Szűrés
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Termék státusza

Akvárium hőmérő

Biztosíts haladnak olyan akváriumi vízet, amiben igazán lubickolhat!

Tovább

Akvárium melegítő tippek hideg időjárás esetén

Hűvösebb időjárás esetén jó alkalom arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az akvárium fűtő jó állapotban van-e és megfelelően működik-e. Egyes hidegvízi fajok kivételével az akváriumi halak többségének meleg vízre van szüksége. A betták, a diszkoszok és bizonyos más fajok a legjobban a 76 ° és 85 ° F közötti vízben élnek, a legtöbb más trópusi hal a 24° és 26,5 °C közötti tartományt kedveli, az aranyhal pedig a 20° és 23 °C közötti hőmérsékletet. A hal immunitásának fenntartása érdekében állandónak kell maradnia a hőmérsékletnek. Ez segít elrettenteni az olyan betegségeket, mint az ich, amelynek magas a halálozási aránya.

Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos és fontos tippet a halak biztonságos és boldog állapotának megőrzéséhez a tél folyamán!

Hány éves az akváriumi hőmérője?

Ellenőrzze gyakran!

Ha az akvárium hőmérője megsérült vagy néhány éves, akkor ideje kicserélni. A Ferplast - Üveg hőmérők a legpontosabbak és a legkönnyebben olvashatók. Rögzítse a külső üvegre, közvetlenül a kavics fölé, egy olyan helyre, ahol könnyen olvashatja, és a közvetlen napfény, a kemence szellőzője vagy más hőforrás nem befolyásolja. Ha lehetséges, helyezze a fűtőtesttől a haltartály másik végébe. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen, lehetőség szerint naponta ellenőrizze a hőmérsékletet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fűtőberendezés elvégzi a dolgát.

Győződjön meg róla, hogy a haltartály-melegítő megfelelő állapotban van:

1. Ellenőrizze a fűtőelem méretét

2. Ellenőrizze az akvárium hőmérőjének állapotát, vannak-e repedések vagy egyéb sérülések.
Húzza ki az akváriummelegítőt a konnektorból, és hagyja lehűlni legalább 30 percig, mielőtt kivenné az akváriumból. Ide tartoznak a lapos melegítők és a műanyag bevonattal ellátott csövek. Cserélje ki a fűtőtestet, ha sérülés vagy kopás jeleit észleli. A teljesítmény javítása és a túlmelegedés kockázatának csökkentése érdekében távolítsa el az ásványi lerakódásokat vagy az algák felhalmozódását. Miután visszavitte a fűtőtestet az akváriumba, várjon legalább 30 percet, mielőtt újra bekapcsolná.

3. Ellenőrizze a jelzőfényt
Ha állítható fűtés van, ellenőrizze, hogy működik-e a jelzőfény. Ha a lámpa nem világít, lassan forgassa a vezérlőtárcsát, amíg a jelző kigyullad, és tegye a kezét enyhén a fűtőcső alsó részére, hogy lássa, nem termel-e hőt. Miután megbizonyosodott arról, hogy az elem működik, állítsa vissza a tárcsát a kívánt hőmérsékletre.

4. Vegye figyelembe a fűtőberendezés megfelelő elhelyezését az akváriumban
Helyezze a fűtőtestet egy szűrő bemeneti / kimeneti nyílásához vagy egy keringető szivattyúhoz, hogy biztosítsa az egyenletes hőelosztást. A legjobb eredmény érdekében víz alatti vízszintes akváriummelegítőket lehet felszerelni a tartály alja közelében. Függőlegesen is elhelyezhetők, ha ez az Ön preferenciája. Tartsa távol a dekorációkat a fűtéstől, hogy a víz szabadon áramolhasson körülötte.

5. Ismerje a hőmérséklet beállításának helyes módját
Hasonlítsa össze a fűtés beállítását az akvárium hőmérőjének leolvasásával. Előfordulhat, hogy az irányítható fűtőberendezéseket tovább kell állítani a kívánt vízhőmérséklet elérése érdekében, az akvárium helyétől, a szobahőmérséklettől és a vízkeringéstől függően. Kerülje az akvárium huzatos helyek, például ajtó, szigetelt fal vagy hideg pince közelében való elhelyezését. Ha mégis megteszi, szüksége lehet egy második fűtésre, és gyakrabban kell beállítania őket. Amikor elvégzi a fűtés beállításait, hagyjon néhány órát az eredmények ellenőrzése előtt. Ne változtassa meg hirtelen vagy drámai módon az akvárium vízhőmérsékletét, mert ez megterhelheti a halakat!

Néhány további fontos biztonsági tipp


Mindig húzza ki a fűtőtestet, és hagyja lehűlni legalább 30 percig, mielőtt kivenné a vízből
Miután elhelyezte a fűtőtestet az akváriumban, hagyjon legalább 30 percet, mielőtt bekapcsolná
A fűtőberendezés csatlakoztatásakor mindig használjon csepegtető hurkot, és ellenőrizze, hogy a vezeték és a csatlakozó száraz-e

További információ esetén írjon nekünk vagy hívjoin elérhetőségeinket!

 

Tovább