Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Miért jó választás a Sera Fishtamin díszhalaknak?

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
Miért jó választás a Sera Fishtamin díszhalaknak?

Egy szép akvárium, amiben díszhalakat tartunk, sokáig az otthonunk ékessége lehet, ám ehhez oda kell figyelnünk néhány fontos dologra. Például arra, hogy megadjuk a halaknak a szükséges vitaminokat, amit a Sera Fishtamin termékkel tehetünk meg.

Amellett, hogy egy ilyen vitaminkészítmény hozzájárul a halak egészségéhez, a stressz-szintjüket is csökkenti. Csak ritkán gondolunk bele abba, hogy egy új faj betelepítése vagy a vízcsere is mennyire megterhelheti a halakat, pedig ez egy olyan jelenség, amivel foglalkoznunk kell.

Például úgy, hogy az akváriumba csak megfelelő mennyiségű, egymással jól megférő halakat telepítünk, illetve emellett a megfelelő vízkezelő szereket is használjuk. A Sera Fishtamin vitaminkészítmény alkalmazása is megoldást jelenthet erre a problémára. Nézzük, hogy mit érdemes tudni róla, és hogyan kell használni!

zöld csík

A díszhalak folyamatos gondozást igényelnek!

Tény, hogy a díszhalak nem igényelnek akkora törődést és figyelmet, mint mondjuk egy kutya, macska vagy más háziállat, hiszen számukra tökéletesen elegendő az, hogy megfelelő minőségű vízben úszkálhatnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy semmennyire nem kell foglalkoznunk az egészségi állapotukkal vagy azzal, hogy milyen a stressz-szintjük.

Még a legapróbb változtatás, például egy új szűrő beüzemelése, néhány új díszhal telepítése, a vízcsere vagy a víz hőmérsékletének megváltozása is hatással lehet rájuk. Az olyan jelenségekről nem is beszélve, amikor például rájuk nézve mérgező anyagok jelennek meg a vízben.

 

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 12 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
40 ml
890 Ft
Egységár: 22 250 Ft/l

Ahhoz, hogy egészségesek, “stresszmentesek” legyenek, és megfelelő vitalitással rendelkezzenek, elengedhetetlen, hogy magas minőségű haltápokat biztosítsunk számukra, azokat pedig kiegészítsük egy szuper vitaminkészítménnyel.

Mire jó a Sera Fishtamin?

A Sera Fishtamin lényegében nem más, mint egy kifejezetten a halak igényei szerint kifejlesztett vitaminkeverék. Olyan vitaminokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak a díszhalak egészségéhez azáltal, hogy erősítik az immunrendszerüket, és ellenállóvá teszik őket a betegségekkel szemben.

egy szuper folyékony vitaminkeverék díszhalaknak

Mikor érdemes alkalmazni?

Nemcsak megelőzésre használható, hanem a már kialakult betegségek, egészségügyi problémák kezelésére is. Mivel a benne található vitaminok optimalizálják a halak stressz-szintjét, így akkor is érdemes alkalmazni, amikor például vizet cserélünk vagy más olyan esemény zajlik épp, amihez a halaink nincsenek hozzászokva.

Így használd!

Ezt a készítményt többféle módon is lehet alkalmazni, közvetlenül belecseppenthetjük az akvárium vizébe, de akár adagolhatjuk a haltápra is. Ami a mennyiséget illeti, ha a haledelre cseppentjük, akkor 4-6 csepp elegendő, ha viszont közvetlenül a vízhez adjuk, akkor 50 literenként 6-7 cseppre lesz szükség.

Bármelyik módszert is választjuk, használat előtt jól fel kell rázni az üveget. Mélyhűtött haltáp esetén meg kell várni, amíg az eledel felolvad, majd utána lehet cseppenteni a készítményből.

Az akvárium csak azoknak való, akik hajlandóak időt és energiát áldozni arra, hogy karbantartsák a vizet, és odafigyeljenek a halak egészségére, stressz-szintjére. Az utóbbi kettőre gyors és hatékony megoldást kínál a Sera Fishtamin, amit könnyen beszerezhetsz a webshopunkból.

Ha bármilyen kérdésed van a termékeinkkel kapcsolatban, vagy kell egy kis segítség, hogy ki tudd választani a megfelelő díszhaleledeleket, táplálékkiegészítőket, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A halak kedvenc eledele, a tubifex

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

A Sera Toxivec készítmény - avagy így őrizd meg az akváriumod esztétikáját!

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ha kellő figyelmet szentelünk rá, és nem vagyunk restek olyan készítményeket használni, mint amilyen a Sera Toxivec. Ez egy rendkívül hasznos vízkezelő szer, amivel sokat tehetünk az ökoszisztéma egészségéért.

Igazi vagy mű: melyek a legjobb akváriumi növények?

Ahogy fejlődik az akvarisztika, egyre több helyen jelennek meg a műanyagból, selyemből készült akváriumi növények. Ezek szinte ugyanúgy néznek ki, mint az igaziak, de hogy melyik a jobb, arról erősen megoszlanak a vélemények.

Az akvárium aljzatának tisztítása

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről