Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A diétás kutyatápokról

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
A diétás kutyatápokról

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.


Ezen a magától értetődő okon kívül még számos esetben lehet szükség diétás kutyatáp alkalmazására a kedvencünk érdekében. Ma összefoglaljuk, hogy melyek is ezek, és mit tehetünk azért, hogy kedvencünknek az optimális táplálékot biztosítsuk.

Kerüljük az elhízást

Egyik fő indok természetesen az elhízás, ami a legtöbb esetben azért alakul ki, mert a kutyáknak a korral megváltozik az emésztése, annak gyorsasága és alapossága. Ilyenkor külön odafigyelést igényelnek, hiszen nekünk is meg kell ismernünk újra, hogy mit ehet a kedvencünk és mit nem. 

belcando adult active

Ha kevés mozgáshoz túl sok, vagy az eddig megszokott energiabevitel társul, az óhatatlanul is többletsúlyhoz vezethet. Ilyenkor nincs más hátra, mint úgymond diétára fogni a kutyust. Na nem, nem úgy, mint az embereknél, hanem különböző light vagy diétás kutyatápok alkalmazásával. Ha ilyen eledelekkel etetjük, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg elhízik, vagy súly problémái adódnak a későbbiekben.

Ugyanez a helyzet a lustább vagy mozgásszegény életmódot élő kedvencek esetében is. Félreértés ne essék, ez nem csak a lakásban tartott kutyákra igaz, hiszen hiába él kertben egy eb, ha nem érzi szükségét annak, hogy mozogjon, sőt egyenesen kerüli azt. Ennek is elkerülhetetlen következménye az elhízás, amin mozgással és a light kutyatápok alkalmazásával javíthatunk.

Diétás kutyatáp érzékenység esetén

kutyatáp összetevők

Ugyanígy szükség lehet diétás kutyatápra, ha valamilyen érzékenységgel küzd a négylábúnk. Ez lehet ételallergia, gyomor vagy emésztőrendszeri érzékenység egyaránt, amikor szintén ennek az alkalmazása válik szükségessé. Ilyenkor a jobb minőségű kutyatápok az allergiát okozó összetevőket nem csak kihagyják a tápból, hanem azokat egy olyan, egyéb összetevővel pótolják, ami hasonló élettani, emésztési folyamatot indít be. Ilyen például, amikor a szénhidrátforrást amarántra cserélik, így akár cukorbeteg kutyák is fogyaszthatják az adott tápot anélkül, hogy bármiben hiányt szenvednének.

Egy állatorvosi beavatkozás következtében szintén elengedhetetlen, hogy kímélő, diétás kutyatápot kapjon kedvencünk. Ide sorolhatjuk azokat az eseteket is, ha máj- és veseproblémákkal küzd, vagy akár csak ivartalanítás történt, mivel ilyenkor sokkal hajlamosabb lesz az elhízásra is. Ettől nem kell megijedni, mivel pont ezekre az eshetőségekre tökéletesen alkalmasak a Belcando speciális kutyaeledelei. Ezek úgy lettek kifejlesztve, hogy ahogy már említettük, cukorbeteg kedvencek is fogyaszthatják. 

belcando speciális eledel feltéttel

A gabonamentes verzió a Sensitive és a Single Protein kutyaeledelek, amelyekhez a gyártási folyamat végén a "Belcando Thermálmix" technológiájával plusz 30% friss hús kerül hozzáadásra. Ez garantálja azt, hogy kutyánk a legjobb minőséget élvezze, és igazán egészségesen táplálkozzon. Ez segíti a mielőbbi felépülésüket, és az sem okoz problémát, ha a továbbiakban is ezeket a tápokat fogyasztja, hiszen így is megkap minden fontos vitamint, rostot és nem mellékesen húst, amire csak szüksége van.

Amennyiben kérdés merülne fel a diétás kutyatápokkal kapcsolatban, vagy akár a kutyádnak megfelelő étel kiválasztásában kellene egy kis segítség, keress minket bátran, segítünk a legjobb tudásunk szerint!

Ezeket olvastad már?

Friskies junior kutyatáp, avagy törekedjünk a minőségre!

Amikor új taggal bővül a család, akkor természetes, hogy mindenki a legjobbat szeretné a jövevénynek. Éppen ezért mindenképp a minőségi kutyatápok használatára törekszünk, azaz olyat választunk, ami tartalmaz midnent, ami a növekedéshez szükséges. Lássuk, hogy a Friskies junior kutyatáp mennyiben felel meg ennek!

Mitől jobb a prémium kutyatáp?

Minden gazdi számára a legfontosabb, hogy a kedvence megkapja a szervezete szempontjából legfontosabb tápanyagokat. Mivel minden kutya más, megnézzük, hogy miért jobb a prémium kutyatáp.

Honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb kutyatáp?

Manapság, ha bekapcsoljuk a tv-t, szinte azonnal ömlik a reklámokból, hogy melyik a legjobb kutyatáp, és miért csak és kizárólag az tesz jót a kedvencünknek.

Melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek?

Mikor először kerül a házhoz a választott kis kedvenc, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek. Mivel etessem? Hogyan etessem?