VADÁSZGÖRÉNY

Sok mindere van szüksége vadászgörényednek, ezért itt biztosan megtalálsz mindent amivel örömet és kényelmet biztosíthatsz Kedvencednek!

Tovább

Vadászgörény eledelek és felszerelések

Vadászgörény egy imádnivaló kis kedvenc a háztartásban. Ezért a vadászgörény barátodnak minden kelléket meg tudsz a kedvence.hu kisállatfelszerelés webáruházban vásárolni!

Ha új kis kedvenc érkezik, akkor igen csak sok mindenre lesz szükséged. Lássuk mi mindent tudsz vásárolni vadászgörényednek:

Új vadászgörény kellékek


Kissé soknak tűnhet azoknak a cikkeknek a listája, amelyeknek készen kell állniuk, amikor megérkezik az otthonába kis Kedvence.

  1. Hordozó
    Egy kis háziállat szállító, a legbiztonságosabb módja annak, hogy a görényét autóval szállítsa. Biztonsági övvel rögzítse az autóútra, és minden rendben lesz. Erre a hordozóra szükség van állatorvosi utakhoz, barátok látogatásához, görényes szórakoztató rendezvényeken való részvételhez vagy bárhová, ahová görényével együtt utazik.
  2. Ketrec
    A ketrec nagyban hozzájárul a görény biztonságának megőrzéséhez. Az egész ház görénybiztosítása gyakorlatilag lehetetlen. Hacsak nem egy, görénybiztos szobát hoz létre, ahol kedvence szabadon futhat, a menekülésbiztos görényketrec valószínűleg a legjobb megoldás. Szerezd, meg a legnagyobbat otthonodba a Ferplast Jenny görény ketrecet. A függőleges szerkezetű  ketrec, amely a rágcsálóknak minden szükséges helyet biztosít. A csövek által összekötött műanyag polcainak köszönhetően rágcsálója beléphet az élőhelye különböző szintjeire. A ketrec egyéb tartozékokkal van felszerelve, mint például egy ivóvíz-palack, egy műanyag létra és acél élelmiszer-tálak, amelyek higiénikusak és ellenállóak, rögzítőkkel rendelkeznek. 

A görények biztonságos helyen elrejtőzhetnek és aludhatnak a ketrecükben. Ez lehet egy kis doboz a ketrecben, amely csendes, sötét helyet biztosít az alváshoz való visszavonuláshoz, vagy amikor magánélet iránti érez igényt.

A görények élvezik a barlangászást. Ennek a magatartásnak a kielégítése érdekében szeretnénk kedvenceinek több alvóhelyet biztosítani, ha egy-két függőágyat felakasztunk a ketrecbe, és ha egy vagy két alvászsákot biztosítunk. Válasszon szorosan szőtt szövetből készült tárgyakat, és kerülje azokat, amelyek hurkokkal rendelkeznek, amelyek a körmükre akadhatnak.

Vannak, akik szívesen létrehoznak egy ásó dobozt, amely háziállataik „játszótereként” szolgál. Ehhez tiszta szennyeződéseket tartalmazó kis tárolóedényt, kukoricakeményítőt tartalmazó földimogyorót, hosszú szemű rizst vagy más, vadászgörény számára biztonságos (nem lehet lenyelni vagy belélegezni) anyagokat lehet használni.

