Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Ferplast akvárium installálása

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.03.21 12:07
Ferplast akvárium installálása

Kedves akvarista barátunk!

Engedd, meg hogy gratuláljak az újdonsült akváriumodhoz. Szinte már csak egy lépés választ el attól, hogy otthonodban csodálhatod, gondozhatod a természet egy gyönyörű kis darabkáját, melyet te magad alakítasz ki. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, az alábbi leírással.


 

 

Hozzávalók

- Ferplast akvárium szett (fűtő, szűrő, világítás),bútor (tartószerkezet),

- Vízelőkészítő szerek, szigetelő, aljzatkiegyenlítő anyag, talaj,

- Dekorációs anyagok, vödör, lapostányér, (slag csatlakozókkal),

- Hőmérő, áramforrás (elosztó), vízinövény, műnövény.

ikon Elő lépésként csomagold ki frissen vásárolt akvárium szettedet majd alaposan vizsgáld át, hogy sértetlen-e az üveg illetve megfelelően működnek a technikai berendezések. (szűrő, fűtő, világítás). A fűtőt szárazon ne üzemeltesd.

ikonEzek után nem árt, ha átolvasod a kapott termékleírásokat figyelmeztetéseket. Ha ezzel megvagy, a következő lépés a megfelelő hely kiválasztása, ami semmiképp se legyen ablak és ajtó közelében. A lehető legjobb választás egy nyugodtabb sötét rész a lakás olyan pontján ahol nem éri természetes fény a medencét.

ikonHa megtaláltad az ideális választást, akkor az akváriumot helyezd el úgy, hogy a tartószerkezet és az akvárium üvege közé (akvárium alá) tedd a szigetelő illetve aljzatkiegyenlítő polifon lapot a későbbi vízkár elkerülése érdekében. Most teszteld le az akvárium szigeteltségét úgy, hogy a végleges helyén teljesen üresen feltöltöd vízzel és megbizonyosodsz arról, nem-e szivárog az akvárium. Amíg a teszt folyik, tisztítsd meg az aljzatnak szánt kavicsot az akváriumos vödrödben, ami még nem látott semmiféle vegyi anyagot. Ha megbizonyosodtál arról, hogy az akvárium nem ereszt akkor egy slaggal ereszd le a vizet a vödörbe vagy akár egyenesen a wc kagylóba.

ikonKövetkezhet az installálás. Feltételezem az akváriumod a végső helyére került, a tartó szerkezet megfelelő és birtokában vagy minden eszköznek, ami a telepítéshez nélkülözhetetlen. Ha vásároltál növényi táptalajt, akkor most terítsd szét azokra a helyekre ahová a növényeket szeretnéd ültetni. A tisztára mosott kavicsot egy műanyag pohár segítségével helyezd be és egyenletesen oszlasd el az üres akvárium alján, minimum 4-5 cm vastagságban. (Ne keverd össze a táptalajjal). Egy lapos tányér segítségével (arra folyasd a vizet) szépen lassan kezd el feltölteni az akváriumot megfelelő hőmérsékletűre kikevert csapvízzel.(24-25 fok). 1/3-os telítettségnél helyezd be a dekorációs elemeket, igazgasd el őket úgy, ahogy megálmodtad, majd folytasd a feltöltést egészen addig, míg el nem éred a töltöttségi szint 2/3-át. Ekkor helyezd be a technikai berendezéseket (szűrő, fűtő) majd öntsd bele a vízelőkészítő szereket.

ikonHa ezzel megvoltál ültesd el a növényeket (műnövényeket) és végül töltsd fel az akváriumot a végleges szintig. Helyezd el a hőmérőt és kapcsold be a technikát. Bizonyosodj meg arról, hogy minden megfelelően működik. Ha mindent rendben találsz, működtesd az akváriumot így ebben az állapotában legalább egy hétig. Természetesen figyelj a hőmérsékletre és a fényt is kapcsolgasd fel illetve le (napi fénymennyiség 10-12 óra) rendszeresen. Előfordulhat, hogy az akvárium vize beopálosodik nem lesz áttetsző. Ilyenkor nem szabad megijedni ez egy természetes folyamat, ami magától megoldódik egy pár nap leforgása alatt. A szűrőnek és az automata fűtőnek éjjel-nappal mennie kell.

ikonAmennyiben egy hét elteltével mindent rendben találsz, úgy eljött az a pillanat mikor kiválaszthatod az akváriumod lakóit. Különböző halak összeválogatásában kérd a hobbyállat kereskedésben dolgozó szakember segítségét. Egyszerre csak a végleges halmennyiség 1/3-ával telepítsd be a medencét.

Gyere és nézd meg akínálatunkat! Itt most egy kis ízelítőt kínálunk, de a teljes kínálatot az AKVARISZTIKA kategóriában találsz.

Ezeket olvastad már?

A nagy vagy a kicsi akvárium a praktikusabb?
15
Febr

Aki akvarisztikára adja a fejét, azt nem feltétlenül az érdekli, hogy nagy vagy kicsi akváriumot fog berendezni. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik is a jó választás, de általában nem ez az elsődleges szempont. Most mégis nézzük át, hogy melyiknek milyen előnyei vannak!

Amit az akváriumszettekről tudni érdemes
29
Jún

Ha nem szeretnél időt tölteni azzal, hogy külön-külön vásárolsz meg mindent, akkor egy akváriumszett remek választás a számodra. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz, amik egy komplett akvárium beüzemeléséhez és használatához kellenek.

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.

Mi a különbség az akvárium és a terrárium között?
17
Aug

Egyre gyakrabban találkozunk olyan igénnyel, hogy valaki a hüllőjét egy akváriumba szeretné tenni. Ezért lássuk, hogy mi a különbség az akvárium és a terrárium között!

-8%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Teljesítmény
200 watt
8 989 Ft
9 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 8 989 Ft/db
-30%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
69 999 Ft
100 110 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 69 999 Ft/db
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Akváriumi Műnövény 10cm
890 Ft
Egységár: 890 Ft/db
-36%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
8 899 Ft
13 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 8 899 Ft/db