Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon

kutya
macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.08.31 11:33
Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!


 

Előzzük meg!

A leghatékonyabb védekezés az élősködők ellen a megelőzés. Ehhez számos eszköz áll a rendelkezésünkre, mint például különböző bolhairtó nyakörvek, sprayk, cseppek és persze bolhairtó samponok is. Ezekkel mindig a négylábút kell kezelni akár megelőző jelleggel, akár a probléma megoldásaként. Sőt, akár ötvözheted is őket, kombinálva a nyakörvet például a samponnal, ami szintén hosszú hetekre biztosít nyugodt időszakot.

Persze néhány házi praktika sem árthat a bolhák távol tartására, így akár levendulaolajat vagy rozmaringolajat is higíthatsz vízzel. Ezzel bepermetezheted a kutya boxát vagy épp fekhelyét is, hogy távol tartsd az élősködőket. Remek megoldás, mivel a bolhák utálják ezeket a növényeket, így messze elkerülik, és nem mellesleg még az illatuk is kellemes.

Mivel a bolhairtó nyakörveket és egyéb készítményeket már részletesebben kiveséztük, így most nem megyünk bele bővebben, inkább a bolhairtó samponra koncentrálunk, mint lehetséges megoldásra.

kutyasamponozás

Bolhairtó sampon használata

A bolhairtó sampont használhatjuk megelőzésként és kezelésként egyaránt. Ha nagyságrendileg 2 hetente egyszer megmossuk a kedvencünket bolhairtó samponnal, akkor máris rengeteget tettünk az élősködők ellen.

Ha pedig már megtörtént a baj és valószínűsíthető, hogy befészkelték magukat a bundájába, akkor a legjobb, ha mielőbb elkezdjük a kezelést, mielőtt az egész lakást ellepik a bolhák.

Legalább hetente egyszer mossuk meg a kedvencünket egy jó minőségű samponnal, mint amilyen a Bobi Bolhairtó Sampon. Szerencsére ez egyáltalán nem bonyolult, elég, ha egy hígítást készítünk, amit szivaccsal felviszünk a kutya szőrére úgy, hogy alaposan átnedvesedjen. Persze ez nem 5 perces vállalkozás, így mindig szánjunk elegendő időt rá. Ha ez megvan, akkor hagyjuk hatni egy kicsit a sampont, majd alaposan öblítsük ki a négylábú szőréből.

kutya samponozása

A következő mozzanat, hogy alaposan szárítsuk meg a bundáját, amihez praktikus egy zárt térben tartani a teljes száradásig. Probléma esetén érdemes hetente ismételni a bolhairtó sampon használatát, különben pedig elegendő havonta egyszer alkalmazni.

A bolhák nem csak a kutyák és macskák szőrébe fészkelik be magukat, hanem akár a fekhelyüket is megcélozhatják, akárcsak lakásszerte minden felületet. Éppen ezért érdemes legalább 2-3 hetente porszívózni a kedvenceink fekhelyét, hogy ezzel is megelőzzük az esetleges problémákat.

Az élősködők elleni harc örök

Akár kutyáról vagy épp macskáról van szó, azt tapasztalhattuk, hogy az élősködők ellen vívott harc soha nem ér véget, hiszen mindenképp meg kell óvnunk őket a viszkető csípésektől. Ehhez pedig hatékony segítséget a bolhairtó sampon nyújt, akárcsak a bolhairtó nyakörvek vagy épp aeroszolok, cseppek.

kutya samponozása

Ha nem tudod, hogy mit válassz kedvencednek, akkor nálunk a legjobb helyen jársz, hiszen segítünk abban, hogy a lehető legtöbbet megtedd érte. Ha pedig elakadsz a vásárlásban, akkor is keress minket elérhetőségeinken, segítünk kiigazodni a termékek rengetegében.

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb információk a bolha elleni cseppről és a bolhairtásról
07
Jan

Négylábú kedvenceink egészségét óvó gazdiként korántsem mindegy, hogy milyen hatékonyságú bolha elleni cseppet vagy egyéb készítményt használunk. Sőt, azt is figyelembe kell venni, hogy bolhariasztó vagy bolhairtó szerről van-e szó. Lássuk a különbségeket és azt, hogy melyik mennyire és milyen esetben hatékony.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

Bolhanyakörv a macska nyakába – jó ötlet?
23
Aug

Aki macskát tart, az valószínűleg mindent tud a bolhákról. Legyen szó kinti vagy benti macskáról, sajnos minden esetben előfordulhat, hogy meglóg a bársonytalpú az ajtón keresztül. Ha pedig már a természetben van, akkor könnyen bolhák és kullancsok prédájává válhat. Előzzük meg ezt azzal, hogy bolhanyakörv kerül a macska nyakába.

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen

-29%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Trixie kullancs kiszedő kanál 6,5cm
Trixie kullancs kiszedő kanál 6,5cm
Trixie kullancs kiszedő kanál 6,5cm
Trixie kullancs kiszedő kanál 6,5cm
990 Ft
1 399 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 990 Ft/db
-15%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
200 ml
3 398 Ft
3 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 16 990 Ft/l
-20%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 8 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
1 pipetta
1 599 Ft
1 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 599 Ft/pipetta