Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Csirkés játékok, a kutyák nagy kedvencei

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
Csirkés játékok, a kutyák nagy kedvencei

Igazán szívet melengető esemény, amikor magunkhoz veszünk egy kutyát, ám ahhoz, hogy ő is maradéktalanul boldog legyen, nagyon fontos, hogy sokat játsszunk vele. Például a csirkés játékokkal, amik garantáltan felkeltik az érdeklődésüket.

Ha időt szánsz rá, hogy feltérképezd, milyen kutyajátékok közül tudsz választani, akkor hamar találkozhatsz azokkal a gumiból készülő, csirkeformájú figurákkal, amik nyomás hatására éles csipogó hangot adnak ki.

Ez azt jelenti, hogy nem is kell tovább keresgélned! Nagy valószínűséggel ugyanis a te kutyád is imádni fogja ezeket a számodra talán kissé bizarr, de az ebek számára elképesztően izgalmas játékokat, amikkel még napokkal vagy hetekkel később sem tudnak betelni.

zöld csík

Milyen szerepet tölt be a játszás a kutyák életében?

Talán már mindannyian láttunk olyan kutyákat, akik teljesen belefeledkeztek abba, hogy körbe-körbe futkározzanak, hogy kergessenek egy labdát vagy hogy játsszanak egy gumicsirkével.

Ugyanúgy, ahogy mi, emberek, leghűségesebb barátaink, a kutyák is szeretnek időt tölteni olyan elfoglaltságokkal, amik szórakoztatják őket, és örömet okoznak nekik. Ők azonban jóval kevesebbel is beérik: egy labdával, egy csomózott kötéllel vagy egy szuper csirkés játékkal.

És persze azt sem felejthetjük el, hogy a kutyákban jelen vannak az ősi vadászó ösztönök, amiket valamilyen formában ki akarnak élni. Különösen igaz ez azokra a kutyafajtákra, amiket régen kifejezetten vadászatra tenyésztettek - például tacskó vagy vizsla -, de a család kedvenceként már nem űzik eme mesterséget.

 

Az, hogy futhatnak egy gumicsirke után, amit utána el is kapnak, minket talán megmosolyogtat, számukra viszont ez egy komoly feladat, ami régi kötelezettségeik sikeres teljesítése okozta örömre és elégedettségérzésre emlékezteti őket.

Nem csak a kölyökkutyák szeretnek játszani!

Sok kutyagazdi úgy gondolja, hogy az önfeledt játék csak a kölyökkutyák számára fontos, és akárcsak a gyerekek, egy idő után ők is megkomolyodnak és “felnőttesebben” kezdenek viselkedni.

Valójában azonban a legtöbb kutya esetében igaz, hogy a kölyökként rájuk jellemző játékosság egész életükben megmarad, még ha idővel kevesebb teret is kap. Persze, egy felnőtt vagy érett korú eb már nem olyan vehemensen és lelkesen szalad a labdák és csirkés játékok után, mint egy kölyök, de a játszás iránti vágyuk nem múlik el.

Érdemes tudni, hogy vannak kifejezetten játékos kutyafajták, akik még felnőttként is aktívan igénylik azt, hogy játsszanak velük. Ilyen például az angol spániel, a boxer, a golden retriever vagy a magyar vizsla - tőlük semmi esetre sem szabad elvenni a játék örömét!

Csirkés játékok, a kutyák nagy kedvencei

Válassz a csirkés játékok közül!

Olyan nagy a játékválaszték, miért pont például a Trixie gumicsirke lenne az eb kedvence?

Nos, erre egyszerű a válasz. Mivel csipogó hangot ad ki, amikor a kutya ráharap, ezért újra és újra fel tudja kelteni a kíváncsiságát, és azt fenn is tudja tartani. Ez ugyanis arra ösztönzi, hogy kövesse a hangot és megragadja a figurát, mintha zsákmányt ejtene el.

A csipogó hang egyúttal pozitív érzést is kelt benne, hiszen amikor ráharap a játékra, és az megszólal, akkor az azt jelzi számára, hogy sikeresen teljesítette a feladatot - ezt az érzést pedig újra át akarja élni.

És persze azt is meg kell említenünk, hogy a kutyák imádnak rágni, a jól marcangolható gumicsirkék pedig remek lehetőséget adnak nekik erre.

Bízunk benne, hogy ezek után már érted, a kutyák miért vannak oda a csirkés játékokért. Ha pedig kedvet is kaptál ahhoz, hogy eggyel megörvendeztesd a kis kedvencedet, akkor bátran nézz körül a kínálatunkban, és válaszd ki azt, amelyiknek a legjobban örülne!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?

Akinek kutyája van, az nagyon jól tudja, hogy kevés olyan dolog van, ami jobban összehozza a kedvencet és a gazdáját, mint egy kiadós önfeledt játék. De vajon melyek azok a játékok, amiket minden kutya kedvel, és nem mellesleg biztonságosak is? Lássuk, hogy mik a kutyák kedvencei, és hol is áll ebben a sorban a gumicsirke!

A kutya először otthon: felszerelés és névválasztás

Mikor egy kutya először érkezik haza, rengeteg új dologgal kell szembenéznie. Az első és legfontosabb lépés az otthoni felszerelés beszerzése és a megfelelő név kiválasztása.

A kutya számára kényelmes és biztonságos környezet kialakítása elengedhetetlen, és ez magában foglalja a megfelelő ágyat, játékokat, tálakat és pórázt. Emellett a kutya is egyedi névre vágyik, ami megfelelően kifejezi a személyiségét és könnyen meg jegyezhető.

6 ok, amiért a kutyád megérdemel egy kis kutyaparfümöt!

Kezd egy kicsit büdös lenni a kis kutyád? Keresed a módját, hogy felfrissítsd őt anélkül, hogy durva vegyszereket vagy mindig samponos fürdetést kelljen használni? Ha igen, akkor a kutya parfümök tökéletes megoldást jelenthetnek az Neked! Az Oropharma két természetes, organikus parfümöt kínál, amelyeket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki. Ezek a kutyaparfümök nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos előnnyel is járnak a kutyus egészségére és jólétére nézve.

A kutyák ehetnek görögdinnyét?

Ehet a kutyánk görögdinnyét? A rövid válaszunk: Igen! De mielőtt megkínálnád négylábú barátod ezzel az ízletes gyümölccsel, van néhány dolog, amit tudnod kell.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-18%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 11 db
Kedvencekhez
1 399 Ft
1 699 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 399 Ft/db
-19%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
55 g
1 299 Ft
1 599 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 23 618 Ft/kg