Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A cicák nagy kedvence: a Leonardo macskatáp

kedvence.hu
2022.04.29 09:13
A cicák nagy kedvence: a Leonardo macskatáp

Minden gazdi legfőbb vágya, hogy csak olyan eledellel táplálja kedvencét, ami garantáltan egészséges és az emésztésének is megfelelő. Ezeknek mind-mind eleget tesznek a Leonardo macskatápok, akár a száraz, akár a nedves eledelre esküszünk. Tudj meg velünk többet ezekről a tápokról, hogy a legjobbat adhasd a cicádnak!


A macskák táplálása

Azt minden gazdi tudja, hogy a bársonytalpúak többsége meglehetősen finnyás. Mivel a macskák ízlése alapvetően különböző, ezért sokaknak már az is embert próbáló feladatnak minősül, hogy megtalálják a kedvencük számára ízletes falatokat. Az is evidens, hogy a cicák nem kedvelik az új dolgokat, azaz jobb szeretik a már megszokott és hagyományos ízeket. Valószínűleg ennek tudható be, hogy a macskák nagy része képes akár éveken keresztül ugyanazt az ízesítésű macskaeledelt enni.

Nem véletlen tehát, hogy a Leonardo macskatápok többféle ízben elérhetőek, hogy minden bársonytalpú megtalálhassa a számára tökéletes ízvilágot és összetételt.

Mitől olyan különleges a Leonardo macskatáp?

A macskák iránti elhivatottság és az igényeik maximális szem előtt tartása emeli ki a többi közül ezt a különleges gyártót. Mivel már a nagymacskák is ragadozó életmódot folytattak, nincs ez másként a házimacskákkal sem. Ebből következik, hogy a macskák elsődlegesen hússal táplálkoznak, amit sok gyártó figyelmen kívül hagy és többször a gabonák és a zöldségek kerülnek túlsúlyba. Nem így a Leonardo macskatápok, mivel ezek az eledelek nagyrészt színhúsból készülnek. Tehát kijelenthető, hogy az első osztályú macskatápok jelentős részét az állati fehérjék alkotják, de ettől függetlenül tartalmaznak bizonyos mértékig növényi rostokat, gabonát és akár hozzáadott vitaminokat is.

Leonardo macskatápok

Mivel sok gazdi számára nem világos, hogy milyen arányban érdemes száraz, illetve nedves táppal etetni a négylábút, ezért nem véletlen, hogy a Leonardo macskatápok között mindkét szegmens megtalálható szép számmal. Mivel ezek az eledelek tartalmaznak hozzáadott, illetve természetesen előforduló vitaminokat, ezért nem szükséges külön vitaminkészítményeket alkalmazni, bár ezt állatorvossal érdemes egyeztetni. A mi álláspontunk az, hogy a macskáknak szükségük van mind a nedves, mind a száraz tápra egyaránt, nem szabad csak az egyikre korlátozni az etetést. Természetesen erről mindenki maga dönt, de sok macska nem használja külön az itatótálat, így érdemesebb más módon folyadékhoz juttatni.

A Leonardo macskatápok nem tartalmaznak sem mesterséges színezéket, tartósítószert vagy éppen ízfokozót, így tökéletesen a természetes ízeket érzi a négylábú. Az sem mellékes, hogy a Leonardónál a tökéletes minőségre törekednek, nem pedig a piac terítésére, így megtehetik azt, hogy csak a legjobb hozzávalókat használják. Ezek a kiváló minőségű, német macskatápok minden életkornak megfelelően elérhetőek, így a senior és a junior életkorba eső négylábúak is bátran válogathatnak. De nem feledkeztek meg a különböző érzékenységgel küzdő állatokról sem, ezért mindenképpen érdemes alaposan átböngészni a kínálatunkat, hiszen biztosan megtalálod az igényeknek megfelelőt!

Ha még nem találtad meg a kedvenced számára a tökéletes Leonardo macskatápot, vagy épp elbizonytalanodtál, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken és segítünk a választásban.

A te kedvenced milyen ízesítésű macskaeledelt szeret?

Ezeket olvastad már?

A kölyökkorú macska etetése és annak különlegességei
30
Márc

Akárcsak az emberek, úgy az állatok esetében is, az első évek táplálkozása mérföldkőnek számít. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készült táplálékkal zajlik a kölyökkorú macska etetése, hiszen ez az egész életüket befolyásolni fogja.

Készíts macskának való jutalomfalatot házilag!
20
Szept

Jutalomfalatot szeretnél a cicádnak? Örülnél neki, ha ennek hatására hatékonyabban végezné el a kijelölt feladatokat? Az is fontos, hogy amit eszik, az adalékmentes és egészséges legyen a számára? Amennyiben igen, akkor mutatunk néhány tippet, amikkel igazán íncsiklandó és finom jutalomfalatokkal lepheted meg a kedvencedet. Tarts velünk és készíts macskának való jutalomfalatot házilag!

Segítség a macskák emésztéséhez: a macskafű alkalmazása
15
Febr

A macskák alapvetően húsevők, hiszen a természetben is ragadozók. Éppen ezért inkább ezt a táplálékot részesítik előnyben, de nem ritka látvány, hogy a szabadban lévő macskák megrágcsálják a füvet.

A legfontosabb tudnivalók a macska etetésről
05
Nov

Mik legfontosabb szempontok a macska táplálkozását tekintve? Mit kell tudni az emberi táplálékokról, és mi szükséges valóban a macskáknak? Ma utánajárunk, hogy mik azok a tápanyagok, amikre feltétlenül szüksége van a cicának ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljen!