Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Friskies junior kutyatáp, avagy törekedjünk a minőségre!

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.09 12:26
Friskies junior kutyatáp, avagy törekedjünk a minőségre!

Amikor új taggal bővül a család, akkor természetes, hogy mindenki a legjobbat szeretné a jövevénynek. Éppen ezért mindenképp a minőségi kutyatápok használatára törekszünk, azaz olyat választunk, ami tartalmaz midnent, ami a növekedéshez szükséges. Lássuk, hogy a Friskies junior kutyatáp mennyiben felel meg ennek!


 

Belcando, Royal Canin, Friskies junior kutyatáp? Melyik a befutó?

Persze, hogy ha minőségről van szó, akkor mindenkinek a nagy márkák ugranak be, mint a Belcando, a Royal Canin vagy épp a Friskies. Ezek mindegyikének a kínálatában megtaláljuk a kicsik számára készült tápokat. Amik természetes módon segítik a növekedést és tartalmazzák a csontok erősödéséhez szükséges vitaminokat és nyomelemeket. Éppen ezért, ebben a korai időszakban fokozottan kell ellenőriznünk azt, hogy mit is tartalmaz a választott táp. A legjobb összetétel a kiskutyák számára, ha minél több állati fehérjét tartalmaz, ezen túl némi növényit is. Lehetőség szerint ne ragaszkodjunk a gabonához. Nem nagy probléma, ha van benne, de azért ne az szerepeljen az összetevő lista első helyén. A benne lévő növényi összetevők gyógynövények legyenek, amik nagyban hozzájárulnak az állat egészségéhez. 

 

Merészség lenne kijelenteni, hogy minden nagy márka tökéletes minőségű táplálékot nyújt minden életkorban lévő kutyának. Mindenképp azt javasoljuk, hogy a választás előtt alaposan tanulmázd az összetevők arányát. A Purina junior kutyaeledel természetesen úgy készül, hogy az megfeleljen a növekedésben lévő szervezetnek. Így minden apróság megtalálhatja a számára megfelelő ízesítést. A száraztápokat előszeretettel fogysztják napközben a kiskutyák, mivel jólesik nekik egy kis finomságot rágcsálni.

 

Száraz vagy nedves junior kutyatáp?

Akik még csak most kezdik egy kölyökkutya táplálását, sok ellentmondó információba futhatnak bele mindenhol. Van, aki a száraz tápra esküszik, van, aki csak nedveset ad a kutyájának, de sokan vannak, akik ötvözik a kétféle táplálást. Sőt ezeken kívül akadnak egyéb irányzatok is, de mi most ezekre nem térünk ki, mivel a kölyköknek mindenképp szükségük van egyéb más vitaminokra is. 

 

Elsődleges táplálékként mindenképp a nedves kutyatápot ajánljuk, mivel a kutyának is van folyadékigénye, amit nem biztos, hogy kielégít az itatótáljából. Éppen ezért a kutyakonzerv tartalmaz elegendő folyadékot ahhoz, hogy már csak pótolnia kelljen a nap folyamán a maradék igényét. Természetesen ez nem igaz a nyári időszakra, mivel olyankor fokozott az állat folyadékigénye. 

 

Kiegészítésként mindenképp jó választás a Friskies junior kutyatáp, ami könnyen emészthető és tartalmaz minden fontos vitamint, amire csak szükség van. Számos előnye közül említünk néhányat, amit a kiskutya szervezetére gyakorol. Az egyik ilyen a fényes szőrzet, a növekedéshez és a látás fejlődéséhez szükséges ásványi anyagokat tartalmazza, és persze az egészséges emésztést is tudjuk felügyelni a bélsár állapotából és mennyiségéből. Ezt a tápot érdemes a konzerv eledel után adni vagy elöl hagyni, hogy napközben tudja rágcsálni. Fontos, hogy az ajánlott napi mennyiséget soha ne lépd túl, mert azzal nem teszel jót kedvencednek!


Ha úgy érzed, hogy még mindig nem tudsz dönteni, vagy elakadtál, akkor keress minket elérhetőségeinken, és garantáltan megkönnyítjük a dolgod néhány jó szóval!

Ezeket olvastad már?

A legjobb minőségű kutyatáp
04
Ápr

Már kisgyermekkorban megtanulja mindenki, de azt már elfelejtik hozzátenni, hogy nem csak és kizárólag húsra van szükségük az egészséges táplálkozáshoz.

Honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb kutyatáp?
10
Márc

Manapság, ha bekapcsoljuk a tv-t, szinte azonnal ömlik a reklámokból, hogy melyik a legjobb kutyatáp, és miért csak és kizárólag az tesz jót a kedvencünknek.

Mitől jobb a prémium kutyatáp?
23
Jún

Minden gazdi számára a legfontosabb, hogy a kedvence megkapja a szervezete szempontjából legfontosabb tápanyagokat. Mivel minden kutya más, megnézzük, hogy miért jobb a prémium kutyatáp.

Honnan tudjuk, hogy milyen a jó kutyatáp?
05
Ápr

A családok jelentős részében a kutyák szerves részét képezik a közösségnek, azaz inkább családtagként kezeljük őket, mintsem állatként. Akit pedig szeretünk, annak az életminőségét minden szempontból szeretnénk tökéletessé tenni. Éppen ezért minden felelős gazdiban jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon milyen a jó kutyatáp?