Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Milyen macska wc-t válasszak?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Milyen macska wc-t válasszak?

Mikor macska kerül a családba, nagyon fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem kutyával van dolguk, azaz ők a szükségleteiket a lakásban, egy macska wc-ben végzik el. Milyen macskatoalettet érdemes választani a cicánknak, amivel mindenki jól jár?


 

Sokféle macska wc létezik

Ha átlapoztad már a kínálatunkat, láthatod, hogy sokféle macska wc közül lehet választani, kezdve a fedeles variációtól a fedél nélkülin át egészen a teljesen automatikusig. Ezek mindegyike tökéletesen megfelel a macskák hétköznapi igényeinek, azaz el tudják végezni benne a dolgukat, csak számunkra sokkal kényelmesebbek egyes darabok.

Milyen az ideális cica alomtál?

A fő kritériuma egy megfelelő macska wc-nek, hogy elég nagy legyen a kedvenc számára. Ez azt jelenti, hogy állva kényelmesen elférjen és a dolga végeztével még kaparni is tudjon benne, sőt, meg is tudjon fordulni benne anélkül, hogy belelépne a végtermékbe. Éppen ezért a legjobb egy nagyobb toalettet választani, hiszen abba bármekkora bársonytalpú befér. Amennyiben több cicád van, vagy tervezel egy társat a kedvencednek, akkor a legjobb, ha több macska wc-t is beszerzel. 

Ferplast macska wc

Az alom mélysége sem mindegy, hiszen a macskák többsége, ha elvégezte a dolgát, akkor azt szereti jó mélyre eltüntetni. Arról nem is beszélve, hogy ha elég a macskaalom a wc-ben, akkor kedvére be tudja borítani vele az ürüléket, így az nem tapad a toalett egyik falára sem. Ezzel megkönnyítjük a saját dolgunkat is, hiszen sokkal könnyebb és higiénikusabb a macska wc tisztán tartása. 

Általában elmondható, hogy a hely sem mindegy, ahol elhelyezzük a macska toalettet. Mint mindenki, úgy a macskák is szeretik a dolgukat egy csendes, magányos helyen végezni. Éppen ezért lehetőleg ne egy forgalmas helyre tegyük az alomtáljukat. Arról nem is beszélve, hogy nagyon fontos szempont, hogy könnyen elérhesse, ha rájön a szükség, mivel ha nehezen megközelíthető helyen van, akkor jó eséllyel nem fogja elfogadni. Amit tilos, az pedig az etetőtálja közelébe helyezni a macska wc-t. 

Ferplat macska wc maxi bella

Fedél: igen vagy nem?

A macskák egyik fele egész egyszerűen elfogadja a fedeles wc-t, míg a másik fele nem hajlandó használni. Ez abból fakadhat, hogy a macskák minden pillanatban szeretik látni a környezetüket. A másik csoport számára pedig a fedeles wc biztonságot jelent és elszeparálja őket a környezetüktől. Ennek a magánynak a következtében sokkal könnyebben és zavartalanabbul végezhetik a dolgukat. 

Arról nem is beszélve, hogy szagok tekintetében is kellemesebb, mert a fedeles bent tartja azokat. Azt, hogy a te macskád melyik csoporta tartozik, nem tudhatod előre, így a legpraktikusabb, ha elsőre egy fedeles változatot szerzel be, aminek levehető a teteje. Ennek a legnagyobb előnye, hogy ha nem is fogadná el a fedeles változatot, akkor csak leveszed azt, és máris sokkal hívogatóbb lesz a számára. 

Ferplast cica wc

Melyik a jobb választás?

Ahogy fentebb említettük, ez maximálisan cicafüggő, hogy melyik macska wc-t fogadja el a kedvenced. Nincs olyan, hogy ténylegesen jó vagy rossz választás, mivel ez maximálisan szubjektív. Azt ne feledd, hogy mindenképp jó minőségű és elegendő mennyiségű almot szerezz be, hogy biztosan elegendő legyen a cicádnak.

Ha további macskaápolási termékekre lenne szükséged, akkor nyugodtan böngéssz webáruházunkban, ahol mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet egy bársonytalpú fogadásához.

Ezeket olvastad már?

Segítség a macskák emésztéséhez: a macskafű alkalmazása

A macskák alapvetően húsevők, hiszen a természetben is ragadozók. Éppen ezért inkább ezt a táplálékot részesítik előnyben, de nem ritka látvány, hogy a szabadban lévő macskák megrágcsálják a füvet.

Mennyire illik az étrendbe a macskakonzerv?

Lehet, hogy te is találkoztál már a problémával, hogy hiába akarod a legjobbat kedvencednek, mégsem eszi meg azt az eledelt, amit választottál neki. Vajon mit tehet ilyenkor? Mi a legjobb a macskának? Száraz táp, macskakonzerv vagy épp házi koszt? Találjuk meg a legegészségesebb eledelt a bársonytalpúaknak!

Szükséges-e vagy sem a cica vitamin?

Szerencsére a macskák vitaminigénye egyáltalán nem különbözik sokban a többi húsevő állatokétól. Éppen ezért ma megnézzük, milyen cica vitaminokkal érdemes táplálni a bársonytalpúdat ahhoz, hogy tökéletes egészségnek örvendjen.

Milyen a megfelelő cica fekhely?

Hogyan fordítsunk kiemelt figyelmet a cica fekhelyének a kialakítására?