Szűrés
Ízesítés
Termék státusza

Beaphar konzerv macskaeledel

Vesediétás macskaeledelek minőségi egyadagos kiszerelésben

Tovább

Legkedveltebb Márkák:

Kedvence

Beaphar Nieren - az egészséges cicák boldogságáért

A macskák táplálásánál fontos a vesék felesleges terhelésének kerülése. A Beaphar vesediétás tápokat állatorvos segítségével fejlesztettük, kifejezetten a vesebeteg macskák különleges igényeihez igazodva. Az alacsony foszfortartalom és a csökkentett, de magas minőségű fehérjetartalom megkönnyíti a vese működését. Az előállítás módja és az összetevők magas minősége garantálja, hogy kedvenve örömmel fogyassza az eleséget.

Táplálkozás krónikus vesebetegségben szenvedő macskák számára

A krónikus vesebetegség (CKD) a macskákban a leggyakoribb vesebetegség. A hulladéktermékeket általában a vesék szűrik ki a vérből, és kiválasztják a vizelettel, de a CKD-ben szenvedő macskáknak a végtermék felhalmozódik a véráramban, amikor a szűrési folyamat lebomlik. További információ erről az állapotról a "Krónikus vesebetegség macskáknál" című kiadványban található.

A táplálkozás fontos szerepet játszik a macskák CKD kezelésében. A macskák CKD kezelésének négy alapvető célja van:

okEllenőrizzék a vérben felhalmozódó salakanyagok klinikai tüneteit
okMinimalizálja a folyadék- és ásványianyag-egyensúly problémáit
okTartsa fenn a megfelelő táplálkozást
okMódosítsa / lassítsa a CKD progresszióját


A CKD-s macskák számára a kereskedelmi célú étrendeket e legfontosabb célok rangsorolása céljából fejlesztik ki. Ilyen a Beaphar által  kifejlesztett Nieren speciális nedves macskaeledel. A Beaphar vesediétás tápok állatorvos segítségével kerültek kifejlesztésre, kifejezetten a vesebeteg macskák különleges igényeihez igazodva. A normál felnőtt macskaeledellel összehasonlítva a vesetápláló étrend kevesebb fehérjét, nátriumot és foszfort, valamint megnövekedett omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Ezeket az étrendeket úgy állítják össze, hogy segítsék a CKD-ben szenvedő macskákat a metabolikus acidózis elkerülésében, és állatorvosától kaphatók. 

Adagolás: Az állatorvossal való egyeztetés szerint, a macska súlyától függően 200-300g/nap. A szükséges mennyiséget kisebb adagokra ossza fel a nap során. Egyidejűleg ne adjon száraztápot és más fehérje alapú kosztot. Biztosítson friss ivóvizet az állat számára. Ajánlatos az állatorvos tanácsát kikérni az etetés megkezdése előtt, vagy ha meg szeretné hosszabbítani a diétát. Ajánlható akut vese-elégtelenségben szenvedő macskának is. Az etetés ajánlott időtartama: első alkalommal max. 6 hónap. Az akut veseelégtelenség idején 2-4 hét. A Beaphar vesediétás táp kölyökmacskáknak nem adható!

beaphar nieren

Tovább