Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Bolhanyakörv a macska nyakába – jó ötlet?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.08.23 11:13
Bolhanyakörv a macska nyakába – jó ötlet?

Aki macskát tart, az valószínűleg mindent tud a bolhákról. Legyen szó kinti vagy benti macskáról, sajnos minden esetben előfordulhat, hogy meglóg a bársonytalpú az ajtón keresztül. Ha pedig már a természetben van, akkor könnyen bolhák és kullancsok prédájává válhat. Előzzük meg ezt azzal, hogy bolhanyakörv kerül a macska nyakába.


 

Mindenhol ott lehetnek

Akár kullancsokról, akár bolhákról legyen szó, a természetben mindenhol ott vannak. Hiába áltatjuk magunkat azzal, hogy a mi kertünkben biztos nincsenek ezek az élősködők, sajnos mindenkit elkeserítünk, mivel tuti, hogy legalább egy darab előfordul ott is. Sőt, bizonyos területeken, ahol járnak akár a vadak is, ott még nagyobb az esély erre.

Jó hír, hogy a macskákra kevésbé veszélyesek a különböző betegségek, amiket terjesztenek a kullancsok, de ettől függetlenül, ha megcsípi, az nagyon kellemetlen. Gyakran bőrtünet vagy gyulladás is kialakulhat a csípés helyén, sőt, akár a macskák le is gyengülhetnek tőle. Mint minden más esetben, a kullancsok és bolhák elleni védekezésben is a legjobb dolog, amit tehetünk, a megelőzés.

Erre ma már számos módszer áll a rendelkezésünkre, hiszen válogathatunk szájon át szedhető készítmények, szőrre szórható porok közül, valamint a bolhairtó nyakörv macskáknak is egy népszerű választás. Ma inkább ez utóbbira térünk ki.

macska bolha elleni védelem

Bolhanyakörv macska számára

A legnépszerűbbek a Foresto bolhairtó nyakörvek macskák számára, mivel hosszú távon hatékonyak, és egyáltalán nem zavarják a macskát a mindennapi életben. Persze idő kell ahhoz, hogy a bársonytalpú megszokja a nyakörvet, főleg abban az esetben, ha korábban nem hordott. Főként azért szeretik, mivel a hatóanyagot lassan és fokozatosan bocsátja ki magából, így hosszú távra lehet vele tervezni. A hatásukat rögtön az érintkezés során kifejtik, azaz ahogy az élősködő hozzáér a hatóanyaghoz, azonnal leesik és elpusztul. Tehát ezzel megelőzhető a csípés és az abból következő problémák. Kínálatunkban is elérhetőek a különböző bolhanyakörvek, így mindenképp érdemes elgondolkodni a használatukon.

Ahogy már említettük, a hosszan tartó adagolás előnye, hogy akár több mint fél éven keresztül is védelemmel ellátva tudhatjuk a kedvencünket. Mivel ez nagyon megnyugtató minden gazdi számára, ezért nem véletlen, hogy ez az a bolhanyakörv macskáknak, amit a legtöbben választanak. Az is fontos szempont, hogy amikor először felrakjuk a bolhairtó nyakörvet, mindenképp naponta ellenőrizni kell, hogy nem váltott-e ki a macskánál allergiás reakciót, mint szőrhullás vagy épp bőrfoltosodás. Amennyiben igen, akkor azonnali eltávolítás szükséges, ha pedig egy hét elteltével sem észlelünk problémát, akkor bátran hordhatja a kedvencünk.

Ezeknek a bolhairtó nyakörveknek a macskák számára kifejezetten sok előnye van. Bár a cicák nem szeretik annyira a vizet, az egy-egy szükséges fürdetés esetén sem kell levenni a bolhanyakörvet, valamint ha a négylábú olyan helyzetbe kerül, ami veszélyes lehet, és beakad a nyakörv, akkor a Foresto bolhanyakörvek automatikusan kikapcsolódnak.

Meglehet, hogy még csak most ismerkedsz a bolhanyakörvek macskáknak szánt világával, így valószínűleg minden információ újnak számít, de ha eleged van a böngészésből, akkor mindenképp javasoljuk, hogy keresd telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink állnak rendelkezésedre.

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb információk a bolha elleni cseppről és a bolhairtásról
07
Jan

Négylábú kedvenceink egészségét óvó gazdiként korántsem mindegy, hogy milyen hatékonyságú bolha elleni cseppet vagy egyéb készítményt használunk. Sőt, azt is figyelembe kell venni, hogy bolhariasztó vagy bolhairtó szerről van-e szó. Lássuk a különbségeket és azt, hogy melyik mennyire és milyen esetben hatékony.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

A macska bolhairtása házilag
13
Szept

Akinek macskája van, az tudhatja, hogy bármilyen ápolt is legyen egy cica, sajnos a bolhákat senki nem kerülheti el. Mivel ezek nem a macska bundájában telepszenek meg, csak táplálkozni ugranak rá, így nem csoda, hogy a bolhával fertőzött macska hazaviszi ezeket a gusztustalan élősködőket. De vajon hogyan zajlik a macska bolhairtása?

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon
31
Aug

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!