Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása otthon

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.08.11 11:14
Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása otthon

Szerencsére Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása könnyűszerrel megoldható. De lássuk, hogy honnan tudjuk, hogy most éppen bolhairtásra van szükség a kedvencünk életében!

A tavasz beköszöntével nem csak a kullancsok leselkednek kedvenceinkre, hanem egyre nagyobb lelkesedéssel bukkannak fel a különböző bolhák is. Ezek rendkívül zavaró és undok élősködők, hiszen nem csak négylábú barátainknak, hanem nekünk, gazdiknak is okozhatnak viszkető, kellemetlen perceket. Szerencsére már egészen kis korban kiküszöbölhetjük a problémát, mivel már egy 4 hetes kutya bolhátlanítása is könnyűszerrel megoldható. De lássuk, hogy honnan tudjuk, hogy most éppen bolhairtásra van szükség a kedvencünk életében!

zöld csík

Kint és bent is

Ma már egyáltalán nem szükséges, hogy egy udvaron tartott, szabad kutya legyen a házikedvencünk, hiszen sajnos már a lakásban tartott négylábúak számára is veszélyforrás a bolha. Ez az élősködő akár a cipőnk talpán is bekerülhet az otthonunkba, hogy megkeserítse a mindennapjainkat.

Ez az apró vérszívó egyáltalán nem veszélytelen, mert akár betegségeket is terjeszthet, bár tény, hogy nem olyan veszélyeseket, mint egy kullancs. Ezek a kis élősködők nincsenek egy adott fajhoz kötve, így a kutyáról, macskáról könnyen átugorhat egy másik élőlényre, akár emberre is.

Kölyök kutya bolha elleni védelme

A leggyakoribb felbukkanási forma a kutya szőrében található feketés ürülék, ami árulkodik arról, hogy valami probléma van. Persze a viszkető csípések rendkívül intenzíven viszketnek, így ha ezt a két apróságot összekötjük, biztosak lehetünk benne, hogy bolhával van dolgunk. Ez alól nem képez kivételt az egészen kicsi, például egy 4 hetes kutya sem, aminek a bolhátlanítása sem olyan egyszerű.

 

Hogy zajlik egy 4 hetes kutya bolhátlanítása?

Maga az élősködő kiirtása egy összetett feladat, hiszen nem csak a kutyát, hanem a környezetet is kezelni kell. Azt is gondolhatnánk, hogy egy kicsi, 4 hetes kutya nem szorul bolhátlanításra, mivel nem igazán mozog olyan közegben, de ez tévedés. Mivel ahogy említettük, bárhogy behurcolhatjuk az élettérbe, így ennek a megoldását is mindenképp ki kell vesézni.

Kölyökkutya bolha irtása

Az egyik legfontosabb, hogy minden állatfaj kezeléséhez a számukra előírt készítményt használjuk, mert káros lehet az egészségükre a másnak készült irtószer. Itt előrebocsátjuk, hogy mi nem kísérleteznénk otthoni módszerekkel, hiszen nem véletlen, hogy számos opciót fejlesztettek ki a különböző fajok számára.

A bolhairtásra léteznek cseppek, tabletták és nyakörvek egyaránt. Ezek mindegyike a legmagasabb hatásfokkal rendelkezik, de ez egyéni preferencia szerint változtatható.

 

Mi alkalmazható egy 4 hetes kutya bolhátlanítására?

Sajnos mivel a szóban forgó kutya igen fiatal, így a nyakörvek 12 hetes korig nem használhatóak, valamint a bolhairtó cseppek sem alkalmazhatóak, míg el nem érik a 8 hetes kort. Tökéletes megoldást nyújtanak ellenben a szőrre fújható szerek, amiket kifejezetten az élősködők idegrendszerének a blokkolására készítettek, így azok szinte azonnal elpusztulnak. Ezek biztonságosak a fiatal korosztálynak is, így nyugodt szívvel használhatjuk akár a legkisebbeknél is.

Expot csepp kutyáknak

 

A Fypryst SpotOn - kutyáknak 2 hetes kortól használható, amit a lapockáknál lévő bőrre kell cseppenteni, és még a szúnyogok ellen is kiváló.

Nagyon fontos, hogy ha a kedvencünk bolhás lesz, akkor nem elég csak a kutya testén lévő bolhákat elpusztítani, hanem teljes körű irtás kell a környezetében is. Ez időigényes, de nagyon fontos, hogy alapos munkát végezzünk mind a négylábúnk, mind a saját érdekünkben.

 

Nézd meg a kínálatunkban kapható élősködők elleni szereket, és válaszd ki a kutyád számára ideális gyógymódot, vagy ha elakadsz, keress minket!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon
31
Aug

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!

Bolha- és kullancsirtás felsőfokon? Csakis a Foresto nyakörvekkel!
03
Jún

Napról napra közeleg a jó idő és ezzel együtt a nagy kirándulások időszaka is. Bármilyen bosszantó is, a fűben való hancúrozással bizony együtt jár a különböző élősködők megjelenése is. Hogy ezt hatékonyan megelőzd, válassz kedvenced számára olyan bolha- és kullancsirtó szert, ami nem zavarja a mindennapokban, és megfelelően hosszú ideig hatékony is marad. Ismerd meg a Foresto nyakörveket!

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 csomag
Kedvencekhez
Kiszerelés
3 pipetta
4 298 Ft
4 899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 433 Ft/pipetta
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
7 999 Ft
8 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 7 999 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Frontline spot combo dog M kutya 10-20kg - 3x1pipetta
Kiszerelés
3 pipetta
8 590 Ft
9 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 863 Ft/pipetta