Szűrés
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
 • tacskó
 • perzsa macska
 • szakálas agáma
 • hullámos papagáj stb.
Termék státusza

Egér és patkány ketrec

Válaszd ki a legjobb egér és patkány ketrecet a Kedvence.hu PetShopból - Hihetetlen választék szuper áron!

A kedvence.hu webáruházban megtalálható egér és patkány ketrecek széles választéka biztosítja, hogy minden rágcsálóbarát megtalálja a kedvence számára ideális otthont. A ketrecek különböző méretekben, formákban és anyagokból készülnek, így minden igényt kielégítenek.

Tovább

Kinek keresed a ketrecet?

Kedvence

A méret a legfontosabb

Az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a ketrec kiválasztásakor, a rágcsáló mérete. Az egerek kis méretű állatok, így az egér ketrec mérete legalább 60x40x30 cm legyen. A patkányok nagyobbak, így a patkány ketrec mérete legalább 80x60x60 cm legyen.

Az anyag is fontos

Az egér és patkány ketreceket általában fémből, műanyagból vagy üvegből készítik. A fém ketrecek erősek és tartósak, de a rágcsálók könnyen megrághatják a rácsokat. A műanyag ketrecek könnyen tisztíthatók, de nem olyan erősek, mint a fém ketrecek. Az üveg ketrecek gyönyörűek, de nem biztosítanak elegendő szellőzést.

A forma is számít

Az egér és patkány ketrecek általában téglalap alakúak, de kaphatók más formák is, például kör alakúak vagy hatszögletűek. A téglalap alakú ketrecek a legpraktikusabbak, mivel könnyen tisztíthatók. A kör alakú ketrecek a legelegánsabbak, de nehezebben tisztíthatók. A hatszögletű ketrecek a legegyedibbek, de nem olyan gyakoriak, mint a téglalap alakú vagy a kör alakúak.

A kiegészítők is fontosak

Az egér és patkány ketreceknek számos kiegészítővel kell rendelkezniük, amelyek biztosítják a rágcsálók kényelmét és biztonságát. A kiegészítők közé tartozik az almot, az élelmet, az itatót, a búvóhelyeket és a futótárcsát.

Az almot nem szabad elfelejteni

Az almot a ketrec padlójára kell helyezni, hogy felszívja a rágcsálók ürülékét és vizeletét. Az almoknak puhanak és kényelmesnek kell lenniük, és nem szabad mérgező anyagokat tartalmazniuk. A kedvence.hu webáruházban különböző típusú alom közül választhat, például papír, fa vagy forgács almot.

Az étel és az ital mindig legyen kéznél

Az egér és patkányoknak speciális élelmet kell adni, amely biztosítja számukra a szükséges tápanyagokat. Az élelmiszernek frissnek és jó minőségűnek kell lennie. A kedvence.hu webáruházban különböző márkájú és típusú egér- és patkánytápot találhat.

A rágcsálóknak mindig friss ivóvízzel kell rendelkezniük. Az itatónak tisztának és könnyen hozzáférhetőnek kell lennie. A kedvence.hu webáruházban különböző típusú itatókat találhat, például műanyag, fém vagy porcelán itatókat.

A búvóhely fontos a biztonsághoz

A rágcsálóknak szükségük van búvóhelyekre, ahol elbújhatnak, ha félnek vagy stresszesek. A búvóhelyek lehetnek házak, barlangok vagy egyéb szerkezetek. A kedvence.hu webáruházban különböző típusú búvóhelyeket találhat, például műanyag, fa vagy karton búvóhelyeket.

A futótárcsa biztosítja a mozgást

A futótárcsa lehetővé teszi a rágcsálók számára, hogy mozogjanak és fitt maradjanak. A futótárcsának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a rágcsáló kényelmesen futhasson rajta. A kedvence.hu webáruházban különböző méretű és típusú futótárcsákat találhat.


Így találja meg a megfelelő ketrecet

A megfelelő egér vagy patkány ketrec kiválasztásához figyelembe kell vennie a következő szempontokat:

 • A rágcsáló mérete: Az egerek kis méretűek, így az egér ketrec mérete legalább 60x40x30 cm legyen. A patkányok nagyobbak, így a patkány ketrec mérete legalább 80x60x60 cm legyen.
 • Az anyag: Az egér és patkány ketreceket általában fémből, műanyagból vagy üvegből készítik. A fém ketrecek erősek és tartósak, de a rágcsálók könnyen megrághatják a rácsokat. A műanyag ketrecek könnyen tisztíthatók, de nem olyan erősek, mint a fém ketrecek. Az üveg ketrecek gyönyörűek, de nem biztosítanak elegendő szellőzést.
 • A forma: Az egér és patkány ketrecek általában téglalap alakúak, de kaphatók más formák is, például kör alakúak vagy hatszögletűek. A téglalap alakú ketrecek a legpraktikusabbak, mivel könnyen tisztíthatók. A kör alakú ketrecek a legelegánsabbak, de nehezebben tisztíthatók. A hatszögletű ketrecek a legegyedibbek, de nem olyan gyakoriak, mint a téglalap alakú vagy a kör alakúak.
 • A kiegészítők: Az egér és patkány ketreceknek számos kiegészítővel kell rendelkezniük, amelyek biztosítják a rágcsálók kényelmét és biztonságát. A kiegészítők közé tartozik az almot, az élelmet, az itatót, a búvóhelyeket és a futótárcsát.

Íme néhány tipp a megfelelő egér vagy patkány ketrec kiválasztásához:

 • Mérje meg a rágcsálóját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a ketrec elég nagy számára.
 • Válassza ki az anyagot, amelyik a legjobban megfelel Önnek.
 • Válassza ki a formázatot, amelyik a legjobban megfelel Önnek.
 • Győződjön meg róla, hogy a ketrec rendelkezik az összes szükséges kiegészítővel.

A kedvence.hu webáruházban széles választékban talál egér és patkány ketreceket, amelyek megfelelnek minden igénynek.

Tovább