Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A fojtó nyakörv felrakása a kutyára

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.05.24 07:42
A fojtó nyakörv felrakása a kutyára

A kutyatartás rengeteg örömöt okoz, ugyanakkor komoly felelősséggel is jár, hiszen ki kell vívnunk az eb tiszteletét ahhoz, hogy hallgasson ránk és szót fogadjon nekünk. Többek között a fojtó nyakörv felrakása is egy olyan feladat, amit meg kell tanulnunk jól csinálni.

Ebben a cikkben kicsit részletesebben is bemutatjuk ezt a rendkívül hasznos kutyanyakörvet, elmondjuk, hogy hogyan kell felhelyezni az állatra, illetve arról is szó lesz, hogy mire kell figyelni a használata során.

zöld csík

Ez ugyanis egy olyan kiegészítő, ami nagy segítségünkre lehet a kutya kiképzésében, tanításában, illetve irányításában, amikor sétálni visszük valahova, vagy valamire meg akarjuk tanítani.

Mire jó a fojtó nyakörv?

E szavak hallatán jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy vajon miért kapta ezt a nevet, illetve valóban jó ötlet-e a fojtó nyakörv felrakása.

A nevét onnan kapta, hogy a használatával hatást gyakorolhatunk az ebre, amikor irányítani szeretnénk. A speciális kialakításának köszönhetően ugyanis szorosabbra húzódik, amikor a kutya ellenállást fejt ki. Ezzel elősegíti, hogy a kutya odafigyeljen ránk, amikor mi azt akarjuk, illetve megakadályozza, hogy mást csináljon, vagy másik irányba menjen.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy bár valamennyire kellemetlen érzést okoz neki a feszülés, de a nyakörv nem szorítja el a nyakát, a “fojtó” kifejezést tehát csak átvitt értelemben kell érteni.

Jellemzően azoknál a kutyáknál szokás használni, amelyek hajlamosak arra, hogy elhúzzanak minket másik irányba sétáltatás közben. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha a háziállatunkkal gyakoroltatunk bizonyos mozdulatsorokat, feladatokat annak érdekében például, hogy felkészítsük egy versenyre.

-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
1 999 Ft
2 240 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 999 Ft/db

Mire érdemes még figyelni?

A megfelelő változatot minden esetben körültekintően kell kiválasztani. Nagyon fontos, hogy kizárólag olyan minőségi fajtákat használjunk, mint amilyen például a Ferplast Daytona fojtó nyakörv is, ami textilből készült és puhán párnázott pánttal rendelkezik. Semmiképp sem cél ugyanis, hogy a kutyának fájdalmat okozzunk, ennek az eszköznek csupán annyi a funkciója, hogy értésére adjuk, mi vagyunk a főnökök, és nem ő diktálja az iramot.

Érdemes tudni azt is, hogy nem ajánlott a hosszú távú, folyamatos használata, csak átmenetileg szabad bevetni, amíg mondjuk az eb hozzá nem szokik a pórázhasználathoz, vagy meg nem tanulja az adott gyakorlatok helyes elvégzését.

Ha kezdő kutyatartó vagy, akkor érdemes konzultálnod egy állatorvossal vagy egy kutyakiképző szakemberrel, mielőtt a fojtó nyakörv felrakása mellett döntesz. Ha pedig már tapasztalt vagy ezen a téren, akkor is az állat biztonságának, testi épségének szem előtt tartásával használd az eszközt!

Kapcsolatunk a kutyával egy jó nyakörvvel kezdődik

A fojtó nyakörv felrakása: így csináld jól!

Először is nagyon fontos, hogy a megfelelő kialakítású és méretű változatot válasszuk. Az a jó, ha a nyakörv szépen illeszkedik az állat nyakára, de nem túl szoros, és nem is túl laza. Ennek megállapításához van egy egyszerű trükk: nézd meg, hogy két ujjadat be tudod-e tenni a nyakörv és a kutyád nyaka közé. Ha igen, akkor szuper!

A felhelyezéskor arra kell figyelni, hogy a fémből készült, láncos része a nyaka alatt legyen, a póráz pedig rá legyen kötve a fémgyűrűre. Semmi esetre se felejtsd el megnézni, hogy a nyakörv nem korlátozza-e a kutyád légzését, és nem szorítja-e el a nyakát.

Az ebet sose hagyd felügyelet nélkül, ha a fojtó nyakörv rajta van, és éjszakára se maradjon a nyakán!

Amennyiben be szeretnél szerezni egy minőségi darabot, akkor gyere, és nézz körül nálunk, a kínálatunkban ugyanis többféle változat is elérhető!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

5 tipp, hogyan szoktasd hozzá kutyád a higiéniás ápoláshoz
27
Febr

A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel!

A bolhás kutya hatékony kezelése
16
Aug

Egy bolhás kutya sok problémát okoz, hiszen amellett, hogy szegény kutyánk állandóan vakarózik, a bolhák az életterünkbe is bekerülnek. Ez pedig se a szeretett háziállatunknak, se pedig nekünk nem tesz jót. 

Kutyaház méretezése, avagy mekkora házat vegyél a kutyusnak?
20
Febr

Kíváncsi vagy, hogy mire kell odafigyelned a kutyaház méretezése kapcsán? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis ezt a témát fogjuk kifejteni, hogy ezzel is segítsünk. Elmondjuk, hogy miért fontos a megfelelő méretű kutyaház, sőt még egy képletet is mutatunk neked a számoláshoz.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-10%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
1 699 Ft
1 890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 699 Ft/db
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
799 Ft
895 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 799 Ft/db
-33%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kifutó termék
Kedvencekhez
9 999 Ft
14 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 9 999 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
2 999 Ft
3 470 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 999 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast GRO 6006 Védőgallér-28-33cm/M: 12,5cm
1 799 Ft
2 100 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 799 Ft/db
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
2 599 Ft
2 995 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 599 Ft/db
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
2 999 Ft
3 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 999 Ft/db