Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Sok a jó akváriumi külső szűrő, csak meg kell találni!

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.28 14:33
Sok a jó akváriumi külső szűrő, csak meg kell találni!

Ebben a cikkben az akváriumba való külső kerül középpontba. Az akvárium mérete nagyban befolyásolja azt, hogy milyen szűrési lehetőségeket alkalmazhatunk. Hiszen ismerünk szivacsszűrőket, belső, valamint akasztós szűrőket és végül, de nem utolsósorban külső szűrőket egyaránt. A te akváriumodhoz melyik szűrő illik a leginkább? 


 

Nem olyan nehéz a választás

Az egyik legegyszerűbb szűrési forma a szivacsszűrő, de ez meglehetősen korlátozott lehetőségekkel rendelkezik. Nem csak lassú, de mi csak kifejezetten kicsi akváriumokba javasoljuk.

Ennél egy fokkal jobb a belső szűrő, aminél nagyobb a mozgástér és nagyobb mennyiségű víz szűrésére képes. Bár nagyon jó megoldás, gyakori tisztítást igényel, így maximum kéthetente ki kell takarítani.

Az akasztós szűrők előnye, hogy nem foglalnak helyet az akvárium területéből, hiszen a fenti részhez csatlakoznak, sőt hatékonyságukban már-már a külső szűrőkkel vetekszenek. Mégis egy kis hibrid, a belső és a külső szűrők tulajdonságait ötvözve.

Végül pedig a külső szűrők zárják a sort, amik már egy több száz literes akvárium vizének a tisztán tartásához is hatékonyan hozzájárulnak. Ismerjük is meg őket közelebbről!

Az akváriumi külső szűrők világa

Napjaink leghatékonyabb és legkevésbé karbantartásigényes szűrőfajtája, ami nem függ mérettől és vízmennyiségtől, így bárhol, bármikor hatékonyan használható. Mivel külső akváriumi szűrőről van szó, így nem a tartályban helyezkedik el, azaz nem rontja az összképet sem. Kifejezetten előnyös választás akkor is, ha nagy a növényzet, ezenfelül e külső szűrők meglehetősen csendesek is. Bár tény, hogy mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni egy-egy ilyen készülék megvásárlásakor, de ha jól választunk, akkor akár egy évtizedig is megbízható és hatékony társra tehetünk szert.

akváriumszürők a kedvence.hu webshopban

A külső szűrő egyik nagy előnye, hogy nem foglal el helyet az akváriumban, így nem csak ízlésesebb az összkép, de több terület marad az uszonyosoknak is. Helyette nyugodtan betehetsz valami izgalmas dekorációt, amibe bele tudnak bújni a halak és kedvükre úszkálhatnak körbe-körbe.

A külső szűrők nagy szűrőfelülettel rendelkeznek, ami nagyon jó megoldást nyújt az akvárium úgynevezett jó baktériumainak, hiszen nem pusztulnak el a szűrőbe kerülve, sőt legjobb esetben bele sem kerülnek. Ettől függetlenül, mivel egy nagy és vastag cső vezet az akváriumból a szűrőbe, ahova a víz áramlik, így egyszerre jelentős mennyiséget képes megtisztítani. Arról nem is beszélve, hogy a szűrés folyamán többféle szűrőn - mely lehet szivacs, biogolyó és biolabda, kerámiagyűrű, vulkanikus kőzetek, aktív szén - keresztül áramlik a víz, így pedig garantáltan tiszta lesz, majd a tisztított rész egy másik csövön át visszakerül az akváriumba. Kínálatunkban többféle külső szűrő érhető el.

Maga a külső akváriumi szűrő nemcsak az akvárium vizét teszi sokkal tisztábbá, méghozzá jóval kevesebb idő alatt, mint más szűrők, de magát a készüléket is jóval ritkábban kell takarítani. Míg a kisebb és más elhelyezkedésű szűrők esetén a tisztítás heti, kétheti gyakorisággal kell, hogy történjen, addig a külső akváriumi szűrők esetében ez bőven elegendő 1-2 havonta.

Lehet, hogy elvesztél a szűrők sokszínűségében, ám ha nálunk sem találod meg az igazit, akkor mindenképp javasoljuk, hogy keress minket elérhetőségeinken és mindent megteszünk, hogy segítsünk megtalálni azt, amire szükséged van!

Ezeket olvastad már?

A legnépszerűbb akvárium hőmérő típusok
21
Szept

Az akvárium berendezése közel sem ér véget a kötelező elemek elrendezésével, mint az aljzat, a növények, a halak, valamint a szűrőberendezések. Sokan nem is gondolják, hogy milyen fontos elem az akvárium hőmérő megléte, hiszen bár pici, de rendkívül nagy hatást gyakorol az egész élőhelyre. 

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

Mire való és milyen a jó akvárium szűrő szivacs?
10
Jan

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szűrő szivacsok fajtáit.

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?
01
Jún

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.

-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
4 590 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 590 Ft/db
-30%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
49 999 Ft
71 340 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 49 999 Ft/db