Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Bolhanyakörv a macska nyakába – jó ötlet?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Bolhanyakörv a macska nyakába – jó ötlet?

Aki macskát tart, az valószínűleg mindent tud a bolhákról. Legyen szó kinti vagy benti macskáról, sajnos minden esetben előfordulhat, hogy meglóg a bársonytalpú az ajtón keresztül. Ha pedig már a természetben van, akkor könnyen bolhák és kullancsok prédájává válhat. Előzzük meg ezt azzal, hogy bolhanyakörv kerül a macska nyakába.


 

Mindenhol ott lehetnek

Akár kullancsokról, akár bolhákról legyen szó, a természetben mindenhol ott vannak. Hiába áltatjuk magunkat azzal, hogy a mi kertünkben biztos nincsenek ezek az élősködők, sajnos mindenkit elkeserítünk, mivel tuti, hogy legalább egy darab előfordul ott is. Sőt, bizonyos területeken, ahol járnak akár a vadak is, ott még nagyobb az esély erre.

Jó hír, hogy a macskákra kevésbé veszélyesek a különböző betegségek, amiket terjesztenek a kullancsok, de ettől függetlenül, ha megcsípi, az nagyon kellemetlen. Gyakran bőrtünet vagy gyulladás is kialakulhat a csípés helyén, sőt, akár a macskák le is gyengülhetnek tőle. Mint minden más esetben, a kullancsok és bolhák elleni védekezésben is a legjobb dolog, amit tehetünk, a megelőzés.

Erre ma már számos módszer áll a rendelkezésünkre, hiszen válogathatunk szájon át szedhető készítmények, szőrre szórható porok közül, valamint a bolhairtó nyakörv macskáknak is egy népszerű választás. Ma inkább ez utóbbira térünk ki.

macska bolha elleni védelem

Bolhanyakörv macska számára

A legnépszerűbbek a Foresto bolhairtó nyakörvek macskák számára, mivel hosszú távon hatékonyak, és egyáltalán nem zavarják a macskát a mindennapi életben. Persze idő kell ahhoz, hogy a bársonytalpú megszokja a nyakörvet, főleg abban az esetben, ha korábban nem hordott. Főként azért szeretik, mivel a hatóanyagot lassan és fokozatosan bocsátja ki magából, így hosszú távra lehet vele tervezni. A hatásukat rögtön az érintkezés során kifejtik, azaz ahogy az élősködő hozzáér a hatóanyaghoz, azonnal leesik és elpusztul. Tehát ezzel megelőzhető a csípés és az abból következő problémák. Kínálatunkban is elérhetőek a különböző bolhanyakörvek, így mindenképp érdemes elgondolkodni a használatukon.

Ahogy már említettük, a hosszan tartó adagolás előnye, hogy akár több mint fél éven keresztül is védelemmel ellátva tudhatjuk a kedvencünket. Mivel ez nagyon megnyugtató minden gazdi számára, ezért nem véletlen, hogy ez az a bolhanyakörv macskáknak, amit a legtöbben választanak. Az is fontos szempont, hogy amikor először felrakjuk a bolhairtó nyakörvet, mindenképp naponta ellenőrizni kell, hogy nem váltott-e ki a macskánál allergiás reakciót, mint szőrhullás vagy épp bőrfoltosodás. Amennyiben igen, akkor azonnali eltávolítás szükséges, ha pedig egy hét elteltével sem észlelünk problémát, akkor bátran hordhatja a kedvencünk.

Ezeknek a bolhairtó nyakörveknek a macskák számára kifejezetten sok előnye van. Bár a cicák nem szeretik annyira a vizet, az egy-egy szükséges fürdetés esetén sem kell levenni a bolhanyakörvet, valamint ha a négylábú olyan helyzetbe kerül, ami veszélyes lehet, és beakad a nyakörv, akkor a Foresto bolhanyakörvek automatikusan kikapcsolódnak.

Meglehet, hogy még csak most ismerkedsz a bolhanyakörvek macskáknak szánt világával, így valószínűleg minden információ újnak számít, de ha eleged van a böngészésből, akkor mindenképp javasoljuk, hogy keresd telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink állnak rendelkezésedre.

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb információk a bolha elleni cseppről és a bolhairtásról

Négylábú kedvenceink egészségét óvó gazdiként korántsem mindegy, hogy milyen hatékonyságú bolha elleni cseppet vagy egyéb készítményt használunk. Sőt, azt is figyelembe kell venni, hogy bolhariasztó vagy bolhairtó szerről van-e szó. Lássuk a különbségeket és azt, hogy melyik mennyire és milyen esetben hatékony.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

A macska bolhairtása házilag

Akinek macskája van, az tudhatja, hogy bármilyen ápolt is legyen egy cica, sajnos a bolhákat senki nem kerülheti el. Mivel ezek nem a macska bundájában telepszenek meg, csak táplálkozni ugranak rá, így nem csoda, hogy a bolhával fertőzött macska hazaviszi ezeket a gusztustalan élősködőket. De vajon hogyan zajlik a macska bolhairtása?

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!