Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mitől olyan különleges a Sera Omnipur?

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.07.18 12:51
Mitől olyan különleges a Sera Omnipur?

Ahány akvárium, annyiféle halpopuláció. Ahány hal, annyiféle betegség ütheti fel a fejét 1-1 kolóniában. Ha valami kórokozó jut be az akváriumba, akkor minél előbb meg kell kezdeni a célirányos és hatékony kezelést. Léteznek egyszerűbb és összetettebb betegségek, így mindig alaposan át kell gondolni, hogy mit alkalmazunk. Az esetek többségében gyógyírt jelent a Sera Omnipur, ami megbirkózik a leggyakoribb halbetegségekkel, legyen az vírusos vagy bakteriális eredetű. 


Fontos a gyógymód 

Több cikkben is foglalkoztunk már a különböző halbetegségekkel és azok kezelésével. Gondolj csak a Sera Costapur, illetve a Baktopur Direct hatékonyságával foglalkozó cikkeinkre, ahol már számos betegséget és az azokra való kezelést foglaltunk össze. Ma a Sera Omnipurra koncentrálunk, és összegyűjtjük azokat a kórokat, amikre ez a leghatékonyabb gyógymód.

 

A Sera Omnipur hatékonyan alkalmazható a leggyakrabban előforduló betegségekre, mint például a bakteriális fertőzések, uszonyrothadások, gombásodások (Saprolegnia, Achlya), bőrbetegségek (Costia, Chilodonella), Trichodina, OOdinium, uszony- és bőrélősködők (Dactylogyrus, Gyrodactylus), illetve a külső sérülések, sebek.

 

Ahogy látható, igencsak színes a paletta, hiszen a felsorolásban megtalálhatóak mind külső, mind belső megbetegedések egyaránt. Akad köztük olyan is, aminek a kezelésre rövid időt vesz igénybe, míg van, amelyik ismételt kezelést igényel. Szerencsére a Sera Omnipur használata meglehetősen egyszerű, nem igényel semmilyen bonyolult előkészületeket, sem pedig horrorisztikus kiadásokat. 

 

Ha kerti tavakban történik a megbetegedés, akkor nagyon jó szolgálatot nyújt a Sera Pond Omnipur. Ez általában 250-500 milliliteres kiszerelésben elérhető a legtöbb esetben, és így 10 m3 vízhez elegendő.

 

sera omnipur

 

Hogyan használjuk a Sera Omnipurt?

Ahogy említettük, a használata meglehetősen egyszerű. Kiszerelését tekintve 50 milliliteres, ami 1000 liter vízhez használható hatékonyan. 1 milliliter Sera Omnipur 20 liter akváriumvízhez elegendő, ami 22 cseppet jelent. 

 

A kezelés előtt érdemes hangsúlyt fektetni arra, hogy jól szellőző helyen alkalmazzuk, kapcsoljuk ki az UV-lámpákat, és kerüljük az aktívszenes szűrést. Ez fontos, különben nincs értelme a Sera Omnipur használatának. Maga a szer egyszeri alkalmazása általában egy hétig tart, ami idő alatt már szemmel látható eredményt kell, hogy produkáljon. Amennyiben mégis úgy látjuk, hogy szükséges a kezelés folytatása, akkor mindenképp használjuk 24 órán keresztül az aktívszenes szűrőt, majd utána indulhat egy újabb hét. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor is 24 órás szűrés következzen, de ebben az esetben nem indokolja semmi a kezelés ismétlését. A Sera Omnipur használatának egyetlen kellemetlen mellékhatása lehet, mégpedig az, hogy ha az akváriumban puha levelű növények vannak, akkor azoknak a levelei károsodást mutathatnak. 

 

Végül pedig, mivel a betegségek a legtöbb esetben behurcolás útján kerülnek az akváriumba, ezért érdemes egyszerre telepíteni az új halakat, és az érkezéskor egy adag Sera Omnipurt alkalmazni. 


Ha további kérdések merülnek fel benned az alkalmazással kapcsolatban, akkor bátran keress minket elérhetőségeinken. Munkatársaink szívesen segítenek abban, hogy mindenképp jól válassz kezelési módot, és a halaid újra egészségesek legyenek.

Ezeket olvastad már?

Halbetegségek és kezelési módok, avagy a Baktopur Direct használata
19
Ápr

Beteg néhány hal az akváriumban? Előfordulhat, hogy későn veszed észre, hogy felütötte a fejét a betegség, vagy ha nem fektettél elég hangsúlyt a megelőzésre. Ilyenkor jó eséllyel a Baktopur Directre van szükséged. 

Melyik halbetegségre megoldás a Baktopur Sera?
15
Júl

Nagyon szerencsés vagy, ha még nem tapasztaltad a különböző halbetegségek megjelenését az akváriumodban, de a többség számára nem ismeretlen fogalom a hasvízkór, a pikkelyhullatás vagy épp a foltosság és még számos bakteriális fertőzés. Ezekre nyújt hatékony megoldást a Baktopur Sera, ami akár egy hét alatt látható javulást eredményez az uszonyosok körében.

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?
01
Jún

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.

Az akvárium aljzatának tisztítása
08
Febr

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.