Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A legjobb játék a rágcsálóknak, a hörcsög gömb

hörcsög
Szűrés törlése
kedvence.hu
A legjobb játék a rágcsálóknak, a hörcsög gömb

Rágcsálótartásra adtad a fejed? Minden bizonnyal kíváncsi vagy arra, hogy milyen különböző kellékekre van szükséged ahhoz, hogy a hörcsögöd boldog legyen, és ha szeretnéd, akár kiengedhesd a lakásban is. Ismerd meg velünk a hörcsög gömböt, a hörcsög szabadságának a zálogát!


 

Amire a hörcsögnek szüksége van

Minden rágcsálónak szüksége van egy lakóhelyre, azaz az esetek jelentős részében egy megfelelő méretű ketrecre vagy terráriumra. Mivel a hörcsögök jelentős része igen mozgékony, ezért lehetőség szerint minél nagyobb ketrecet válassz! A berendezés sem mindegy, hiszen előfordulhat az, hogy nincs elég időd éppen a hörcsögödre. Éppen ezért arra kell törekedni, hogy az egyedül töltött időszakban is tevékenyen el tudja foglalni magát.

Természetesen szükséges a ketrecbe egy etetőtál, egy itató, valamint ha úgy szeretnéd, akkor biztosan hálás lesz egy házikóért, ami a biztonságot garantálja a számára. Ha szeretnéd meglepni egy egyszerű, de nagyszerű játékkal, akkor tegyél a ketrecbe egy üres wc papír gurigát. Bár nem lesz hosszú életű játék, de nagyon fogja élvezni a kedvenced.

Biztos hallottál már a mókuskerékről is, amit szintén nagyon szeretnek a hörcsögök. Bővebb információt találsz a cikkünkben, ami kifejezetten a mókuskerékre koncentrál.

hörcsög gömb ideális mérete

Válassz hörcsög gömböt!

Az is előfordulhat, hogy ha otthon töltöd az idődet, akkor szívesen veszed, ha körülötted lófrál a kis szőrös. Ahhoz, hogy nyugodt szívvel kiengedhesd hörcsögödet, a legjobb választás egy hörcsög gömb. Ennek a különleges eszköznek a segítségével vígan randalírozhat az egész lakásban, mindenhol látni fogod, hogy merre jár. Külön előnye, hogy nem tud bebújni a bútorok alá, valamint a különböző kábelekhez sem fér hozzá. Persze arra is kell ügyelni, hogy a hörcsög tizenöt percnél többet ne töltsön a gömbben, mert az már nem egészséges. Ez azért fontos, mert a gömb szellőzése nem jó, így az állat nemcsak a szaglását veszíti el erre az időre, hanem 15 percen túl nem jut elegendő oxigénhez sem.

A megfelelő méretű gömb kiválasztása is elengedhetetlen, így egy törpehörcsög számára minimum húsz, aranyhörcsög számára minimum harminc centi átmérőjű gömböt kell választani. Azt is jó, ha tudjuk, hogy az állatok a bajszukkal és a szaglásukkal tájékozódnak, mivel a látásuk nem tökéletes, így a műanyagon nem igazán látnak át. Ez pedig oda vezethet, hogy nem érzékeli a környezetét, így nekimehet tárgyaknak, vagy ha legurul a lépcsőn, az komoly károkat okozhat az állat egészségében. Ettől függetlenül, ha a megfelelő körülményeket tudod biztosítani az állat számára a hörcsög gömb használatához, akkor egy biztonságos és élvezetes elfoglaltság lehet a számára.

Mielőtt messzemenő következtetéseket vonsz le arról, hogy a te hörcsögöd szereti-e vagy sem a hörcsög gömböt, mindenképp javasoljuk, hogy próbáltasd ki vele, mivel ez egy maximálisan szubjektív dolog. Van olyan rágcsáló, ami kifejezetten élvezi a gömbben való szaladgálást, míg a másik szinte azonnal menekül belőle. Azt, hogy a te hörcsögöd melyik kategóriába tartozik, csak te fogod tudni kitapasztalni.

Ha még nem találtad meg a kedvenced számára megfelelő hörcsög gömböt, akkor nézz körül a rágcsálók számára szánt fül alatt és azon belül a játékok között, vagy keress minket bizalommal elérhetőségeinken. Kollégáink maximális segítőkészséggel állnak rendelkezésedre!

Ezeket olvastad már?

10 érdekesség a hörcsögökről

A hörcsögöket rengetegen tartják ideális házikedvencnek, hiszen nem kell velük túl sokat foglalkozni, illetve a tartásuk sem kimondottan bonyolult. Mégis van néhány dolog, amire érdemes figyelnünk, ha hörcsögöt tartunk. Következzen 10 érdekesség, amikről talán még Te sem hallottál.

Hörcsög terrárium, avagy hol tartsuk rágcsáló kedvencünket?

Mikor megszületik a fejünkben, hogy kisállatot szeretnénk tartani, mindenképp érdemes alaposan utánaolvasni az adott állat számára ideális körülményeknek.

Hörcsögöknek a legjobb választás a Ferplast Combi 1 ketrec

Hörcsögöd van és unod a hagyományos ketreceket? Szeretnél valami érdekesebbet a kedvencednek, amiben biztosan jól érzi magát, és a napi mozgásmennyiség és biztosítva van? Akkor van egy jó hírünk, mert a Ferplast Combi 1 ketrec a tökéletes választás a számotokra!

Rágcsáló kedvencekhez igen hasznos kiegészítő a Ferplast Lab

Te is rágcsálókat tartasz? Van elegendő időd arra, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű időt tölts vele? Ha nem, akkor valószínűleg te is gondolkodtál már azon, hogy kellene valami hatékony opció arra, hogy beiktasd az életébe az elegendő mozgást. Ismerd meg a Ferplast Lab terméket és a hozzá kompatibilis tartozékokat!