradjon. Sajnos ez az egyensúly nagyon könnyen felborulhat, ami azt jelenti, hogy sosem árt elővigyázatosnak lenni.

A halakra és a növényekre is számos veszély leselkedik, amiket nagyon fontos megelőzni. Tipikusan ilyen probléma, amikor olyan anyagok alakulnak ki a vízben, amik káros hatást gyakorolnak az ökoszisztémára. Ilyen például a klór, a réz, a cink vagy az ammónia.

Ebben az írásunkban részletesen bemutatjuk a Sera Aquatan készítményt. Először is elmondjuk, hogy mire jó, és miért ez az egyik legfontosabb termék az akvárium vízkezelő szerek sorában. Továbbá arról is szó lesz, hogy hogyan kell használni, és miről nem szabad megfeledkezned az alkalmazásakor.

Mire jó a Sera Aquatan?

A Sera Aquatan a vízkezelő szerek egyike, ami nagy segítséget nyújt az akvárium egyensúlyának fenntartásában. Azonnal eltávolítja a klórt és a klóraminokat, amiknek a jelenléte negatív hatással van a halak egészségére.

Ezenkívül az olyan toxikus nemesfémektől is megtisztítja a vizet, mint amilyen például a réz, a cink vagy az ólom. A klórhoz hasonlóan ezek is olyan anyagok, amik rövid időn belül a halak pusztulását okozhatják. Végül, de nem utolsósorban az ammónia felszaporodását is megakadályozza. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a halak és a növények sokáig egészségesek maradjanak.

A kínálatunkban többféle kiszerelésben is megtalálod ezt a terméket. Ha egy közepes méretű akváriumod van, akkor a 250 ml-es változat remek választás lehet számodra. Ezenkívül az 50 ml, 100 ml, 500 ml, sőt még az 5000 ml-eset is meg tudod vásárolni nálunk.

Megérkezett az új Sera Aquatan

Milyen előnyös tulajdonságai vannak?

A Sera Aquatan vízkezelő szernek számos jótékony tulajdonsága van. Mivel nagyon hatékonyan eltávolítja az előbb említett anyagokat, így minden vízcserét biztonságosan el tudsz végezni. Elvégre nem kell attól tartanod, hogy az “új vízben” lévő összetevők káros hatással lesznek az élővilágra. Sajnos még nemcsak a sima, hanem a tisztított csapvízben is előfordulhatnak olyan mennyiségben, amivel nagy kárt tudnak okozni.

A termék használatával számos értékes hatóanyagot juttatsz a vízbe. A jód gondoskodik a szép színekről és az ökoszisztéma vitalitásáról, a magnézium pedig elősegíti a halak fejlődését, növekedését. Az úgynevezett bőrvédő kolloidok is megteszik a hatásukat azáltal, hogy óvják a halak pikkelyeit és kopoltyúját. A B-vitamin pedig szintén jótékony hatást gyakorol rájuk, ugyanis csökkenti a halakban a stresszt, amit például a vízcsere okoz.

Mindezek mellett pedig azt is fontos tudnod, hogy pH semleges hatása van. Ez azt jelenti, hogy akkor is tudod használni, amikor valahova el kell szállítanod a halakat. A vízbe adagolva optimális életkörülményeket teremthetsz számukra az úton.

Miről ne feledkezz meg?

A Sera Aquatan csak akkor tud hatékony támogatást adni a halak védelmében, ha a megfelelő módon használod. E tekintetben mindig a termék használati útmutatója legyen a mérvadó, ami minden fontos információt tartalmaz. Többek között az alkalmazás idejét, módját, illetve a pontos hatóidőt.

Ami a kiszerelést illeti, az akváriumod méretének megfelelően válassz, nagyobb mennyiségű vízhez ugyanis több terméket kell adagolnod. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd, akkor inkább a nagyobb kiszerelés mellett dönts. Így nem fordulhat elő az a kellemetlen helyzet, hogy a vízcsere idején kifogysz a vízkezelő szerből.

A Sera Aquatan mellett más vízkezelő szereket is találsz nálunk. Sőt, sok más terméket és kiegészítőt is kínálunk, amik nagy segítséget jelentenek a kisállatok gondozásában.

Ezeket olvastad már?

A nagy vagy a kicsi akvárium a praktikusabb?
15
Febr

Aki akvarisztikára adja a fejét, azt nem feltétlenül az érdekli, hogy nagy vagy kicsi akváriumot fog berendezni. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik is a jó választás, de általában nem ez az elsődleges szempont. Most mégis nézzük át, hogy melyiknek milyen előnyei vannak!

Mindent az akváriumi növények egészségéért, avagy használj Sera Florenát!
22
Jún

Az akváriumi növények merőben különböznek szárazföldi társaiktól. Nem csak abban, hogy teljes felületükön veszik fel a tápanyagokat, hanem abban is, hogy mennyiben és hogyan igénylik a trágyázást. Ismerjük meg a Sera Florenát! 

Melyik halbetegségre megoldás a Baktopur Sera?
15
Júl

Nagyon szerencsés vagy, ha még nem tapasztaltad a különböző halbetegségek megjelenését az akváriumodban, de a többség számára nem ismeretlen fogalom a hasvízkór, a pikkelyhullatás vagy épp a foltosság és még számos bakteriális fertőzés. Ezekre nyújt hatékony megoldást a Baktopur Sera, ami akár egy hét alatt látható javulást eredményez az uszonyosok körében.

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?
01
Jún

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
24 tabletta
999 Ft
1 310 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 42 Ft/tabletta