Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.06.04 14:50
A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz

Úgy érzed, hogy ráférne egy kis nevelés a kutyádra? Nem tudod, hogy hogyan szoktasd hozzá a láb melletti, normál ütemű sétához? Ne aggódj, hiszen a megoldás nem más, mint egy megfelelő retriever póráz és egy kis kitartás. 


 

Húz a kutya?

Minden kutya életében eljön az az időszak, amikor meg kell tanulnia azt, hogy hogyan is kell rendesen, húzás nélkül sétálni. Amikor a gazdi lába a mérvadó, nem pedig az a fontos, hogy mindenáron ő legyen a falkavezér, aki vezeti a sort. Ehhez megbízható segítséget nyújthat egy jól képzett oktató vagy épp egy kutyaiskola. A tanulási folyamat nem egyszerű, hiszen állandó gyakorlást igényel, de hidd el, sokszorosan megtérül. Mennyivel kényelmesebb és könnyebb úgy sétálni kedvencünkkel, hogy nem kell azon idegeskedni, hogy ki, milyen tempót diktál. 

 

Bár sokan azt gondolhatják, hogy ez egy nagyon egyszerű és könnyen elsajátítható feladat, pedig nem igaz. Szoros együttműködést kíván a kutyától és a gazditól egyaránt, valamint fegyelmet és következetességet. Ehhez nagyon fontos, hogy megfelelő módon használható pórázt szerezz be, ami az esetek többségében egy retriever póráz. Többen vallják, hogy kisebb és közepes testű kutyáknak ideális, míg a nagyobbak esetében kevésbé hatásos, mi ezt egyáltalán nem tapasztaltuk.

Retriver póráz

Mitől különleges a retriever póráz?

Ez a típus merőben eltér a többi, nyakörv + póráz kombinációtól, mivel egy adott póráz több funkcióval is használható. Ennek a felépítése úgy néz ki, hogy az egyik végén található a hurok, amit a kutya méretéhez igazítva változtathatsz, míg a másik vége kerül a kezedbe. Ezt a retriever pórázt a kutya füle alatt kell elvezetni, azaz ezáltal létrejön egy félfojtó nyakörv. Nem kell megijedni, semmi rosszat nem teszel a kedvencednek, hiszen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy megfojtod a kutyát.

 

A félfojtó állapot lényege, hogy könnyű mozgásra bírd a négylábút, ezért elengedhetetlen a képzések alkalmával. Egy mozdulattal el tudod engedni a kedvenced, hiszen elég, ha lazítasz rajta egy kicsit, és áthúzod a fején. Nem érdemes kapcsokkal bajlódni, ha közben ilyen egyszerűen is lehet rajta állítani. 

 

retriver szines póráz

Milyen pórázfajtákat találsz még nálunk?

Mivel igyekszünk mindenkire és minden kutyára gondolni, így egy elég színes paletta áll a rendelkezésedre a pórázok területén is. Vannak, akik a bőrből készült pórázokat kedvelik, mivel tartós és strapabíró darabok, akár egy életen át is kitartanak a megfelelő ápolás mellett. Neked is egy igazán jó minőségű bőr a szíved vágya?

 

  • A textilpóráz szintén nagyon jó választás, aminek nagy előnye, hogy bármilyen színben kézhez kaphatod. Ennek hála akár az aktuális kedvednek megfelelő is kerülhet a négylábúdra. Sőt, olyanok is vannak, amik fényvisszaverősek, így még biztonságban is tudhatod magatokat. 
  • A retriever póráz is többféle színben kapható nálunk, de akár a méret és a vastagság is választható. 
  • Az automata pórázok meglehetősen megosztó szegmensét képezik ezeknek a kutyakellékeknek. Míg az egyik tábor meglehetősen ellenük van, mivel nem kontrollálják az állatot, addig a többi ember szerint sokkal nagyobb szabadságot adnak ezek a kivitelek.
  • Ezeken kívül találsz még nálunk láncos és kiképzőpórázokat és dupla vezetőket is, a választás csak rajtad múlik!

Pórázok kutyáknak

 

Ha érdekelnek a különböző retriever pórázok, és úgy érzed, hogy a te kutyád számára ez lenne a leghasznosabb a sétákhoz, akkor válogass kedvedre webáruházunkban!

Amennyiben inkább kérdésed lenne, akkor keress minket bizalommal elérhetőségeinken!