Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Test méret Válaszd ki kedvenced felnőtt kori test méretét!
Űrtartalom
Szín
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Kitten Home

Válassza ki kölyök cicája otthoni kellékeinek széles skálájából a szükséges felszerelést, hogy segítsen a kis macskájának erőssé nőni. A kedvence.hu -n megtalálhatja a legnagyobb márkák kisállat termékeit.

Tovább
 

Felkészülés a kölyökmacska érkezésére

Új otthonba költözni nagy változást jelent a kölyökmacskának. Fontos, hogy előre felkészüljön az érkezésére; ezzel segít neki megszokni az új helyet, és biztonságban érzi majd magát. Mielőtt hazaviszi a kölyökmacskát, alaposan fel kell készülnie az érkezésére. A megfelelő felszerelés megvásárlásán kívül elő kell készítenie az otthonát, és fel kell készítenie a családját is. Az alábbiakat vegye figyelembe.

 

Macskakölyökbiztos otthon és kert kialakítása

  • A megfelelő felszerelés beszerzése: macskahordozó, alomtálca és játékok
  • A megfelelő kölyökmacska-eledel kiválasztása
  • A család, a házi kedvencek és a látogatók felkészítése az új jövevényre
  • Állatorvos keresése

 

A kölyök gondozásához szükséges eszközök


A kölyök beköltözése előtt gondoskodjon arról, hogy mindene meglegyen, amire szüksége van a gondozásához, és ahhoz, hogy megszokja az új otthonát. Íme a leglényegesebb dolgok.

Fekhely
Alakítson ki macskája számára egy biztonságos és kényelmes alvóhelyet. Vannak kölyökmacskák, amelyek szeretik rendszeresen váltogatni az alvóhelyüket, úgyhogy elképzelhető, hogy több fekhelyre is szükség lesz.

Hordozó
Válasszon egy erős hordozót, amelyben sötét van, vagy le lehet takarni, és elég nagy lesz majd a felnőtt macskának is.

Etetőtálak és itatóedények
A legtöbb macska a porcelán-, az üveg- vagy a rozsdamentesacél-tálakat kedveli. Az itatótálaknál különösen javasolt, hogy több is legyen belőlük, hogy a macska választani tudjon.

A kölyök növekedését segítő eledel
Először azt az eledelt adja a kölyöknek, amelyet az előző gazdája is adott neki.

Nyakörv
Tegyen azonosító bilétát a nyakörvre. Olyan nyakörvet válasszon, amely a kölyökmacska növekedése folyamán fokozatosan állítható. Javasolt olyan nyakörvet használni, amelynek a csatja könnyen szétnyílik, ha a kölyök beszorul valahová.

Alomtálca
Érdemes fedeles alomtálcát választani, hogy ne tudjon kiborulni, és ne legyen rossz szag. Szerezzen be egy lapátot is az ürülék eltávolításához.

Takarítófelszerelés
Gondoskodjon arról, hogy az esetleges balesetek idejére kéznél legyenek veszélytelen, illatanyagmentes tisztítószerek.

Ápolóeszközök
Válasszon a kölyökmacska szőrzetének megfelelő kefét vagy fésűt, és karomcsipeszt is vásároljon.

Higiéniai eszközök
Vegyen macskáknak tervezett fogkefét és fogkrémet. Az ujjra húzható fogkefe jó választás lehet.

Kaparófa
Segít a bútorok megóvásában, miközben a kölyökmacska kiélheti a vágyát arra, hogy kaparhasson.

Mászófa
Egy legalább két ágú fa testmozgásra ösztönzi és mentálisan is ingerli a macskát.

Játékok
Megbízható helyről vásároljon olyan játékot, amely arra ösztönzi a kölyökmacskát, hogy lopakodjon, rávesse magát és ütögesse.

Tudnivalók a kölyökmacska gondoskodásáról


Amikor új kölyök költözik be az otthonába, sok mindent figyelembe kell venni. Mielőtt hazavinné, alaposan készüljön fel, és tudja meg, hogyan érdemes viselkedni vele az első napon és az első éjszaka, és mivel érdemes megetetni.

A legjobb, ha már az első héten elkezdi kialakítani a rutint, valamint elviszi az állatorvoshoz, és megkezdi a szocializálását. Fontos tudni, hogyan érdemes bemutatni a kölyköt a barátoknak, a családnak és a többi házi kedvencnek, illetve hogy hogyan vigye ki a külvilágba, miután megkapta az oltásokat.

Készen áll arra, hogy hazavigye a kölyökmacskát?


Fontos, hogy mielőtt hazaviszi a kölyökmacskát, meglegyen minden előkészülettel. Gondoskodjon arról, hogy a lakás kölyökmacskabiztos, és legyen egy hely minden szükséges eszközzel, többek között az új családtag fekhelyével, etető- és vizestáljával, az alomtálcával és a játékaival.

Szükség lesz egy macskahordozó boxra is, amiben hazaviheti a kölyökmacskát, valamint olyan eledelre, amivel az addigi gazdája etette őt. Érdemes keresni egy olyan állatorvost is, amelyikben bízik és előre egyeztetni vele az állapotfelmérő vizitet egy pár nappal a kölyök beköltözését követő időpontra.

Első nap a kölyökmacskával


A kölykök nagyon érzékenyek az új környezetre, ezért nagyon fontos, hogy gondosan készítse elő az új kedvenc érkezését. Az alábbi fontos tanácsok betartásával kevésbé megterhelővé teheti az élményt kölyökmacskája számára.

  • Előfordulhat, hogy a kölyök stresszel az új környezet látványa, az új hangos és szagok, valamint az anyjától való elváőlasztás miatt. Ezért gondoskodjon róla, hogy az otthona nyugodt és csendes legyen.
  • Engedje, hogy a kölyökmacska felfedezze a területet. Haza érkezéskor tegye a macska hordozót a számára kijelölt helyre, nyissa ki az ajtaját. Hagyja, hogy kijöjjön, és a saját tempójában fedezze fel a helyiséget.
  • Mutassa meg a kölyöknek a fekhelyet és győződjön meg arról, hogy tudja, hol van az alomtálca helye.
  • A kölyök felügyelete: ha kölyökmacska-biztos az otthona csak hagyja és figyelje.
  • Maradjon a kölyök közelében: a kölyökmacskát 4 hónapos koráig ne hagyja egyedűl hosszú időre napközben. Úgy szoktassa hozzá az egyedűlléthez, hogy 5 percre magára hagyja, majd fokozatosan növeli ezt az időtartamot.
  • Biztosítson neki saját teret: a macskák területén belül el kell különítenie az etetésre, a pihenésre, a játékra (ürítésre) és játékra szánt teret.
Tovább