  1. Étel
    A görény megfelelő ellátása érdekében az élelemnek mindig rendelkezésre kell állnia. A görények tápanyagigénye eltér a többi háziállattól, ezért válasszon minőségi görényspecifikus ételt. Olyan görényspecifikus étrendet ajánlunk, amely magas fehérjetartalmú (32–40 %), magas zsírtartalmú (18–22 %) és alacsony rosttartalmú étrendet (2–3%). A fehérjének állati eredetűnek kell lennie.
  2. Étel- és vizes tálak
    A görénynek ennie kell, és egy ételtál az a hely, ahová az ételét teheti. A vadászgörények megpróbálhatnak játszani az edénnyel, ezért válasszon egy olyat, amely túl nehéz ahhoz, hogy megbillenjen, vagy a ketrec oldalához rögzíthető. A hidratálás nagyon fontos az egész görénygondozási egészség szempontjából. Mindig legyen tiszta víz a kedvence számára. A palackban lévő víz tisztább maradhat, de a görény élvezheti a vizes tálban való játékot.
  3. Játékok
    A görény intelligenciája miatt hamar unatkozhat. Az unatkozó görény pedig huncut lehet, vagy depresszióba süllyedhet. Biztosítson több, vadászgörény számára tervezett játékot (nem apró alkatrészeket, amelyeket le lehet rágni és meg lehet enni) a ketrecben és kívül. Próbáld ki szórakozásból a labdajátékot.
  4. Alomdoboz
    Ha inkább az újsággal akarna megbirkózni az alomszabályozással, megteheti. A legtöbb görénytulajdonos azonban úgy találja, hogy az alomdoboz jól működik. A görényspecifikus alomdoboz hozza a legtöbb sikert. A görényeknek alacsony bejáratra van szükségük, de magas hát – és oldal falra van szükségük, például a - alomdobozhoz . Ha van alomdobozod, szükséged lesz alomra, hogy kitöltsd! Egyes gazdik még a ketrec alját is rétegezik vele. Az alom kiválasztásakor kerülje azokat, amelyek összetapadnak, túlzottan porosak, szagokat vagy vegyszereket bocsátanak ki. Habár sok mindent lehet használni az alom felkutatásához, az alom-lapátot speciálisan úgy tervezték meg, hogy megkönnyítse a munkát. Az tapadásgátló lapát jó lehetőség.
  5. Nyakörv, hám
    Néhány görénytulajdonos nyakörvet tesz háziállatára, van, aki nem. Csak rajtad múlik, hogy szeretnél-e egy nyakörvet vagy hámot azonosító címkével vagy egy csengőt, hogy segítsen megtalálni kedvencedet. Ha sétálgatni vagy kirándulni szeretne a görényével, akkor egy görény heveder és póráz ajánlott, hogy Ön rendelkezzen az irányítással, bár eltarthat egy ideig, mire a görény elfogadja a visszatartást.
  6. Elsősegélykészlet
    Találj egyet, ami állatoknak készült. Az egyik legfontosabb tartalom a vérzés megakadályozására szolgál. Bármely olyan helyzetben, amikor a görény egészsége megkérdőjelezhető - elengedhetetlen, hogy kapcsolatba léphessen egy olyan állatorvossal, aki rendelkezik tapasztalattal a görény gondozásában.
  7. Vadászgörény sampon
    A görényeket nem kell nagyon gyakran fürdetni. A gyakori fürdőzés valójában több szagot okozhat, mert serkenti a több testolaj termelését. Amikor a görénye különösen piszkos lesz, fürdésre lesz szükség.
  8. Fogkefe / fogkrém
    A görények fogbetegségekben szenvednek, akárcsak az emberek. Fogvesztéshez vezethet, és sértheti a test szerveit, ha a szájból származó baktériumok a véráramba kerülnek. A plakk eltávolítására szolgáló napi fogmosás megakadályozhatja ezt.

A következő elemek nem feltétlenül szüksége, de a görényed biztosan értékelni fogja őket.

Csemegék

11. Ideális esetben görényspecifikus hús alapú ételeket kell keresnie. És bár szeretetünket mutatjuk háziállataink iránt ételízesítők felajánlásával, vigyáznunk kell, nehogy túl etessük, ami elhízást okozhat.

És itt vagy Te! Rád mindenképp szüksége lesz! Úgy tűnik, hogy a görénytulajdonosok folyamatosan találnak valami újat a görények gondozásában vagy szórakoztatásában. 

 

Tovább