Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Szín
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
  • tacskó
  • perzsa macska
  • szakálas agáma
  • hullámos papagáj stb.
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Rágcsáló alomtál

A higénikus kisállat tartás érdekében! Válaszd ki kedvencednek megfelelő alomtálat!

Tovább
 

Rágcsáló alomtálak, nyúl WC


Az olyan apró állatok számára, mint a hörcsögök, nyulak, a futóegér, az egerek, a sündisznók és a tengerimalacok, rendkívül fontos a tiszta, kényelmes élőhely. Ezek az apró állatok idejük nagy részét itt töltik, ezért kényelmes helynek kell lennie minden olyan dolog elvégzésére, amelyet szeretnek, és amit a vadonban végeznének. Ha vastag, prémium méretű kisállat-ágyneműt helyez el, akkor háziállatai elrejtőzhetnek, elásódhatnak, fészkelhetnek, játszhatnak, alagutazhatnak és aludhatnak. Néhány dolog, amire figyelni kell, amikor kis háziállatok almát választja, kiemelkedő szagkontroll, biztonság, alacsony por, nagy nedvszívó képesség és természetesen a kényelem érdekében nyújtott általános puhaság. 

Közkedvelt termékünk a Ferplast Rabbit Toilet - Nyúl WC erős műanyagból készült, elhelyezhető a ketrec egy csendes sarkában

Vadászgörényed van?

A Ferplast L370 Vadászgörény sarok alomtál nagyszerű segítség lehet, amely lehetővé teszi az állat számára, hogy abszolút nyugodtan végezhesse el dolgát.

Hogyan kell kiképezni a hörcsögödet az alomdoboz használatára?

Hiszed vagy sem, lehetséges, hogy a hörcsögödet egy helyszínen edzeni kell az alomtához. Mivel tiszta állatok, általában bármikor egy helyen mennek a fürdőszobába, így csak annyit kell tennie, hogy megtalálja azt a sarkot, és megtanítja őt arra, hogy az alomot használja a ketrec helyett.

Ez kissé megkönnyíti a takarítás ütemezését. Ráadásul a hulladékot egyetlen helyre korlátozza, amelyet gyakran és egyszerűen ki lehet üríteni. A ketrec tisztább lesz, kevesebb ammónia lesz, és kevesebb az illata. Az alomhoz szoktatás ideális az Ön és kedvence számára. Lehet, hogy egy kis időbe telik, de végül mindenképpen megéri.

Háziállatának oktatása


Meg kell találnia, hogy a ketrec melyik sarkában tevékenykedik leginkább a hörcsögje. Ez az a sarok, ahová be akarja tenni a dobozt. Ha azt választja, hová szeretné az alomdobozt, akkor ő csak figyelmen kívül hagyja, és úgyis oda megy, ahova akar. Ha új házat állít be egy új hörcsög számára, akkor még ne adja hozzá a bili. Várjon, amíg egy bili sarkot jelöl, majd tegye bele a bili.

Miután kitalálta, hova tegye a hörcsög alomdobozát, öntsön annyi almot, hogy ellepje a ketrece alját.
Ezután adjon hozzá egy kis szennyezett almot és néhány ürüléket.
Amikor a hörcsög felébred, figyelje meg hogy mi történik.
Ne erőltesse a hörcsögjét az alomtálhoz. Hagyja, hogy a hörcsög a saját ütemében vizsgálja meg a tálat. A legtöbb hörcsög végül magától rájön, hogy kell használni.


Mi a teendő, ha a hörcsög nem használja a dobozt?

Ha a hörcsögödet nem izgatja az alomdoboz ötlete, és más célra használja, például ágyra vagy étkezésre, akkor találd ki, miért. Általában egy hörcsög el is alszik az alomban, ha nincs külön hálórésze, vagy ha éppen nem szereti a jelenlegi hálórészét. Ha a hörcsög a bili étkezéshez használja vagy (leggyakrabban) elrejti az ételt, akkor valószínűleg úgy érzi, hogy a ketrec túl kicsi, és alternatív helyeket talál az ételéhez.

Annak érdekében, hogy a hörcsög használja az alomtálat, fontolja meg hogy elég nagy-e ketrece. Van-e elegendő hely a ketrecben egy salomtálhoz, és rengeteg helyre az élelmiszer tárolásához? Ha nem, akkor érdemes megfontolni egy új ketrec vásárlását a hörcsögének. 

 

Gyakori problémák


Ha a hörcsögöd továbbra is deviáns és nem akarja használni az alomdobozt, vagy csak vizelésre használja, de nem ürít, akkor ez gyakori. Csak vegye fel a pelletet és öblítse le a WC-n. Egy másik gyakori ok, miszerint a hörcsög nem tud együttműködni, az, ha a ketrec meglehetősen nagy, és a hörcsög több sarkot használ. Időbe telhet egy makacs hörcsög el kezdi használni az alomtálat. Ne erőltesse a kérdést, amely csak fel fogja háborítani kis kedvencét és megterheli a hörcsögöt.

Tovább