Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mire jó a Sera Fishtamin?

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.06.08 17:10
Mire jó a Sera Fishtamin?

Bár óriási tévedés, mégis nagyon sokan gondolják azt, hogy az állatoknak nincs szükségük a különféle vitaminpótló készítményekre. Ennek ellenére nagyon sok esetben igazán jó szolgálatot tesznek a különféle vitaminok, mint például a Sera Fishtamin. 


 

Mitől olyan különleges?

Minden állat tartása során többféle vitaminkészítmény közül lehet válogatni annak, aki úgy gondolja, hogy kicsit többet tenne a kedvence egészségéért. A legtöbb esetben természetesen van abban az állításban igazság, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű táp mellett igen ritka, hogy valódi vitaminhiány alakul ki. Ettől függetlenül az biztos, hogy ártani nem tudunk azzal, ha heti rendszerességgel adunk némi plusz kiegészítést.

Mivel az immunrendszer erősítése a célja a vitaminkészítményeknek, így sok esetben igazán hasznos lehet az is, ha kombináljuk őket egymással. Ahogy nekünk, embereknek is többféle vitaminra van szükségünk, természetesen így van ez az állatokkal is.

Ennek a legnagyobb részét biztosíthatjuk a különféle Sera eledelekkel, amivel tökéletes alapot teremthetünk ahhoz, hogy az immunrendszerük működésbe lépjen. Ezt fokozhatjuk a különböző készítményekkel, mint amilyen a Sera Fishtamin. Ennél a vitamintípusnál is igazak a már jól ismert tapasztalatok, hogy kibontás után csak korlátozott ideig adható anélkül, hogy veszítsen a hatóanyag-tartalmából. Éppen ezért javasoljuk, hogy minden esetben annyi és olyan kiszerelésű vitamint vásárolj, amit rövid időn belül fel tudsz használni, így nem megy kárba.

fishtamin

Hogyan használd a Sera Fishtamint?

A Sera Fishtamin alkalmazása egyáltalán nem bonyolult, hiszen a legtöbb esetben akkor kerül a képbe, ha valami stresszhelyzet éri az akvárium lakóit. Ilyen például egy nagyobb betegségből való lábadozás, esetleg egy jelentősebb mértékű hőmérséklet-változás, amikor is a halaknak szükségük van egy nagyobb dózis vitaminra ahhoz, hogy a szervezetük regenerálódjon és alkalmazkodjon. Pontosan ezekben a helyzetekben jelent nagy segítséget a Sera Fishtamin.

Az alkalmazása rendkívül egyszerű, hiszen nem kell mást tenni, mint heti egy alkalommal a meghatározott víztömeghez a szükséges mennyiségű cseppet cseppenteni az akváriumba. Természetesen ettől eltérő esetekben más adagolással is alkalmazható.

Betegség Ideje alatt is alkalmazható a gyorsabb gyógyulás érdekében, valamint azután egy darabig még mindenképp javasolt 50 literenként 5-6 csepp adagolása.

Bizonyos esetekben a tápra csepegtetve is nagyon hatékony, de arra körültekintően figyelni kell, hogy semmiképp sem szabad túllépni az ajánlott mennyiséget.

Ha pedig a kishalak felneveléséhez szükséges vitaminpótlást szeretnél, akkor szintén a haltápra kell juttatni néhány csepp Sera Fishtamint.

Ahogy a fentiekből is látszik, igencsak sokszínű felhasználása van a Sera Fishtaminnak, Így nem véletlen, hogy rendkívül kedvelt halvitamin. Mivel igencsak hatékony, így körültekintően kell megválogatni azt is, hogy mely más vitaminokkal kombinálod.

Ha tanácstalan vagy, hogy egy adott betegség után mennyire jó választás a Sera Fishtamin, olvass bejegyzéseink között a különböző fertőzésekről és azok kezeléséről, na meg persze az azt követő gyógyítási folyamatról. Ha mégsem kaptál választ a kérdésedre, akkor pedig keress minket bátran elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Halbetegségek és kezelési módok, avagy a Baktopur Direct használata
19
Ápr

Beteg néhány hal az akváriumban? Előfordulhat, hogy későn veszed észre, hogy felütötte a fejét a betegség, vagy ha nem fektettél elég hangsúlyt a megelőzésre. Ilyenkor jó eséllyel a Baktopur Directre van szükséged. 

Melyik halbetegségre megoldás a Baktopur Sera?
15
Júl

Nagyon szerencsés vagy, ha még nem tapasztaltad a különböző halbetegségek megjelenését az akváriumodban, de a többség számára nem ismeretlen fogalom a hasvízkór, a pikkelyhullatás vagy épp a foltosság és még számos bakteriális fertőzés. Ezekre nyújt hatékony megoldást a Baktopur Sera, ami akár egy hét alatt látható javulást eredményez az uszonyosok körében.

Mitől olyan különleges a Sera Omnipur?
18
Júl

Ahány akvárium, annyiféle halpopuláció. Ahány hal, annyiféle betegség ütheti fel a fejét 1-1 kolóniában. Ha valami kórokozó jut be az akváriumba, akkor minél előbb meg kell kezdeni a célirányos és hatékony kezelést. Léteznek egyszerűbb és összetettebb betegségek, így mindig alaposan át kell gondolni, hogy mit alkalmazunk. Az esetek többségében gyógyírt jelent a Sera Omnipur, ami megbirkózik a leggyakoribb halbetegségekkel, legyen az vírusos vagy bakteriális eredetű. 

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?
01
Jún

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.