Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.08 12:19
A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?

Akinek kutyája van, az nagyon jól tudja, hogy kevés olyan dolog van, ami jobban összehozza a kedvencet és a gazdáját, mint egy kiadós önfeledt játék. De vajon melyek azok a játékok, amiket minden kutya kedvel, és nem mellesleg biztonságosak is? Lássuk, hogy mik a kutyák kedvencei, és hol is áll ebben a sorban a gumicsirke!


 

A kutyajáték kiválasztása

A jó kutyajáték számos ismérvvel rendelkezik, mint például, hogy biztonságos, jól tisztán tartható, és nem utolsósorban nem tartalmaz toxikus anyagokat. Mivel a nyál kioldhat különböző egészségkárosító anyagokat, így mindenképp javasoljuk, hogy csak megbízható márka jóváhagyott termékeit válaszd, azaz ne a sarki kínai boltban keress egy gazdaságos, de kétes darabot. Fontos ügyelni a játék méretére is, hiszen a túl kicsit könnyen lenyeli a négylábú, míg a túl nagyot egy kölyökkutya nem tudja megemelni vagy magával vinni.

A tisztíthatóság is hasonlóan fontos szempont, hiszen ha elvisszük megmozgatni a kutyát, akkor az sosem tiszta mulatság. A sáros, koszos játék labda vagy épp gumicsirke ilyenkor szinte automatikusan a csapban landol,ahol egy gyors tisztítás után már kaphatja is vissza a négylábú. 

 

gumicsirke kutyáknak

Amit ne válassz!

Vannak kutyáknak szánt játékok, amiket mindenképp jó gondolat elkerülni. Ilyenek a szőrös plüssök, amiket ha kirágnak, akkor a benne lévő vatelintől megfulladhatnak, vagy ha lenyelik, akkor a belükben okozhat csúnya dolgokat. Ugyanilyenek a különféle vastag csomókkal ellátott kötelek, amik nem feltétlenül tartósak, sőt a szálak, amikből állnak, kifejezetten könnyen akadnak be a kutyák fogaiba, vagy csúsznak le a torkukon. Veszélyes játék.

 

A tenisz- és a világítós labdák sem éppen a legjobb választások, mivel bár praktikusak és gazdaságosak, mégsem a kutyáknak találták ki. Kemények és a beletapadó homokszemek koptatják a kutyák fogait, nem is beszélve a felszín alatt megbúvó fémhuzalokról. A világítós labdák hátrányait talán nem is nagyon kell ecsetelni, hiszen a kutyák éles fogai pillanatok alatt kiszakítják az anyagot, amiben a villogó kütyü van. Ez könnyen lenyelhető, így akár fulladást vagy bélelzáródást is okozhat egy óvatlan pillanatban.

 

A gumicsirke megosztó

A gumicsirke, mint kutyajáték, meglehetősen megosztó, hiszen a minőség kérdése elsődleges. A kutyák kifejezetten szeretik, mivel könnyen cipelhető, rázható és nem mellesleg csipog is. A gazdik számára is ideális, hiszen gazdaságos és könnyen beszerezhető. Az már más kérdés, hogy egy idő után erős fejfájást okoz az állandó csipogás, aminek köszönhetően előbb-utóbb a szekrény mélyén van a kukában végzi a gumicsirke.

 

Egy jó minőségű darab hosszú időn keresztül hű társa marad a kedvencünknek, a legjobb a Ferplast gumicsirke. Sokan ellene vannak a latexnek, amiből ez a játék készül, mivel könnyen kirágják a kutyák, de ez megint csak arra a lehetőségre vonatkozik, amikor nem jó minőséget választunk. A Ferplast gumicsirkéből nehéz kibűvölni a kutyának a sípolós alkatrészt, így nem kell attól tartani, hogy mint olcsóbb társaiknál, könnyen tönkremennek.

Ha még nem találtad meg a tökéletes kutyajátékot, vagy épp nem tudod eldönteni, hogy bírni fogod-e a gumicsirke nyújtotta kiképzést, akkor keress minket elérhetőségeinken, és segítünk a döntésben! Ha más nem, megmutatjuk, hogy milyen hang vár rád, ha megrendeled, és utána tudsz dönteni!

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.

Kutyacipő: úri huncutság vagy tényleg hasznos?
05
Okt

Egyre többször látod, hogy a szomszéd négylábúja kutyacipőben parádézik az utcán, és benned is felmerült, hogy lehet, hogy követned kellene a példáját? Persze ezernyi kérdés merül fel, hogy tényleg hasznos-e, vagy épp csak divatból adják a kutyákra. Mai cikkünkben elmondjuk, hogy mikor hasznos és mikor felesleges a kutyacipő.

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?
18
Nov

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!

-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 13 db
Kedvencekhez
1 499 Ft
1 730 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 499 Ft/db
-10%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 4 db
Kedvencekhez
799 Ft
890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 799 Ft/db
-9%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 7 db
Kedvencekhez
899 Ft
990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 899 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 4 db
Kedvencekhez
Ferplast Gumi Csirke kutya Játék PA 5556
2 399 Ft
2 720 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 399 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 15 db
Kedvencekhez
1 199 Ft
1 360 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 199 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 13 db
Kedvencekhez
2 599 Ft
3 030 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 599 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 13 db
Kedvencekhez
1 799 Ft
2 040 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 799 Ft/db