Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kutyacipő: úri huncutság vagy tényleg hasznos?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.10.05 09:45
Kutyacipő: úri huncutság vagy tényleg hasznos?

Egyre többször látod, hogy a szomszéd négylábúja kutyacipőben parádézik az utcán, és benned is felmerült, hogy lehet, hogy követned kellene a példáját? Persze ezernyi kérdés merül fel, hogy tényleg hasznos-e, vagy épp csak divatból adják a kutyákra. Mai cikkünkben elmondjuk, hogy mikor hasznos és mikor felesleges a kutyacipő.

Amikor nem szükséges

A kutyák lába alapjáraton úgy alakult ki az évszázadok során, hogy a szabadon történő járás nem okoz nekik kellemetlenséget, legyen szó bármilyen talajról. Télen és nyáron is nyugodt szívvel sétáltathatjuk a négylábút, hiszen a párnázott mancsoknak köszönhetően nem fázik a lába. Éppen ezért alapvetően egyáltalán nem szükséges a kutyacipő használata. Persze vannak kivételek, de ha egyszerűen csak egy egészségügyi sétát tervezünk, akkor felejtsük el a használatát. 

 

Sokan csak divatból alkalmazzák a különböző kutyacipőket, hiszen vannak bőven, akik szerint olyan cuki, amikor a kutyus egy rózsaszín kis bojtos cipőben tipeg mellettünk. Ez persze sokakban kelt megütközést vagy épp kellemetlen érzéseket, ami már-már az állatkínzást súrolja, de azért néha igen hasznos tud lenni. 

 

Néha kifejezetten hasznos

Azért az sem elhanyagolható, hogy napjainkban merőben más klíma és hatások alakítják a kutyák életét. Például korábban nem létezett az átforrósodott aszfalt, ami nagyon meg tudja égetni a kutya kis talppárnáit, ami meglehetősen kellemetlen. Ebben az esetben nagyon hasznos lehet a kutyacipő, de semmiképp nem a bolyhos és meleg variációja, hiszen az amúgy is meleg aszfalthoz meglehetősen kellemetlen. Ilyenkor a legjobb választás a PawZ kutyacipő, ami kifejezetten a forró talajhoz készült. Sőt, nyári viszonylatban a toklásztól is meg kell óvni a négylábú talpát, vagy ha valamilyen sérülés van rajta, azt is védeni kell a megfelelő kutyacipővel. 

Pawz kutya cipő

 

Téli viszonylatban is rendszeresen előfordul, hogy hasznos a kutyacipő, hiszen a hideg beton meglehetősen kellemetlen a négylábúak számára. Sőt, ha hó van, az is könnyen beragad a szőrébe, ami biztosan nem a legkényelmesebb hosszú távon. Jégen igazán hasznos, mert az könnyedén el tudja vágni a kedvencünk talpát, amit ki tudunk küszöbölni egy jó minőségű kutyacipővel, mint amilyen a Ferplast védőcipő kutyáknak és macskáknak. Ezek kifejezetten a hideg ellen védenek, így vastagabb és masszívabb talprész kerül kialakításra. 

 

Kutya cipő  télen

Hogyan adjuk fel a kutyacipőt?

A kutyacipő feladása egyáltalán nem egyszerű egy vonakodó eb esetében. Az csak az álmaidban fordulhat elő, hogy feladod a kedvenced lábára a cipőt, és ő észre sem veszi azt, és csak boldogan szaladgál mindenfelé. Elsőre tuti, hogy furcsa lesz számára, hogy valami van a lábán, és nem ugyanolyan a környezet, mint korábban. A legtöbb esetben megpróbál megszabadulni a lábán lévő zavaró tényezőtől. Ilyenkor általában rázzák és húzogatják a végtagjukat, hogy lejöjjön az a furcsa valami. Ne ess kétségbe, hiszen ez teljesen normális dolog, ahogy az is, hogy akár foggal is megpróbálják lefejteni.

Kutyacipő télen

 

Séta közben sokkal jobban megszokják a kutyacipőt a négylábúak, hiszen ilyenkor rengeteg minden leköti a figyelmüket, így nem a furcsaságra koncentrálnak. Ez meglehetősen jó dolog, mert könnyebben alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez.

 

Úgy érzed, hogy a te kedvencednek is kell egy jó minőségű kutyacipő? Ne habozz, válogass a kínálatunkból, és találd meg télre az ideális darabot!

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

A nagy kutyakedvenc, avagy jó játék a gumicsirke?
08
Jan

Akinek kutyája van, az nagyon jól tudja, hogy kevés olyan dolog van, ami jobban összehozza a kedvencet és a gazdáját, mint egy kiadós önfeledt játék. De vajon melyek azok a játékok, amiket minden kutya kedvel, és nem mellesleg biztonságosak is? Lássuk, hogy mik a kutyák kedvencei, és hol is áll ebben a sorban a gumicsirke!

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.