Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Nagytestű kutya nyakörvének kiválasztása

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.11.21 08:27
Nagytestű kutya nyakörvének kiválasztása

A nagytestű kutya nyakörvének kiválasztása fontos feladat, hiszen több mindenre is oda kell figyelnünk. Például arra, hogy milyen anyagból készül a nyakörv, mekkora az átmérője vagy a vastagsága.

Mindig nagy öröm, amikor egy kutyus érkezik a családba, ahhoz viszont, hogy maximális komfortban érezze magát, teljesülnie kell néhány feltételnek. Az egyik legfontosabb dolog, hogy rendszeresen elvigyük sétálni, különösen akkor, ha nagytestű kutyáról van szó. Ők ugyanis a nagy mozgásigényük miatt akkor érzik jól magukat, ha rendszeresen kiszaladgálhatják magukat.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen nyakörvet érdemes választanod a szeretett házi kedvencednek, akkor olvass tovább. Ebben a bejegyzésünkben ugyanis ezt a témát fogjuk kifejteni. Elmondjuk, hogy ideális esetben milyen egy nagytestű kutya nyakörve és azt is megtudhatod, hogy mire érdemes figyelned vásárláskor. Végül pedig arról is szó lesz, hogy mire van még szükség kutyasétáltatáskor.

zöld csík

Milyen egy nagytestű kutya nyakörve?

Ha röviden akarnánk megfogalmazni a választ, akkor azt mondanánk, hogy ideális esetben egy nagytestű kutya nyakörve kellőképpen erős. Gondolj csak például arra a helyzetre, amikor sétáltatás közben meglát egy macskát és nem bírja türtőztetni magát. Ilyenkor előfordulhat, hogy nagy erővel indul meg az irányába, ez esetben pedig csak egy kellőképpen erős nyakörv tarthatja vissza.

Ugyanez igaz akkor is, ha kutyaiskolába jár, és ott különböző feladatokat kell teljesítenie. Ilyenkor is megeshet, hogy amíg nem tanulja meg azt, amit kell, más irányba szeretne menni, mint amit az oktató mutat. A fékezés viszont csak akkor lehetséges, ha a nyakörv nem pattan szét a nyakán.

Ferplast kutya nyakörvek óriási választékban

Mire figyelj még a nyakörv vásárlásakor?

Nemcsak az anyag erőssége, hanem a nyakörv mérete is számít, hiszen a nagyobb testű kutyáknak vastagabb a nyaka. Fontos tehát, hogy kellőképpen széles átmérővel rendelkezzen, hogy ne szorítsa, de elég szűk legyen ahhoz, hogy ne tudjon kibújni belőle. Akkor ideális a méret, ha a két ujjadat be tudod dugni a nyakörv és a nyaka közé.

A Ferplast Daytona C25/53 kutyanyakörv ideális választás, hiszen minden feltételnek megfelel. Rendkívül erős perlonból készül, belülről pedig párnázott, aminek köszönhetően kényelmes viseletet nyújt. A szélessége 25 cm, ami elég vastag nagytestű kutyák számára, a mérete pedig négy lyukkal állítható 45 és 53 cm közötti átmérőre.

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
1 199 Ft
1 400 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 199 Ft/db

 

Mire van még szükség sétáltatáskor?

Ne vidd a kutyust sétálni anélkül, hogy ne lógna a nyakában egy címtok vagy a címét tartalmazó biléta! Ha ugyanis véletlenül elveszik, akkor óriási segítséget jelent, hogy a megtaláló azonnal látja, hova kell visszavinnie az ebet.

Ezenkívül szükség lehet még egy fejhámra is, sok helyre ugyanis nem viheted magaddal, ha nincs rajta. Ha pedig a sétálás egy késői időpontra marad, amikor odakint már sötét van, akkor védőfelszerelést is érdemes használni. Egy fényvisszaverő csíkkal ellátott nyakörvet mindenképp tegyél a sima mellé, ez ugyanis figyelmezteti az autósokat, motorosokat, bicikliseket a kutya jelenlétére.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés számodra, hogy milyen nyakörvet válassz a kutyusodnak. Nálunk megtalálod azokat a változatokat, amik ideális megoldást nyújtanak a nagytestű kutyáknak. Azok mellett pedig sok más fontos holmit és kiegészítőt is kínálunk, amikre még szükséged lehet.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Mi a praktikusabb, a hám vagy a nyakörv?
21
Márc

Ez egy örök kérdés, amiben erőteljesen megoszlanak a vélemények. Mai cikkünkben áttekintjük mindkét opció előnyeit, illetve hátrányait.

A kutyahám a gazdinak is feladja a leckét
11
Márc

A kutyahám egy nélkülözhetetlen kellék a felelős állattartás eszköztárában. A múltban inkább csak erőkifejtéshez kapcsolódó feladatokban kapott szerepet, de ma már a mindennapi sétáknál is előszeretettel alkalmazzák a gazdik.

A népszerűség oka, hogy a hám kedvencünk kényelméről és biztonságáról is gondoskodik. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan szoktassuk hozzá a viseléséhez, és mire figyeljünk a használatánál.

A fojtó nyakörv felrakása a kutyára
24
Máj

A kutyatartás rengeteg örömöt okoz, ugyanakkor komoly felelősséggel is jár, hiszen ki kell vívnunk az eb tiszteletét ahhoz, hogy hallgasson ránk és szót fogadjon nekünk. Többek között a fojtó nyakörv felrakása is egy olyan feladat, amit meg kell tanulnunk jól csinálni.

Ebben a cikkben kicsit részletesebben is bemutatjuk ezt a rendkívül hasznos kutyanyakörvet, elmondjuk, hogy hogyan kell felhelyezni az állatra, illetve arról is szó lesz, hogy mire kell figyelni a használata során.

Foresto nyakörv és más praktikák kullancsok, bolhák ellen
03
Ápr

Egy olyan kis kedvenc, mint amilyen egy kutya vagy macska, rengeteg örömöt hozhat a házba, ugyanakkor az állattartás számos feladattal is jár. Például meg kell óvnunk őket az élősködőktől, amire remek megoldást kínál a Foresto nyakörv.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a Foresto nyakörv mellett döntened, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis bővebben is kifejtjük! Emellett azt is elmondjuk, hogy miért fontos a kutya, illetve macska élősködők elleni szerek használata, illetve arról is szó lesz, hogy mit lehet tenni, ha a paraziták már megjelentek.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
3 699 Ft
4 290 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 699 Ft/db
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Sport G 13/60 körperlon rövidpóráz
Ferplast Sport G 13/60 körperlon rövidpóráz
Ferplast Sport G 13/60 körperlon rövidpóráz
3 299 Ft
3 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 299 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
7 299 Ft
8 490 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 7 299 Ft/db
-33%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kifutó termék
Kedvencekhez
9 999 Ft
14 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 9 999 Ft/db
-40%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
16 590 Ft
27 660 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 16 590 Ft/db