Szűrés
Szín
Méret
Termék státusza

Degu és Csincsilla ketrec

Válaszd ki a legjobb degu vagy csincsilla ketrecet a Kedvence.hu PetShopból - Hihetetlen választék szuper áron!

A degu és a csincsilla két kis rágcsáló, amelyek egyre népszerűbb házi kedvencekké válnak. Mindkét faj igényli a megfelelő méretű és felszereltségű ketrecet, hogy boldog és egészséges életet élhessen. A kedvence.hu webáruház széles választékban kínál degu és csincsilla ketreceket, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A ketreceket kiváló minőségű anyagokból, gondos tervezéssel készítik, hogy a kisállatok számára biztonságos és kényelmes otthont biztosítsanak.

Tovább

Kinek keresed a ketrecet?

Kedvence
 

A ketrec mérete és kialakítása

A degu és a csincsilla is aktív állatok, ezért a ketrecnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy kényelmesen mozoghassanak benne. A ketrec minimum 100x50x50 cm méretű legyen, de a nagyobb méret mindig előnyösebb.

A ketrecben legyenek különböző szintű pihenőhelyek, hogy a kisállatok kihasználhassák a magasságot. A pihenőhelyek lehetnek faágak, dobozok vagy akár rágcsálóbútorok.

A ketrec aljára terítsünk ki egy vastag réteg forgácsot, amely segít megőrizni a tisztaságot. A forgácsot rendszeresen cserélni kell, hogy a kisállatok egészségesek maradjanak.

A ketrec felszerelése

A ketrecbe tegyünk egy vizes edényt, egy tálat a takarmánynak, és egy vagy több rágcsálójátékot. A játékok segítenek a kisállatok lefoglalni magukat, és megakadályozzák, hogy unatkozzanak.

A ketrecbe tegyünk egy ásókeretet is, amelyben a degu és a csincsilla élvezni fogja a földtúrást.

A ketrec tisztítása

A ketrec tisztítását hetente legalább egyszer el kell végezni. A forgácsot teljesen cserélni kell, és a ketrec többi részét alaposan meg kell tisztítani.

A tisztítás során ügyeljünk arra, hogy a kisállatok ne legyenek a ketrecben. A tisztítás után tegyük vissza a kisállatokat a ketrecbe, és adjunk nekik friss vizet és takarmányt.

A kedvence.hu webáruházban a következő típusú degu és csincsilla ketreceket találhatjuk:

 • Egyszintes ketrec: Ez a típusú ketrec a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. A ketrecben egy szint található, amelyen a kisállatok pihenhetnek és játszhatnak.
 • Kétszintes ketrec: Ez a típusú ketrec nagyobb, mint az egyszintes ketrec, és két szintből áll. A felső szinten a kisállatok pihenhetnek, az alsó szinten pedig játszhatnak.
 • Többszintes ketrec: Ez a típusú ketrec a legnagyobb, és több szintből áll. A kisállatok így igazi labirintusban élhetnek.

A degu és csincsilla ketrec vásárlásakor a következő szempontokat vegyük figyelembe:

 • A kisállatok száma: A ketrecnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a kisállatok kényelmesen mozoghassanak benne. A degu és a csincsilla is aktív állatok, ezért egy párnak legalább 100x50x50 cm méretű ketrecre van szüksége. Ha több állatot szeretnénk tartani, akkor a ketrec mérete arányosan növekedjen.
 • A kisállatok életkora: A fiatal kisállatok több mozgásteret igényelnek, mint a felnőttek. Ezért egy fiatal degu vagy csincsilla számára legalább 120x60x60 cm méretű ketrecre van szükség.
 • A kisállatok neme: A degu és a csincsilla is csapatban élő állatok, ezért lehetőleg párban érdemes őket tartani. Ha hím és nőstény állatot szeretnénk tartani, akkor a ketrecnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjenek benne a kisállatok és az esetleges utódaik is.
 • A kisállatok színe: Ha a kisállatok színe fontos számunkra, akkor érdemes olyan ketrecet választani, amelyben a kisállatok jól láthatóak lesznek.

A kedvence.hu webáruházban kapható degu és csincsilla ketrecek megfelelnek a fenti szempontoknak. A ketrecek kiváló minőségű anyagokból, gondos tervezéssel készülnek, és biztonságosak a kisállatok számára. A webáruházban széles választékban találhatunk különböző méretű, kialakítású és márkájú ketreceket, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

A degu és csincsilla ketrec vásárlásakor érdemes figyelembe venni a következő szempontokat is:

 • A ketrec anyaga: A ketrec anyaga legyen biztonságos a kisállatok számára. A legjobb megoldás a kemény műanyag vagy fém.
 • A ketrec rácsozata: A ketrec rácsozata legyen elég erős ahhoz, hogy a kisállatok ne tudjanak kiszabadulni belőle. A rácsköz legyen elég kicsi ahhoz, hogy a kisállatok ne tudjanak kiszökni.
 • A ketrec ajtaja: A ketrec ajtaja legyen elég nagy ahhoz, hogy könnyen be lehessen helyezni és ki lehessen venni az állatokat és a felszerelést.
 • A ketrec szellőzése: A ketrecnek megfelelő szellőzéssel kell rendelkeznie ahhoz, hogy az állatok egészségesek maradjanak.

A degu és csincsilla ketrec vásárlásakor érdemes tájékozódni az állatok igényeiről, hogy a kisállatok számára a lehető legjobb otthont biztosíthassuk.

Íme néhány további tipp a degu és csincsilla ketrec kiválasztásához:

 • Válasszon olyan ketrecet, amelyben a kisállatok kényelmesen mozoghatnak.
 • Győződjön meg arról, hogy a ketrecnek elegendő helye van a pihenésre, az evésre és a játékra.
 • Válasszon olyan ketrecet, amely könnyen tisztítható.

A kedvence.hu webáruházban minden szempontot figyelembe véve választhat degu és csincsilla ketrecet, amelyben a kisállatok boldog és egészséges életet élhetnek.

Tovább