Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Száraz Eledel Kiszerelés Válassza ki a keresett töltet súlyú terméket a csúszka segítségével (-tól -ig).
0 kg - 23 kg
Nedves Eledel Kiszerelés Válassza ki a keresett töltet súlyú terméket a csúszka segítségével (-tól -ig).
0 g - 900 g
Életkor Válaszd ki kedvenced korát!
Test méret Válaszd ki kedvenced felnőtt kori test méretét!
Űrtartalom
Szín
Speciális igény Válassz táplálkozási mód vagy speciális igény szerint!
Ízesítés
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
  • tacskó
  • perzsa macska
  • szakálas agáma
  • hullámos papagáj stb.
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Eledel kölyök kutyáknak

Az egészség törékeny
Az első év létfontosságú a kölyökkutyák egészséges fejlődésében. Az ekkor kapott táplálék kihatással van az életük további részében. Ezért fontos, hogy az egészségük érdekében a megfelelő puppy tápot kapja.

Tovább
 

Puppy eledelek kölyökkorban

 

Kölyökkorban jelentős fizikai és viselkedésbeli változásokon mennek keresztül a kutyák. A speciális fejlődési igényeknek megfelelő táplálék segít nekik abban, hogy sérülékeny kölyökkutyából erős és egészséges felnőtt kutyákká váljanak.

 

Kölyökkutyák – Csodálatos átalakulás kezdete

A kölyökkutyák életének első pár hónapjában csodálatos átalakulásokon mennek keresztül. A puppy kategoriában kínált tápok az egyedi igényekre szabott táplálékot biztosítanak kölyök kutyája életénak e fontos szakaszában.

A megfelelő kölyökkutya-eledel kiválasztása

A kölyökkutyáknak nagyon érzékeny az emésztőrendszerük, és a táplálékuk hirtelen megváltozása emésztési panaszokat okozhat, vagy akár bizalmatlanokká is válhatnak az ennivalóval szemben. Ezért érdemes az első pár napban ugyanazzal etetni a kölyökkutyát, mint amivel az előző tulajdonos etette, amíg hozzá nem szokik az új helyhez. Ezután lassan megmutathatja neki az Ön által választott eledelt, amely segíti a kölyökkutya növekedését.

A kölyökkutya egészségének, növekedésének és fejlődésének elengedhetetlen eleme a helyes táplálás. Minden életszakaszban más és más tápanyagokra van szükségük a testméretüknek megfelelő mennyiségben. Ezért javasoljuk, hogy kedvencének a korának és a várható felnőttkori testméretének megfelelő jó minőségű kölyökkutya-eledelt válasszon.

A Puppy kategóriában a legkiválóbb kölyökkutya eledeleket kínáljuk a legnagyobb gyártóktól.

A kölyökkutya etetése és tápláléka

A kölyökkutyák intenzív növekedésen és fejlődésen mennek keresztül. A megfelelő táplálék kulcsszerepet játszik ezek elősegítésében, és nagymértékben befolyásolja, mennyire lesz erős és egészséges a kutya felnőttkorában. A kölyökkutya tápanyagszükséglete a fejlődési szakaszoknak megfelelően változik, egészen felnőttkorig, amit a különböző fajták más-más életkorban érnek el. Ha megfelelő támogatást szeretne biztosítani kölyökkutyája fejlődése során, akkor kifejezetten kölyökkutyáknak készült eledellel érdemes etetnie egészen felnőttkoráig.

Egy hónapos


Egy hónapos korától kezdve a kölyökkutyát fokozatosan le lehet választani az anyatejről, és át lehet térni vele a szilárd táplálék etetésére. Olyan tápanyagokra van szükségük, amelyek segítenek kiépíteni a természetes védekezőrendszerüket, és elősegítik a hasznos baktériumok szaporodását az érzékeny emésztőrendszerükben.

 

Mennyit adjak enni a kölyökkutyámnak?


A kölyökkutyáknak a fajtájuktól és a felnőtt testméretüktől függően eltérő tápanyagigényük lehet. Kérjen tanácsot állatorvosától, hogy fajtája alapján várhatóan mekkorára fog megnőni a kölyök. Ezután tudja kiválasztani a neki való eledelt, de ügyeljen arra, hogy a megfelelő mennyiségben kapja azt.

Termékkínálat kölyökkutyáknak

Válaszon a Belwital termékei (Belcando, Bewi-dog),illetve a Royal-Canin, Purina Dog-Chow, Friskies és Beaphar, Versele-Laga termékei közül. 

A kölyökkutya megfelelő etetési rendjének kialakítása


A kölyökkutyáknak kicsi a gyomruk, és fejletlen emésztőrendszerük nem bírja a túlterhelést. A hasmenés és egyéb panaszok elkerülése érdekében célszerű felosztani az egész napra ajánlott ennivaló mennyiséget, és a nap folyamán többször, kis adagokban etetni.

Nagyon kistestű vagy kistestű fajták: 

  • 4 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 4–10 hónapos korig napi kétszeri etetés

Közepes testű fajták

  • 6 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 6–12 hónapos korig napi kétszeri etetés

Nagy- vagy óriástestű fajták

  • 6 hónapos korig napi háromszori etetés
  • 6–15 hónapos korig napi kétszeri etetés

Hogyan változik a kölyökkutya etetési rendje?


Kezdetben, az elválasztás során naponta négyszer kell etetni a kölyökkutyát, a táplálékfelvételi időpontokat egyenletesen elosztva reggeltől estig. Mire eléri a felnőttkort, már naponta egy vagy két etetés is elegendő neki. A kisebb kutyafajták hamarabb elérik a felnőttkort, mint a többiek, ezért már korábban átállíthatjuk őket a napi ritkább táplálékfelvétel alkalomra. Használja az alábbi útmutatót, figyelembe véve a kutya várható felnőttkori testméretét. Emellett mindig érdemes egyeztetni az állatorvossal az adott kölyökkutya esetében alkalmazandó etetési rendet illetően.

Tovább