Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Idén télen is fontos a szigetelt kutyaház!

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.20 14:56
Idén télen is fontos a szigetelt kutyaház!

A kertben tartott kutyák számára az egyik legfontosabb menedék egy szigetelt kutyaház. Manapság, amilyen hidegek vannak, nem csoda, hogy egy hagyományos kutyaház nem feltétlenül nyújt elég védelmet a négylábúnak. De akkor hogyan tudjuk megoldani kedvencünk téli melegedését?


Hogyan helyezzük el a kutyaházat?

Hiába rendelkezik a kutyánk hosszú és sűrű bundával, vannak olyan téli folyamatok, amik ellen még így sem tud hatékonyan védekezni. A nagy mennyiségű hó vagy a hideg szél nagyon sokat tud ártani kedvencünk egészségének, ezért mindenképp egy olyan megoldást kell találni, aminek során ezek ellen védekezni tud.

A kutyaház elhelyezése nagyon fontos, hiszen lehetőség szerint arra kell törekedni, hogy ne tudjon befújni az ajtón a szél. Ha ezt nem lehet kiküszöbölni, akkor a legjobb, ha felszerelünk valamilyen szövetet vagy épp bármilyen anyagot, amivel kint tarthatjuk a kutyaházból a hideget. Ez esetben fontos, hogy időnként cseréljük le azt, mivel ha nedvességgel és hideggel van átitatva, akkor nehezíti a négylábú számára a ház melegen tartását. Ezzel pedig veszélyezteti az egészségét a téli időszakban. Az is praktikus, ha meg tudjuk emelni a kutyaházat, azaz nem közvetlenül a földdel érintkezik.

Sokat segít egy szigetelt kutyaház

Kutyaház tekintetében nem csak az elhelyezés lényeges, hanem az is, hogy belülről mennyire van védve. Ez azt jelenti, hogy ha valamilyen sérülés van rajta, akkor azt minél előbb ki kell javítani, ha pedig nem rendelkezik belső szigeteléssel, akkor azt magunknak kell megoldani. Ehhez az egyik nagyon jó megoldás a hungarocell lapok beszerzése, mivel nagy fokú hőtartó tulajdonságokkal rendelkezik.

ferplast kutyaház minden mééretben

Persze a legjobb, ha eleve szigetelt kutyaházat vásárolunk, mivel ezzel nem csak időt spórolunk, de a nagyobb fáradtságtól is megkímélhetjük magunkat. Félreértés ne essék, egy szigetelt kutyaház nem azt jelenti, hogy fűtéssel rendelkezik és a kutya oda majd bevonul melegedni. Ebben az esetben maga a ház arra szolgál, hogy bent tartsa a kutya testéből természetes módon felszabaduló hőt és természetesen kint tartsa a hideget. Jó szolgálatot tehet még, ha teszünk a kutyaházba egy nedvszívó plédet vagy épp kutyaágyneműt, mivel ha a négylábú kintről bemegy a házába, akkor a vizes, saras, havas lé óhatatlanul is kicsöpög belőle.
Ebben az esetben mindig figyelni kell arra, hogy rendszeresen cseréljük a nedvszívó részt, mivel ha nem így teszünk, akkor könnyen felfázhat a kutya, hiszen nem melegíteni hanem hűteni fogja.

A Kedvence.hu kutyaház kínálatában többféle szigetelt kutyaházat találsz, melyekhez akár külön is megvásárolhatod az ajtót, hogy kinn tarthasd a hideg szelet és a csapadékot. Bár ez többségében műanyag, mégis az egyik legtartósabb megoldás.

Ferplast kutyaházainkhoz is találsz tökéletesen hozzá passzoló ajtót, de ezek esetében mindenképp neked kell figyelmet fordítani a szigetelésre. Ahogy már fentebb írtuk, ez egyáltalán nem nehéz és bonyolult eljárás, és még aránylag hamar készen is lehet vele lenni.

Talán már nem tart olyan sokáig a tél, de ettől függetlenül ebben nem szabad kiegyeznünk egy hagyományos kutyaházzal, mivel kedvencünk könnyen megfázhat, vagy akár ki is hűlhet, ami pedig, hanem észleljük időben, végzetes is lehet rá nézve. Ha nem találtad még meg az ideális kutyaházat, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Kutyaházra kutyaház ajtó
05
Jan

Közeleg a tél, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy mindenki meleg helyre húzódik a hideg elől. Szerencsénkre az otthonunk nyújtotta meleg, meghittség kellemessé varázsolja a legzordabb időket is, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen lehetőségei vannak. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a kint tartott négylábú barátainkról sem, és minden esetben ellenőrizzük, hogy mindent megtettünk-e azért, hogy megvédjük a hidegtől. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy szükséges-e a házára egy kutyaház ajtó.

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?
05
Jan

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Jó minőségű, kényelmes kutyaágyak, fekhelyek
27
Dec

Milyen szempontok alapján, milyen kutyaágyak, fekhelyek közül válogathatunk kedvencünknek.

-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
20tabletta
4 998 Ft
6 899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 250 Ft/db
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
100 g
2 598 Ft
2 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 25 980 Ft/kg
-16%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
120tabletta
14 899 Ft
17 699 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 124 Ft/tabletta
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
250 tabletta
5 289 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 21 Ft/db