Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.06.01 20:07
Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.


Ha ideális körülményeket szeretnél biztosítani a díszhalaid számára, akkor a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só remek választás. Használata elsősorban akkor ajánlott, amikor a vízben elszaporodnak a különböző paraziták, baktériumok vagy gombák. Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára.

Ilyenkor nem érdemes sokat várni, ugyanis ezeknek az élőlények az elszaporodása kedvezőtlenül befolyásolja a vízi életet. Az akváriumkezelő szerek használata remek alternatívát jelent. Azok ugyanis képesek visszaállítani a harmonikus életkörülményeket mind a halak, mind pedig a növények számára.

Miért van szükség vízkezelő szerekre az akváriumban?

Ahhoz, hogy a díszhalaink jól érezzék magukat az akváriumban, folyamatosan oda kell figyelnünk a víz minőségére. Lehet, hogy eleinte mindent rendben találunk, idővel sajnos a vízminőség megváltozhat, ami negatív hatással van a halak, növények életkörülményeire. Ha viszont odafigyelünk a megelőzésre vagy időben észrevesszük a problémát, akkor könnyen vissza tudjuk állítani a vízi élet egyensúlyát.

Erre a célra szolgálnak a vízkezelő szerek, amik nagyon változatos képet mutatnak attól függően, hogy melyik pontosan mire való. Vannak például olyan termékek, amiket kifejezetten az újonnan beépített akváriumban tudunk használni, hogy értékes baktériumkultúrát biztosítsunk a halak számára.

Emellett vannak algagátló szerek is, amiket az algásodás megelőzésére tudunk használni. Amellett, hogy az alga nem nyújt szép látványt az akváriumban, hosszú távon a víz biológiai egyensúlyára sincs jó hatással. A vitaminokat szintén a vízkezelő szerek kategóriájába sorolhatjuk, illetve ott vannak azok a termékek is, amikkel fertőtleníteni tudjuk a vizet.

Sera Ectopur vízkezelő só

 

Milyen előnyei vannak a Sera Ectopur által gyártott sónak?

A Sera Ectopur vízkezelő só tulajdonképpen nem más, mint egy oxigénfelszabadító készítmény. Azzal, hogy oxigénnel látja el a vizet, elpusztítja a parazitákat, illetve gombák és baktérium ellen is hatásosan működik.

A halak stressz szintjét is képes csökkenteni, sőt a már kialakulóban lévő betegségek enyhítésére is kiválóan alkalmas. Felgyorsítja a regenerációs folyamatokat és a nyálkahártya újjáépülését is serkenti. Ráadásul azzal, hogy oxigént szabadít fel, javítja a halak légzését is.

 

Mire érdemes figyelni a használatakor?

Minden esetben a terméken feltüntetett útmutató szerint kell eljárni. Nagyjából 5 g, azaz egy púpozott evőkanálnyit kell egyenletesen eloszlatni 25 l vízben. Ez azt jelenti, hogy a 130 g-os kiszerelésű Sera Ectopur só 650 l akváriumvízhez elegendő. Ha neked kisebb akváriumod van, akkor annak megfelelően kevesebbet kell adagolnod a sóból. 

Az akváriumkezelő szerek használatával biztosíthatjuk a halak és növények számára a megfelelő életkörülményeket. Természetesen nem mindegy, hogy mikor melyiket használjuk. A Sera Ectopur vízkezelő sót például akkor javasolt alkalmazni, amikor a víz fertőtlenítésére, oxigénnel való “feltöltésére” van szükség.

Nálunk nemcsak ezt a terméket tudod beszerezni, hanem minden mást is, amire a halaidnak, illetve más kisállataidnak szüksége lehet.

Ezeket olvastad már?

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj
30
Aug

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

Mindent az akváriumi növények egészségéért, avagy használj Sera Florenát!
22
Jún

Az akváriumi növények merőben különböznek szárazföldi társaiktól. Nem csak abban, hogy teljes felületükön veszik fel a tápanyagokat, hanem abban is, hogy mennyiben és hogyan igénylik a trágyázást. Ismerjük meg a Sera Florenát! 

Mire való és milyen a jó akvárium szűrő szivacs?
10
Jan

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szűrő szivacsok fajtáit.