Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A kutyaajtó beépítése gyerekjáték

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.02.02 15:58
A kutyaajtó beépítése gyerekjáték

Veled is előfordult már, hogy a napod nagy részét az tette ki, hogy a kijárós házi kedvencednek nyitogattad az ajtót? Ha igen, akkor jól ismered az érzést, és biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet a megoldás. Ismerd meg velünk, hogy milyen egyszerű a kutyaajtó beépítése!

 


Ki-be járkálás

Ahogy nekünk, úgy az állatoknak is vannak szükségleteik, így óhatatlanul is ki kell járniuk a lakásból. Attól függően, hogy hol élünk, az egyik lehetőség, hogy levisszük őket sétálni, míg a másik, hogy kiengedjük őket az udvarra. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy egész nap figyelni kell, hogy mikor vágynak egy kis friss levegőre vagy épp szeretnének-e bejönni. Mivel nem csak fárasztó művelet állandóan nyitni-zárni az ajtót, de egyáltalán nem is gazdaságos, hiszen a bent lévő hőmérséklet könnyen kiszökik, így mindenképp kell keresni egy alternatív megoldást. Erre találták ki a kutyaajtót, ami önállóságot biztosít az állatnak és szabadidőt a számunkra.

A legfőbb előnyei közé tartozik, hogy maximális szabadságot biztosít mindenkinek, és akár kutya, akár macska vagy épp mindkettő legyen a házban, ha jó méretet választunk, akkor mindegyik állat tökéletesen kifér rajta. Emellett nem lesz összekarmolva a bejárati ajtó, sőt hangzavar sem lesz, arra várva, hogy végre felbukkanjunk valahol. Tehát ez így sok feszültségtől kímélhet meg mindenkit, még akkor is, ha huzamosabb időre egyedül kell maradnia a négylábúnak.

Persze némi hátránnyal is rendelkezik a kutyaajtó, hiszen ahogy kifelé, úgy befelé is használható. Tehát előfordulhat, hogy egy hívatlan vendég jelenik meg a nappalinkban, mondjuk egy másik macska vagy épp egerek formájában. Szerencsére ma már ez is kiküszöbölhető egy minőségi kutyaajtó beépítésével. 

A Ferplast SWING Kutya ajtó két színben és több méretben kapható a kedvence.hu webshopban. 

swing kutya ajtó

Kutyaajtó beépítése házilag

Maga a beszerelés egyáltalán nem bonyolult folyamat, hiszen nem igényel szakértelmet, de még különösebb gyakorlati érzéket sem. A kiválasztáskor mindenképp az állat méreteit kell figyelembe venni, hogy kényelmes legyen a számára. Ehhez tudni kell, hogy hova esik a kutya mellkasa, hiszen ahhoz kell nézni minden méretet.

A kutyaajtó beépítése igencsak egyszerű, hiszen típustól függetlenül a csomagban van egy keret, amit az ajtóra kell illeszteni, majd azt a méretet kell kivágni belőle. Nagyon fontos, hogy nem az ajtó mérete a mérvadó, mert akkor nem fog pontosan illeszkedni, és a későbbiekben is problémák lesznek belőle. Üvegajtó esetén nem javasoljuk, hogy otthoni körülmények között kerüljön sor a kivágásra, inkább ha lehet, akkor erre szakosodott szakember végezze a műveletet.

swing ajtó

Ha kész az ajtó helyének a kivágása, akkor bele kell illeszteni az kutyaajtót és a meghatározott módon rögzíteni.

Persze a kutyaajtó beépítése után sem ért véget a feladat, hiszen a négylábút meg kell tanítani az ajtó helyes használatára. Ez alapállapotban egyáltalán nem bonyolult, hiszen van olyan eb, amelyik 2 perc alatt megérti a logikáját, de akadnak olyanok is, amiknek 2 hét is szükséges. Mindenképp fontos, hogy nagyon türelmesen álljunk az állathoz, hiszen neki is új ez a dolog, így alaposan meg kell ismerkednie vele.

Ha még nem találtad meg a számodra megfelelőt, akkor ne habozz, minél előbb nézz körül nálunk, hogy beépíthesd kedvencednek. Ha pedig elakadnál, keresd kollégáinkat bizalommal!

Ezeket olvastad már?

Milyen az optimális kutya- és macskaajtó?
14
Máj

Egy kutya-, illetve macskaajtó nagyban megkönnyíti a mindennapok mozgását mind a kutyák, mind a macskák, sőt a gazdák részre is.

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Kutyaházra kutyaház ajtó
05
Jan

Közeleg a tél, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy mindenki meleg helyre húzódik a hideg elől. Szerencsénkre az otthonunk nyújtotta meleg, meghittség kellemessé varázsolja a legzordabb időket is, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen lehetőségei vannak. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a kint tartott négylábú barátainkról sem, és minden esetben ellenőrizzük, hogy mindent megtettünk-e azért, hogy megvédjük a hidegtől. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy szükséges-e a házára egy kutyaház ajtó.

Amire minden kijárós cica vágyik: a macskaajtó
04
Jan

Te is átélted már azt, hogy a kijárós cicád minden nyávogására reagálnod kellett és kiengedned az ajtón, vagy épp ha hazaért, akkor még éjjel is kimászni az ágyból, hogy bejusson? Amennyiben így van, valószínűleg gondoltál már arra, hogy egy macskaajtó mennyiben megkönnyítené az életedet. Az önállóság ilyen foka jót tesz a bársonytalpúdnak és az alvási szokásaidnak egyaránt.

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Swing 1 kutyaajtó-Macskaajtó Barna
5 999 Ft
6 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 999 Ft/db
-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
5 998 Ft
7 899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 998 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
Ferplast Swing 1 kutyaajtó-Macskaajtó Fehér
5 899 Ft
6 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 899 Ft/db