Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.


 

Te is gondban vagy azzal, hogy a kutyádat nyírni vagy épp trimmelni kell?

Amikor a kozmetikában először teszik fel a kérdést a friss gazdinak, akkor gyakran találkoznak értetlen tekintetekkel, hiszen sokszor nincs tisztában a megrendelő azzal, hogy mit is lehet csinálni a kutya szőrével. Lássuk, hogy mi az alapvető különbség, és milyen szőrtípusoknál alkalmazható a kutyatrimmelő.

A trimmelés dióhéjban azt jelenti, hogy a kutya szőrét egységes hosszúságúra nyírják, így adva egy jó fazont neki. Az aljszőrzetet eltávolítják, így szép és harmonikus lesz a kinézete.

Mivel minden kutya másként áll a kozmetikához, így vannak olyan négylábúak, akik élvezettel vetik alá magukat a különféle műveleteknek, míg mások szinte menekülnének onnan. Éppen ezért számukra a bundájuk ápolása nem kellemes, a gazdinak vagy a szakembernek pedig egyáltalán nem egyszerű feladat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a kutyát már egészen kiskorban szoktassuk a megfelelő higiéniai körülményekhez, fésüléshez, gondozáshoz.

Kutya trimmelése

Melyek a trimmelhető szőrtípusok?

A trimmelés nem csak a kinézet miatt fontos, hanem azért is, mert sokat tesz azért, hogy megőrizze a szőrzet színét és a tapintását, funkcióját. Sajnos gyakran előfordul, hogy azok a kutyák, akiknek a szőrét nem trimmelik, a nyírás következtében különböző bőrbetegségeket kapnak el. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy megfelelően ápoljuk a kutyánk szőrét.

A legjobban trimmelhető szőrtípusok közé tartoznak a drótos, a szálkás vagy a vegyes szőrtípusok. A drótos típusba tartozik például a drótszőrű magyar vizsla, vagy a drótszőrű foxterrier, míg a szálkás típus a skót terrier vagy épp a schnauzer (törpe, közép, óriás). A vegyes szőrtípust képviseli az angol cocker spániel, vörös ír szetter, golden retriever.

kutya trimmelés

Milyen eszközök szükségesek a trimmeléshez?

Azt mindenképp tudni kell, hogy a trimmelés jóval tovább tart, mint ha hagyományos, ollóval történő nyírásról lenne szó, így jó, ha türelmes kutyának szeretnénk így elkészíttetni a szőrzetét. Legtöbbször kiállítások, versenyek ösztönzik ezt az ápolási módot, de azért szem előtt kell tartani, hogy előtte időben készüljön el a trimmelt külső. Ez általában drótos és szálkás szőrtípus esetében 1-1,5 hónapot jelent, míg vegyesnél elég 1-2 héttel a kiállítás előtt trimmeltetni.

kutya szőrnyírása

Bár otthoni körülmények között is megcsinálhatjuk a nyírást egy jó kutyatrimmelő segítségével, de ettől függetlenül fontos, hogy gyakorlatot szerezzünk benne, mert senki nem szeretne fájdalmat okozni a kedvencének.

Kínálatunkban megtalálhatóak az egészen kistestű kutyáktól kezdve a nagyobbakig minden méretre a kutyatrimmelők.

 

Úgy érzed, hogy szívesen foglalkoznál a kutyád szőrével, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Bár érdemes tanácsot kérni egy kutyakozmetikában, de ha egyedül vágnál neki, akkor kutyatrimmelő készülékeink hatékony segítségedre lesznek! Ha mégis elakadnál, keress minket bátran, hogy segíthessünk!

Ezeket olvastad már?

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával

Te is észrevetted, hogy egy idő után a kedvencednek kellemetlenebb a lehelete, és a fogain is egyre jelennek meg a sárgás, majd barnás, végül fekete elszíneződések? De vajon mit tehetünk azért, hogy ne kelljen félévente leszedetni a fogkövet, ami általában bódítással jár? Lássuk, hogy miért is jó választás a kutyafogkrém!

Hogyan védekezzünk a kutyaszájszag ellen?

Nem szereted, amikor a kedvenced puszit ad, mert kellemetlen a lehelete? Szinte menekülsz a szája elől, és úgy gondolod, hogy ez természetes, mert minden kutya szája büdös? Ez óriási tévedés, mert elég széles a paletta az egészséges kutya szájszaga és a büdös között. De vajon mit tegyünk a kutyaszájszag ellen?

-32%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
5 999 Ft
8 860 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 999 Ft/db
-29%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
5 499 Ft
7 710 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 499 Ft/db